FACEBOOK

A szerdai BL-forduló programja - vlv-előzetes

A szerdai BL-forduló programja - vlv-előzetes
hozzászólás, 2018.02.06.

Az OSC-sek itthon ragadtak, a meccs napján, szerdán kísérlik meg az utazást újra a hóval betakart Moszkvába. A nap fő eseménye az Eger-Szolnok "visszavágó". A program és nyilatkozatok:


Bajnokok Ligája, főtábla, 8. forduló

Február 6., szerda (időpontok helyi idő szerint)

A csoport


A csoport állása a forduló előtt:

1. Olympiakosz 19,
2. Dinamo Moszkva 14,
3. Brescia 13,
4. Barceloneta 12,
5. Jug Dubrovnik 10,
6. OSC 6,
7. Hannover 6,
8. Partizan 0 pont

18.30 Hannover-Barceloneta

18.30 Partizan Belgrád-Brescia

18.30 Jug Dubrovnik-Olympiakosz

19.15 Dinamo Moszkva-OSC

Napok óta az volt a téma, hogy a hatalmas moszkvai hóesés okoz-e gondot az OSC-seknek. Erre a csapat kedden úgy maradt Ferihegyen, hogy el sem tudott indulni, a repülőgépük ugyanis meghibásodott. Szó volt arról, hogy Varsóba utaznak és ott szállak át moszkvai játratra, de végül itthon maradt a csapat és szerda reggel 10 órakor indul útnak, hogy kora délután megérkezzen a havas orosz fővárosba...

TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- A legfontosabb az, hogy ha már kijutunk Moszkvába, utána valahogy haza is tudjunk jönni - és ezt nem politikai megközelítésből mondom, hanem az ottani hóhelyzet miatt. :-)

Jó lenne, ha olyan szélsőségesen alakulna a történet, mint amiben részem volt az elmúlt napokban, hiszen Voloszban 20 fok volt, napsütés, tengerpart, Moszkvában meg súlyos mínuszok várnak és másfél méteres hó - itthon kikaptunk az oroszoktól 10:5-re, egy ehhez képesti gyökeres fordulat jólesne nemcsak nekem, hanem mindenkinek... De hát ezért nagyon sokat kell tenni. Kevés időnk van a felkészülésre, hogy megmaradjanak a továbbjutási reményeink.

- Látsz még esélyt a továbbjutásra? Megnézted a tabellát, kiszámoltad a lehetséges verziókat?

- Nem számolgatok, de amíg nem esünk ki, addig mindig van esély. Tenni kell érte.


BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek a kora esti órákban:

- Reggel 8-tól délután 5-ig kint voltunk a reptéren, vártuk, hogy el tudjunk utazni. Az első opció közvetlen járat lett volna Moszkvába, utána volt olyan lehetőség, hogy Varsón keresztül érjük el az úticélt. Végül két lehetőség maradt. Ma este 11-kor indulunk, ami holnap hajnali 5-ös érkezést jelentett volna Moszkvába. vagy pedig holnap 10.30. Úgy gondoljuk, ez a jobb megoldás, mivel így nem marad ki egy teljes éjszaka. Nem mondom, hogy ideális, de belföldön is előfordul, hogy a meccs napján kell utazni és játszani. Most itt vagyunk a Kondorosin egy átmozgató edzés erejéig. Holnap pedig elutazunk Moszkvába és három ponttal a zsebünkben utazunk majd haza!!!

MARAT ZAKIROV (Dinamo Moszkva) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Kemény mérkőzés lesz. Az OSC remek csapat sok magas szintű játékosuk van. Érdekes meccsre számítok.

IGOR BICSKOV (Dinamo Moszkva) a LEN sajtószolgálatának:

- A BL-sorozat első felében jó munkát végeztünk, igyekszünk a második szakaszban is egyre erősebbek lenni, mert változatlan a célunk, a final 8-ban szeretnénk játszani. Ennek megfelelően most az a célunk, hogy három pontot szerezzünk az OSC ellen. Kemény meccs lesz, de készen állunk rá.


Várakozás... (fotó: OSC)


B csoport

A csoport állása a forduló előtt:


1. Pro Recco 18,
2-3. Szolnok, Spandau 04 15,
4-5. Eger, Jadran Herceg Novi 13,
6. Steaua Bukarest 6,
7. Sabadell 3,
8. Alphen 0 pont

17.30 Jadran erceg Novi-Sabadell

20.30 Pro Recco-Spandau 04

20.30 Steaua Bukarest-Alphen

18.30 Eger-Szolnok

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:


- Rajtunk kívül, a 13 játékoson és a stábon kívül szerintem senki nem gondolta, hogy a BL legutóbbi fordulójában idegenben meg tudjuk verni a Szolnokot. Ők nyilván kicsit felpaprikázódva érkeznek ide, így ha mi megnyugszunk, hogy milyen nagy bravúrt hajtottunk végre, akkor ez egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés lesz. Amúgy is, de valahogy ezt az érzést kell elfelejtenünk, fontos, hogy ne legyünk nyugodtak azért, mert azt a mérkőzést megnyertük, hanem próbáljuk megfejelni azt a bravúrt még három ponttal.

- Számolgattál, hogy az esetleges újabb három pont mit jelentene, mennyire fontos?

- Azt számolgattam, hogy a múltkori ottani győzelemmel visszakerültünk abba a helyzetbe, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Nyilvánvaló, hogy ha most hozzuk ezt a mérkőzést, akkor nagyon nagy lépést teszünk a továbbjutás felé, mert én azt nem hiszem, hogy a Spandau és a Herceg Novi egyaránt nyerni tud Szolnokon. Egyébként továbbra is tartom, hogy egyetlen dolog fontos, az, hogy benne legyünk az első négyben a végén. Hogy első vagy negyedik helyen, az mindegy.

- Hogy vannak a játékosok?

- Lőrincz Bálint nem fog játszani, ő Miskolcon sem szerepelt, egész héten beteg volt. Danira (Angyal Dánielre - a szerk.) számítok, bár ő is beteg volt, holnapra szerintem jól lesz. Valószínűleg Biros Barnabás fog szerephez jutni Bálint helyett.


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Más a szituáció, mintha egy bajnoki döntőben játszanánk ismét - néhány nap után - ugyanazzal az ellenféllel. Bármennyire is eredményesen kell játszanunk Egerben, azért nem csak erről az egy napról szól most a dolog.

Az elmúlt időszakban hullámzó volt a teljesítményünk, aminek rengeteg oka lehet: év eleje van, kemény munkát végeztünk, már most hosszú szezon van mögöttünk, de még előttünk is. Ahogy mostanában sokszor elmondtam, szeretném, ha fegyelmezettebbek lennénk, egyénileg tudatosabban játszanánk, egyszerűen fogalmazva: ha a vízilabda minden egyes elemében lépnénk egy kicsit előre.

- Akkor tehát nincsen elvárásod az eredményt illetően...?

- Úgy fogalmaznék, hogy amíg el nem kezdődik a meccs, addig nem ezen dolgozunk. Amint elkezdődik, természetesen semmi más nem számít. Bárhogy is játszunk, jól vagy rosszul, csak az eredményre koncentrálunk, hiszen ez egy nagyon fontos mérkőzés.

- Mi a helyzet egészségügyi téren?

- Sajnos még nem tudom megmondani, hogy ki fog játszani. Milos Csuk volt az utolsó, aki a betegek közül felépült, tegnap kezdett el edzeni, most úgy gondolom, hogy őt holnap még nem fogom beírni.


BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- A legutóbbi két fordulóban elért eredményünk okot adott az örömre. A folyamatos szerda-szombat meccsprogram nagyon kemény, de ismerjük a mottót: semmi sem lehetetlen, úgy gondolom, másodszor is meg tudjuk verni a Szolnokot. Miért ne tudnánk? Én személy szerint mindig nagyon szeretem és várom az ilyen erős ellenféllel szembeni mérkőzéseket. 

ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Meg akarjuk ismételni a győzelmet, de tudjuk, hogy a Szolnokot egymásután kétszer megverni nagyon nehéz. Otthon játszunk, s azt hiszem, telt ház lesz az uszodában. Készen állunk a következő küldetésre.

MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának: 

- Kemény, de győzelemmel végződő mérkőzésre számítok. A célunk az, hogy visszaszerezzük a saját uszodánkban elveszített három pontot, amire szükségünk van a hosszú távú céljaink eléréséhez. Igazából nincs új a Nap alatt, ami alatt azt értem, hogy a két csapat nem tudja meglepni egymást a játékban, az eredmény a napi formán és apróságokon múlik majd.