FACEBOOK

Baksa László ismét német bajnok

Baksa László ismét német bajnok
hozzászólás, 2015.06.15.

A Spandau 04 vasárnap megszerezte harmadik győzelmét a bajnoki döntőben, s ezzel másodszor aranyérmes csapatával Baksa László.

BAKSA LÁSZLÓ (Spandau 04 Berlin) a vlv-nek:

- Gratulálok a győzelemhez! Milyen rendszerű a német bajnokság?

- Két nyolcas csoportban zajlik az alapszakasz, oda-vissza meccsekkel. Ezután az egyik csoport első négy helyezettje nem játszik, a mögöttük lévők a másik csoport első négy helyezettjével alkotnak párokat a felsőházi szereplésért. 

Miután mi alapszakasz-elsők lettünk, a 8. helyezett és a B csoport 4. helyezettjének továbbjutóját, a Krefeldet kaptuk a negyeddöntőben. Ez két sima mérkőzés volt, aztán az elődöntőben a stuttgarti Esslingen következett, ott játszik Heiko Nossek és több német válogatott kerettag, őket 3:0-ra vertük az elődöntőben.

A másik ágon nehezebb volt, nálunk ugye három csapat erős, a Duisburg, a Hannover és a Spandau, ilyenkor van nagy értéke annak, hogy ki lesz az első az alapszakaszban. Könnyebb ágon mentünk be a döntőbe, a másik oldalon Hannover-Duisburg volt, viszont ott hatalmas meglepetés született, mert mindenki azt várta, hogy a tavaly jócskán (Jokiccsal, Balatoni Mátéval, a válogatott centerrel, Schlotterbeckkel) megerősödött Hannover jut tovább és Spandau-Hannover döntő lesz.

A kupában ez össze is jött, ott ötméteresekkel nyertünk. A bajnoki elődöntőben a Duisburg három meccsen simán 3:0-ra nyert

Így lett Spandau-Duisburg döntő. Szerdán volt az első meccs Duisburgban, ott viszonylag jó játékkal 7:6-ra nyertünk. Nagyon régóta nem nyert a Spandau Duisburgban, ha jól tudom 2012 májusa óta. A következő, szombati meccsen talán az év legjobb játékával 13:4-re nyertük, tegnap pedig már azt akartuk, hogy ne legyen több mérkőzés, ez sikerült, 13:7-re győztünk. Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertük meg a bajnokságot és a kupát is, elégedett mindenki. És hát azt kell, hogy mondjam, hogy talán a világ leghosszabb vízilabda-szezonja volt számomra, meg a többiek számára is. De így, hogy mind a három szinten aranyat nyertünk, ugye ősszel októberben a Német Szuperkupát szereztük meg a Hannover ellen, márciusban a Német Kupát, most pedig a bajnokságot, mindenki felhőtlenül boldog.

- A következő szezonban lesz magyar rajtad kívül a Spandauban?

- Jelen pillanatban kicsi rá az esély, volt egy-két játékossal tárgyalás vagy "ismerkedés", nem tudom, hogy ez most milyen fázisban van, jelenleg zajlik a keret kialakítása. Úgy tudom, hogy a keret 80 százaléka marad. Sajnos a legjobb mezőnyjátékosunk, a szlovák Martin Famera elmegy a Barcelonetába, őt szeretné pótolni a vezetés és még további erősítésről is szó van.

- Jó, vége van a szezonnak, pihenés következik?

- Igen-igen, vége van, én még Berlinben maradok, mert van egy üzleti vállalkozásom, amit a jövő héten hétfőn indítok be.

- Mi az üzleti vállalkozás?

- Magyar delikátesz kávézót indítok egy magyar barátommal.

- Frekventált helyen?

- Hát igen, Charlottenburg városrészben. Aki többször járt már Berlinben, az nagyjából tudja, ha keleti-nyugati oldalról beszélünk, akkor a nyugatinak a csücske, tele van kávézókkal, éttermekkel, elég nagy ott az élet.

- Sok sikert kívánok hozzá és gratulálok az évedhez!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: János)


Fotók: Camera4, Spandau04