FACEBOOK

BL-főtábla: Eger-Szolnok 6:3

BL-főtábla: Eger-Szolnok 6:3
hozzászólás, 2018.02.07.

Az Eger megismételte legutóbbi bravúrját, így oda-vissza győzte le a BL-címvédőt. Mindkét csapat jó eséllyel F8-as lesz. Eredmények, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:



A VLV ELŐZETESE A KUPASZERDÁRÓL


BL-főtábla, 8. forduló

Február 7., szerda

B csoport

A csoport állása a forduló előtt:


1. Pro Recco 18,
2-3. Szolnok, Spandau 04 15,
4-5. Eger, Jadran Herceg Novi 13,
6. Steaua Bukarest 6,
7. Sabadell 3,
8. Alphen 0 pont

Jadran Herceg Novi-Sabadell 7:8 (3:1, 0:2, 3:1, 1:3) - az egyik játékvezető Molnár Péter volt
G.: Ukropina, Merkulov 2-2, Krijesztorac, Gardasevics, M. Petkovics, ill. Cabanas Pegado 3, Carillo, Matoso, Bustos, Lopez Escribano, Carrasco Madridano

Pro Recco-Spandau 04 10:4 (4:1, 2:1, 2:1, 2:1)
G.: Di Fulvio 3, Echenique, F. Filipovics 2-2, Bruni, Molina, Ivovics, ill. Negrean, Dedovics, M. Stamm, M. Restovics

Steaua Bukarest-Alphen 9:8 (4:1, 1:3, 2:2, 2:2)
G.: Murisics 3, Radoi 2, Gy. Filipovics, Gheorghe, Delgado, Ghiban, ill. Mandolini 4, Miralisz, Ingyics 2-2

Eger-Szolnok 6:3 (1:0, 3:1, 0:0, 2:2)
G.: Vlahopulosz 2, Sz. Rasovics, Decker Á., Cuckovics, Bedő, ill. Zalánki 2, Prlainovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Az egriek, Lénárt Márton fotógalériája

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

1:0 - Vlahopulosz első gólja

2:0 - Vlahopulosz második gólja

2:1 - Prlainovics ötméteresgólja

3:1 - Decker Ádám gólja

4:1 - Rasovics gólja

5:1 - Bedő gólja

5:2 - Zalánki első gólja

5:3 - Zalánki második gólja

6:3 - Cuckovics gólja




DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) az M4-nek:

Minden meccs más, ma a védekezésről szólt mindkét oldalon. Nyilván nem volt egy közönségszórakoztató mérkőzés, kevés gólt lőttünk. Rettentően elkészült mindkét csapat az erejével, de úgy éreztem, hogy higgadtabbak voltunk végig.

Most másodikok vagyunk, azt hiszem, a csoportban, ha jól számolok. Nyilván határ a csillagos ég, hogyha jól játszunk, a Reccót akarjuk majd akkor, nyilván idegenben nem lesz könnyű, de nem adnak semmit könnyen. Én azért még mindig azt mondom, szerénynek kell maradni, nem kell számolgatni, a legjobb négyben kell lenni, mert a túloldalon rettentő erős a mezőny.

- Két ilyen Szolnok-verés után lehet azt mondani, hogy az Eger szintet lépett?

- Nem vertük a Szolnokot, hanem legyőztük. Nem szeretem, bocsánat, ha ezt a szót használják, mert az nem sport. Kicsit most hadd fújjak én is, aztán majd végiggondoljuk, hogy hogyan tovább. Rettentő nehéz lesz most Tatabányán játszani, ez egy elmaradt mérkőzés, utána elmennek a játékosok a válogatottba, hosszú szünet lesz és utána jön egy új OSC. Ott ki fog derülni minden, hogy mi a következő lépés.

- Köszönöm és gratulálok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)




CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) az M4-nek:

- A fegyelmezettséget hangsúlyoztad még itt a mérkőzés előtt, leginkább ez hiányzott?

- Nem hiszem, nem. Valahol normális az elmúlt időszak, akár évekre visszamehetünk, hogy lesz egy ilyen hullámvölgy, amikor azt se tudjuk, hogy hol vagyunk. Mi csináljuk a dolgunkat a hétköznapokban, nyilván gratulálok az Egernek, ők tényleg sok mindent tettek ezért a győzelemért, de hát azért azt gondolom, sokkal nagyobb a mi részünk ebben az egészben. Már mindent megpróbáltunk meccs közben, hogy valahogy egy kicsit kirángassuk magunkat ebből. Nyilván a végére már fel is kavarodott az egész csapat felállásokban.

