FACEBOOK

Kupafinálé a Komjádiban: a hétvégi négyes döntő programja

Kupafinálé a Komjádiban: a hétvégi négyes döntő programja
hozzászólás, 2017.12.01.

A vlv előzetesében a menetrend és a négy vezetőedző által adott helyzetkép egy nappal az Eger-OSC és a Szolnok-FTC kupaelődöntő előtt.


EZ TÖRTÉNT EDDIG:

KUPASELEJTEZŐK - 1. NAP

KUPASELEJTEZŐK - 2. nap


Kupanegyeddöntők:

1. FORDULÓ

2. FORDULÓ


A négyes döntő programja:

December 2., szombat

16.00 Eger-OSC - vlv (szöveges élő) (az M4 Sport a Debrecen-Honvéd labdarúgó mérkzést közvetíti)

17.45 Szolnok-FTC - M4 Sport, vlv (szöveges élő)


December 3., vasárnap

17.45 Döntő - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

A harmadik helyért nem játszanak, az elődöntők minkét vesztese bronzérmet kap.

A vlv pénteken kért rövid helyzetképet az érintett vezetőedzőktől. A három BL-csapat irányítójától azt tudakoltuk: mi történt velük a szerdai, idegenbeli meccs óta.

Mint megtudtuk, a vidéki csapatok közül csak az Eger utazott fel a fővárosba, hogy este a Komjádiban edzhessen,a  szolnokiak a fárasztó szerdai utazás miatt kicsit "kitolták" az újabb buszozás időpontját, csak közvetlenül a szombati elődöntőt megelőzően érkeznek a fővárosba.


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Csütörtökön későn értünk haza Herceg Noviból, nagyon hosszú volt az utazás. A szombati elődöntő legnagyobb nehézsége számunkra éppen az, hogy a megelőző három napban 24 órát utaztunk, 12-őt oda és 12-őt vissza. Ott pedig játszottunk egy fizikailag elég megterhelő meccset, a kevés gólos mérkőzések mindig ilyenek. Készülünk, délelőtt még Egerben edzettünk, este már a Komjádiban, az elődöntő helyszínén fogunk. 

- Mire számítasz?

- Nyilván győzelemre, annak ellenére, hogy az említett nehézségekkel meg kell küzdenünk, de hát ők is utaztak. Nem sikerült jól ez a kupaszerda a magyar csapatoknak. Itt most egy meccsről van szó, egy elődöntőről. Úgy érzem, egygólos különbség lesz a végén a két csapat között.

- Betegség, sérülés?

- Cuckovics nem fog tudni játszani.

PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Csütörtökön sikeresen hazaértünk, igyekeztünk kipihenni magunkat és szeretnénk szombaton egy nagyon jó mérkőzésen továbbjutni.

Mindkét csapat fáradtabb a szokásosnál, hiszen idegenben játszottak szerdán, így talán az fog dönteni, hogy mentálisan ki tudja magát jobban rendbe tenni, aki kevesebbet hibázik, az fog vasárnap kupadöntőt játszani.

- Hagyott bennetek "maradandó nyomokat" a barcelonai meccs? Akár fizikailag, sérülés formájában, akár lelkileg?

- Nem, ezen túl kell lépni, túl is léptünk rajta már csütörtökön. Levonjuk a tanulságokat  és abszolút a szombati meccsre koncentrálunk, hogy ott százszázalékos teljesítményt tudjunk nyújtani. Nincs sérült, beteg, teljes csapattal készülünk.


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- A szerdai meccs után visszatértünk a szállodába (elég nagy csend volt a buszban), megvacsoráztunk, s két órával rövidebb volt az esti kimenő a tervezettnél. Reggel felébredtünk, délig vártunk, fél 3 kor indult a repülőnk, estére hazaértünk. Pénteken reggel 10-kor találkoztunk az uszodában, megnéztük és elemeztük a Spandau elleni mérkőzést. 

- Rájöttetek-e valamire?

- Ó, hát ez nem olyan, mint a varázskalap! Az egyértelmű, hogy sok mindent máshogy kell csinálnunk. Azért volt fontos elemezni a történteket, mert a BL-ben még sokszor megyünk idegenbe, s ilyen hibákat nem lehet csinálni, mint amilyeneket elkövettünk!

- És most tudtok-e húzni egy vonalat? Hiszen teljesen új, más feladat jön. Vagy marad akár lelki, akár fizikai nyoma a szerdán történteknek?

- Tudnánk húzni vonalat, de egyelőre nem szeretnék. Jelen pillanatban sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy minden tekintetben, szakmai szempontból is feldolgozzuk a Spandau-meccset, mint hogy a Ferencvárosra készüljünk. 

- ??? De hát holnap van a kupaelődöntő a Fradival!

- Ennek ellenére nálam van egy fontossági sorrend. Eddig is voltak olyan dolgok, amikkel nem voltam elégedett. Amíg a csapat nem azt játssza és a játékosok nagy részére ez jelenleg elmondható, amit szeretnék, addig teljesen felesleges egy másik csapatra készülni.

- És akkor mi lesz holnap?

- Nagyon remélem, hogy játszunk egy jó mérkőzést a Ferencvárossal. Ez a célunk. 

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Az előző két meccsből tudok kiindulni: az első meccsen, az Európai Szuperkupáért egy nagyon jó mérkőzést jászottunk a Szolnokkal, a második találkozón, a bajnokságban többet hibztunk, mint az ellenfelünk, ez meg is látszott az eredményen. Továbbra is lépésről lépésre haladunk, készülünk és nekünk ezek a mérkőzések jelentik az igazi értékfelmérőt, ilyenkor tudjuk lemérni leginkább, hogy hol tartunk a munkában, min kell még dolgoznunk. Ilyen meccsből nekünk eddig kettő volt a szezonban, ez lesz a harmadik. Csak abban tudok bízni, hogy az eltelt idő és az elvégzett munka elég lesz ahhoz, hogy most felénk dőljön el a mérleg nyelve. Még mindig kevés ideje vagyunk így együtt, de megtesszük a maximumot most is.

Azt várom a mérkőzéstől, hogy ugyanolyan jó legyen, mint az első meccsünk a Szolnokkal, s a végén dőljön el.

- Mit csináltatok a héten? Egyedül ti tudtatok nyugodtan, utazás nélkül készülni...

- Volt egy kis pihenő, mert azért a három meccs az elmúlt héten is megvolt. Hétfőn pihentünk, kedden kezdtünk edzeni, szerdán edzőmeccset játszottunk a kanadai válogatottal, a csütörtök megint egy picit pihentetőbb nap volt.

- Mit szóltál a Szolnok berlini eredményéhez, játékához?

- Nagyon sok meccset játszanak ők is. Igazából a Szolnok jobb, mint a Spandau, több góllal is, ez a meccs most így alakult. Ők is emberek, nem robotok, rengeteg mérkőzésük van, előfordulhat, hogy elfáradnak.