FACEBOOK

Eurokupa - legyen két magyar csapat a legjobb négy között!

Eurokupa - legyen két magyar csapat a legjobb négy között!
hozzászólás, 2017.12.08.

Ehhez az kell, hogy a Fradi és a Miskolc is megőrizzen valamit az első mérkőzésen szerzett előnyéből a szombati visszavágón. A fővárosiak esetében ez vicces megállapítás (hiszen Kazanyban nyolc góllal nyertek), a Miskolc kapcsán viszont nem annyira. A borsodi fővárosban egyébként óriási a várakozás, mert a város csapatai közül egyetlen sportágban sem jutott még be senki európai klubtorna elődöntőjébe, amire most jó esély van. A vlv előzetese:


​Eurokupa-negyeddöntők

Az első mérkőzésen történt:

Miskolc-Volgográd 12:8

Sintez Kazany-FTC 8:16


További eredmények az első fordulóban:

Jadran Split-Marseille 10:11 - az egyik játékvezető Székely Balázs volt

Crvena Zvezda-Verona 5:10


A szombati program (időpontok helyi idő szerint):

19.00 Marseille-Jadran Split

19.30 Verona-Crvena Zvezda


16.30 FTC-Sintez Kazany - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

A találkozóra a belépők ára: 1000 Ft
A jegypénztár 15.30-kor nyit.
A szurkolói bérlet a nemzetközi mérkőzésekre is érvényes.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Az elvárás mindenféleképpen a győzelem, szeretnénk egy magabiztos mérkőzést játszani, ahogy egyébként mindig. Bízom abban, hogy profi mentalitású játékosaim vannak, akik tudják, hogy bár nagy előnyt szereztünk a párharc első mérkőzésén, most úgy kell vízbe szállnunk, mintha nemcsak a meccs kezdetekor, hanem összesítésben is 0:0 lenne az állás. Szerintem ez a legfontosabb, a többi majd "adja magát". Nyilván az is sokat számít, hogy az ellenfél milyen formában lesz.

Azt gondolom, hogy nekünk egy jó ráhangoló mérkőzés volt a Vasas elleni szerdai bajnoki, további két edzéssel készültünk a szombat délutáni visszavágóra, de igyekeztem arra is figyelni, hogy pihenésre is jusson idő, hiszen rengeteg mérkőzést játszunk.

- A kupaelődöntő negatív élményéből maradt-e valami bennetek vagy teljesen sikerült túllépni azon?

- Biztos, hogy senki nem felejtette még el... A legfontosabb az, hogy az esetleges haragot, csalódottságot mindenki át tudja most fordítani pozitív irányba, tetvággyá, akkor kerülünk jó útra. Megnéztük, kielemeztük a Szolnok elleni mérkőzést, már csak azért is, mert ez nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy mindenki le tudja zárni magában az ott történteket.

- Hogy álltok "emberanyaggal", egészségileg? Sérült? Beteg?

- Úgy látom, hogy mindenki rendben van, de még nem döntöttem el, hogy kik játszanak. Nagy csodákra nem kell számítani.

- Akkor a Vasas elleni szerdai meccsen Madaras és Varga Dani nem sérülés vagy betegség miatt nem szerepelt...

- Nem, pihentettem őket, nagyon sok meccset játszanak.


MADARAS NORBERT (FTC-PQS Waterpolo) csapatkapitány a Fradi.hu-nak:

- Nem gondolom, hogy veszélyben lenne a továbbjutásunk, de úgy kell beleállni, mintha ezen az egy találkozón múlna minden. Teljesen külön kell kezelni az előzőtől, nem gondolhatunk arra, hogy nyolcgólos előnnyel indulunk. Az utolsó hazai mérkőzésünk lesz az évben, fontos, hogy a szurkolóink előtt is egy jó mérkőzést játsszunk. A csapatépítés, csapat fejlődése szempontjából is fontos ez a nemzetközi találkozó, mivel eddig a szezonban kevés rangos mérkőzést tudtunk játszani, nekünk ezeket ki kell használni.


18.00 Szpartak Volgográd-Miskolc 

SIKE JÓZSEF (PannErgy Miskolc) a vlv-nek:

- Nagy felelősség tudatában utazunk a volgográdi visszavágóra. Egyrészt megtudtuk, hogy miskolci csapat eddig még semmilyen sportágban nem jutott be nemzetközi torna elődöntőjébe, másrészt mindenki szeretné, hogy két magyar csapat legyen az Eurokupa legjobb négy klubja között. 

Ami magát a mérkőzést illeti: a négygólos előny éppen határeset, elég is lehet meg kevés is. Mindenkitől egybehangzóan azt hallottuk, akik ismerik az orosz vízilabdát, hogy nem véletlenül nyeri évek óta országa bajnokságát a Volgográd. Nagyon stabil csapata van, amely három helyen változott a BL-ben szerepelthez képest. Valószínű, hogy ők eleve az Eurokupa-szereplést célozták meg. Van egy fehérorosz játékosunk, Kuzmenko, aki lefordította az orosz sajtó cikkeit és ezekből kiderül, hogy a volgográdiak komolyan bíznak a továbbjutás kiharcolásában, elvégezhetőnek tartják a rájuk váró feladatot.

- Mire készültök, mik azok a dolgok, amikre leginkább figyelni kell?

- Ígyekszünk azt előtérbe helyezni, hogy a vízilabdában legkönnyebben megszerezhető gólok lehetőségétől megfosszuk az ellenfelet. Ez azt jelenti, hogy minden erővel próbáljuk megakadályozni, hogy lefordulásból és ötméteres szabaddobásból legyenek eredményesek. Ha rohanás közben hibákat követnek el, azokat a szituációkat nagyon figyelni fogjuk és igyekszünk gyors kontrákkal kihasználni.

Van egy "titkos fegyverünk" is, Vadovics Viktor, akinek játékát nem ismerik, hiszen balkezes játékosunk az első mérkőzésen a szemsérülése miatt nem szerepelhetett. Egyébként pedig arra számítok, hogy a húzóembereink, a "menőink" étérzik a felelősségüket, ezt a feladatot elsősorban nekik kell majd megoldaniuk.

A csapat mindent meg fog tenni, a hozzáállással, a küzdeni akarással nem lesz baj. Nagyon oda kell figyelnünk, koncentrálni kell majd végig, mert tudjuk, hogy az oroszok soha nem adják fel és most egyértelműen úgy látják, hogy ha mi nyerni tudtunk ellenük néggyel az első meccsen, akkor ezt ők is meg tudják csinálni a hazai visszavágón.

- Hogy álltok egészségileg, mindenki jól van?

- Igen, akit neveztünk, az utazó 13 játékos mind egészséges.



A miskolciaknál uralkodó hatalmas várakozást jelzi, hogy a klub utánpótlás korú játékosai csütörtökön összeálltak az uszodában és az alábbi videóval demonstrálták, hogy közösen drukkolnak a felnőtt csapat sikeréért: