FACEBOOK

BL: Jadran Herceg Novi-Szolnok 6:14, Eger-Alphen 15:4

BL: Jadran Herceg Novi-Szolnok 6:14, Eger-Alphen 15:4
hozzászólás, 2018.01.13.

A Szolnok a vártnál sokkal könnyebben, az Eger a remélt sima módon nyert a szombati BL-fordulóban. Részletek, eredmények, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:


Bajnokok Ligája, főtábla, 6. forduló

B csoport

Steaua Bukarest-Spandau 04 Berlin 5:6 (1:0, 1:3, 2:1, 1:2)
G.: Gy. Filipovics, Gheorghe, Bujubasics, Delgado, Murisics, ill. Gielen, Mateo Csuk, Negrean, Strelezkíj, Dedovics, Reibel

Pro Recco-Sabadell 13:5 (3:2, 3:1, 6:0, 1:2) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt
G.: Di Fulvio 3, Mandics, Echenique, Aicardi 2-2, Alesiani, Molina, Ivovics, F. Filipovics, ill. Carillo, Lopez Escribano 2-2, Carrasco


Jadran Herceg Novi-Szolnok 6:14 (0:4, 0:5, 2:1, 4:4)
G.: Merkulov 2, Banicsevics, Gardasevics, Petkovics, Draskovics, ill. Fülöp B., Prlainovics 3-3, Alekszics 2, Bátori, Zalánki, Mezei, Younger, Milos Csuk, Jansik D.

A mérkőzés alakulása:

0:1, 0:2, 0:3, 0:4 / 0:5, 0:6, 0:7, 0:9 // 0:10, 1:10, 2:10 / 3:10, 3:11, 4:11, 4:12, 5:12, 6:12, 6:13, 6:14

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

0:1 - Zalánki gólja

0:2 - Prlainovics első gója

0:3 - Prlainovics második gólja, ötméteres

0:4 - Milos Csuk gólja

0:5 - Alekszics első gólja

0:6 - Alekszics második gólja

0:7 - Prlainovics harmadik gólja

0:8 - Fülöp Bence első gólja

0:9 - Fülöp Bence második gólja

0:10 - Mezei gólja

1:10 - Gardasevics gólja

2:10 - Banicsevics gólja

3:10 - Merkulov első gólja

3:11 - Bátori gólja

4:11 - Merkulov második gólja

4:12 - Younger gólja

5:12 - Petkovics gólja

6:12 - Dragan Draskovics gólja

6:13 - Fülöp Bence harmadik gólja

6:14 - Jansik Dávid gólja


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Nem ilyen meccsre számiítottam. Természetesen győzni jöttünk, de nem gondoltam, hogy 10:0-ra tudunk majd vezetni. A Jadran eddigi meccsei azt sejtették, hogy nagyon kemény meccs lesz.

A felkészülés nagyobb részét otthon végeztük, itt már csak egy komolyabb edzés és egy megbeszélés volt.

Nagyon boldog vagyok, hogy a játékosok így álltak a meccshez és 10:0-ig ilyen fegyelmezetten és jól játszottak. Ezután nyilván kiengedtünk és azért kijött az, hogy fizikálisan még év eleji formában vagyunk.

JANSIK DÁVID (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy a lehetőségekhez mérten felkészültünk az ellenfélből, tudtuk, 

hogy egy fiatal, hajtós csapat, úgy is álltunk oda az elso perctől fogva. Az elso félidőt magabiztos támadójátékkal hoztuk le, emellett Viktor jól védett és a védekezésünk is a helyén volt. Örulunk a győzelemnek.

- Nem lepett meg kicsit titeket, hogy már 0:10 is volt...?

- Az elejétől kezdve próbáltunk nagy iramot diktálni, de igen, azért ennél szorosabb meccsre számítottunk. A második félidőre talán egy kicsit megnyugodtunk, ez látszódott az eredményen is.

FÜLÖP BENCE (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Az itteniek most ünneplik az újévet, úgyhogy velük ünneplünk... Na jó, a viccet félretéve: ez volt az első mérkőzésünk ebben az évben, komolyan készültünk rá, különösen, hogy láttuk, az előttünk itt játszó csapatok alaposan megszenvedtek ebben az uszodában. Ez ki is jött, elkaptuk a fonalat, jól játszottunk. A végén volt egy-két figyelmetlenség, amikor már sokkal vezettünk.

- Neked személy szerint jól ment? Három gól az mégiscsak három gól...

- Lőttem három gólt, így igaz. Bárcsak tudnám tartani ezt a formát a következő mérkőzéseken. Azon leszek, hogy így legyen!

MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Nemrég kezdtük el a tavaszi szezonra a felkészülest. Nekem egész héten ez a meccs volt a fejemben. A Herceg Novi szoros meccseket jatszott a topcsapatokkal, döntetlent az Egerrel, valamint a Reccóval is tartották a lépést egy ideig. Ez alapjan egy kemény, nehéz meccsre számítottam. Tudtuk, hogy otthon nagyon lelkesek lesznek és szeretnének jó eredményt elérni ellenünk, hogy sikerüljön bejutniuk a final 8-be. Nem játszott a centerük, ezért kicsit más felfogasban mentek be, mint szoktak. Viszont az elején jól használtuk ki a helyzeteinket és lerohantuk őket... A 10:0 talan kicsit túlzó volt, de tényleg remekül játszottunk. Nagyon odafigyelt a csapat hogy még a szele se üssön meg minket a Spandau-meccsnek. Az utolso negyedre kicsit kiengedtunk, valamint kijött, hogy még év eleje van.

Úgy gondolom, hogy még rengeteget kell dolgoznunk a céljainkért, de ahogy körbenézek a csapaton, mindenki meg fog tenni mindent, hogy az év végére jó pozícióba kerüljünk.

Hosszú tavasz vár ránk, de állunk elébe és ez a csapat nagyon erős fejben. Tudjuk, min kell javítanunk. Nem állunk meg, készülünk a soron következő mérkőzéseinkre.


Eger-Alphen 15:4 (2:1, 5:1, 4:0, 4:2)
G.: Vlahopulosz 4, Bedő 3, Hárai, Sz. Rasovics, Kovács Gergő, Hosnyánszky 2-2, ill. Corics, Miralisz, Ingyics, M. Filipovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

1:0 - Vlahopulosz első gólja

1:1 - Miralisz gólja

2:1 - Kovács Gergő első gólja

3:1 - Rasovics első gólja

4:1 - Vlahopulosz második gólja

5:1 - Vlahopulosz harmadik gólja

6:1 - Hárai csavargólja

6:2 - Corics gólja

7:2 - Bedő első gólja

8:2 - Hárai második gólja

9:2 - Hosnyánszky első gólja

10:2 - Vlahopulosz negyedik gólja

11:2 - Bedő második gólja

11:3 - Ingyics gólja

11:4 - Milos Filipovics gólja

12:4 - Bedő harmadik gólja

13:4 - Rasovics második gólja

14:4 - Kovács Gergő második gólja

15:4 - Hosnyánszky második gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) az M4-nek:

- Előtte úgy gondoltam, hogy ha jól játszunk, akkor megverjük őket körülbelül tíz góllal. Elöl nem voltunk igazán élesek, amire egyébként számítottam - ehhez képest jó a 11 gól.

Megmondom őszintén: nem videóztunk a meccs előtt úgy, ahogy szoktunk, de azért megnéztem a Sabadell-meccsüket és megvágtam a Szolnok elleni mérkőzésüket is, láttam, hogy mit játszanak, úgyhogy nem lepődtem meg. De tényleg úgy éreztem, hogy nekünk most magunkkal kell foglalkozni. Azért a vízilabdában nincsenek olyan nagy trükkök, variációs lehetőségek, ezek alapdolgok: két center, egy center, honnan jön be - ezeket a mi játékosainknak tudniuk kell. 

Rávezető hét volt ez, majdnem két hét szünet után nem tudom őket "agyonvágni", majd a jövő héten... Ólmosak voltak az elején, meg pontatlanok a lövések, de ez teljesen normális volt, ott tartunk, ahol kell most.

BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) az M4-nek:

- Úgy érzem, hogy könnyű volt vagy legalább olyan volt, mint amilyet vártunk is. Bajnokok Ligája-meccs volt, attól függetlenül, hogy ilyen nagy volt a különbség. Megpróbáltunk minél többet kihozni ebből a meccsből és szerintem ezt megcsináltuk.

Hosszú a pályafutásunk, ismerjük ezeket a dolgokat, amikor az ellenfélnek nincs veszíteni valója. Nyilván nem mutatjuk még ebben a pillanatban az igazi játékunkat, de elkezdtünk edzeni, építeni a formát, szerintem pontosan azt mutattuk meg, ahol most tartunk. 

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) az M4-nek:

- Mindig nehéz ekkora kihagyás után játszani, örülhetünk, hogy egy ilyen nagy arányú győzelemmel sikerült elkezdeni az évet. Főleg úgy, hogy a tavalyi évünk vége kicsit rosszul sikeredett, ugye, sokszor kikaptunk, volt döntetlenünk is, kicsit szétesett a csapat. Úgy gondolom, mindenféleképpen jót tett nekünk a pihenő és jót tett, hogy kipihenten, tiszta fejjel térhettünk vissza. Azt hiszem, ez ma látszott is. 

Persze az első negyed nehezebb volt, de aztán belerázódtunk a mérkőzésbe. Nem becsültük le az ellenfelet, de ez könnyebb mérkőzés volt, nekünk majd a riválisokra kell készülni, őket kell - ha csak egy góllal is - megverni. 


A csoport állása hat forduló után:

1-2-3. Spandau 04, Szolnok, Pro Recco 15-15,
4-5. Eger, Herceg Novi 10-10,
6-7. Steaua Bukarest, Sabadell 3-3,
8. Alphen 0 pont