Nagyon egyszerű, szerintem nincs értelme mellébeszélni: amikor megnyerünk mindent, és január-február kicsit arról szól, hogy ki hova igazol majd nyártól, ki mikor kap februárban négy napot, én se biztos, hogy száz százalékig azzal foglalkozom, hogy mi lesz most itt nyárig, akkor ezeknek ez az eredménye. Szerintem a sportban ez eddig nagyon sok csapattal megtörtént, velünk is megtörtént, és nem véletlen a BVSC-meccs, nem véletlen a két Eger-meccs. Úgyhogy ez nagyon szép feladat lesz, hogy innen megint megtaláljunk egy rendszert és teljesen más színvonalon játsszunk, mert ez szánalmas volt, amit ma nyújtottunk.

Épp erre akartam rátérni, hogy akkor most mi a teendő?

- Én azt mondom, hogy nagyon rosszul néz ki és borzasztó kikapni, de olyan nagyon nagy probléma nincsen. Azzal van a baj, hogy rosszul néz ki, amit csinálunk. Csak azt tudom mondani, hogy amikor a játékosok éveken keresztül lövik a gólokat és idejövök nyilatkozni, akkor is ide kell állni, meg akkor is, amikor képtelenek gólt lőni. Tehát ez közös hiba, sőt, én vagyok a vezető, úgyhogy tőlem indul ez az egész. Nagyon hosszú még a szezon, igazából nagy baj nem történt, csak szarul néz ki.

Még abból a szempontból sem, bocsánat, hogy egyébként a Jadran kikapott hazai medencében. Nem tudom ez az információ eljutott-e hozzád.

- Ugye ez már nagyon sokszor elhangzott, hogy az új lebonyolítás miatt mindegy, hogy valaki első vagy negyedik. Valószínű minket ez is megnyugtatott, hogy mindegy idézőjelben, hogy hanyadikként megyünk tovább. Sok összetevős ez. Azért egyértelmű, hogy szeretnénk ott lenni a BL nyolcas döntőben.

Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


 

BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) az M4-nek:


Hát most ha valaki megnézi az eredményt akkor biztos, hogy meglepődik, hogy egy ilyen szintű csapat csak három gólt lő, de ha tudjuk mi történt bent a vízben, akkor ez nem meglepetés. Az utolsó Zalánki gólnál nagy hiba történt és úgy kaptuk azt a gólt. Úgyhogy ha megnézzük a három gólt, amit kaptunk, az nem az én hibám vagy érdemem, hanem az egész csapat jól játszott, mert ha a csapat ennyire jól játszik, hogy egy szolnok ennyire keveset tud kapura lőni, akkor még én kivédek párat, akkor az történik, hogy csak három gólt kapunk.

De mi volt egyébként a kulcsa ennek? Mert tényleg az látszott, hogy fegyelmezetten játszott a csapat és egymásért küzdött mindenki.

Nyilván az a fontos, amikor lejátsszuk azt, amit megbeszéltünk és most elég magas szinten ez volt. Plusz, ha mindenki adja azt az agresszivitást, ami van benne, akkor történik az, ami ma történt.

Volt azért a védéseid között egy, amit most gyorsan kiemelnék, amikor Aaron Younger ziccerét hárítottad. Nem tudom, hogy beugrik-e hirtelen? Egy ilyen szituációban mi villan be a kapus agyában? Hogy lehet túljárni a lövő eszén?

- Hát ezt soha nem tudom mondani, hogy mi történik, hanem visz a játék. Akkor ahol helyezkedek, ahogy ellövi, megpróbálom kivédeni azt a lövést.

- Ez most sikerült, gratulálok és köszönöm szépen!

Én is köszönöm nektek!

(Lejegyezte: Vona Lilla)

A csoport állása 8 forduló után:

1. Pro Recco 21,
2. Eger 16,
3-4. Szolnok, Spandau 04 15,
5. Jadran Herceg Novi 13,
6. Steaua Bukarest 9,
7. Sabadell 6,
8. Alphen 0 pont

A MÁSIK CSOPORTBAN TÖRTÉNT