FACEBOOK

BL-főtábla - vlv-előzetes a szerdai teljes fordulóról

BL-főtábla - vlv-előzetes a szerdai teljes fordulóról
hozzászólás, 2017.11.28.

A harmadik forduló jön a BL-főtáblán, amelynek mindkét csoportját magyar csapat vezeti. Maradjon is így. A teljes szerdai program és nyilatkozatok:

Bajnokok Ligája, főtábla, 3. forduló (időpontok helyi idő szerint)

November 29., szerda


A csoport

Az állás két forduló után:

1. OSC 6, 

2. Olympiakosz 4,
3. Jug Dubrovnik 3,
4. Brescia 3,
5. Hannover 3,
6. Dinamo Moszkva 3,
7. Barceloneta 1,
6. Partizan Belgrád 0 pont

18.15 Partizan Belgrád-Dinamo Moszkva

18.30 Hannover-Jug Dubrovnik

19.15 CNA Barceloneta-OSC

PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:


- A vasárnap esti mérkőzés után nem volt pihenő, már hétfőn délelőtt edzettünk, videóztunk is, készültünk a Bercelonetára, igyekeztünk feltérképezni az ellenfelet. A spanyol listavezetőről van szó, amely mindig komoly játékerőt képvisel, főleg otthon nagyon veszélyes, de ha át tudjuk menteni a hétvégi játékunkat szerdára és fejben végig ott tudunk lenni, akkor komoly esélyünk van a győzelemre.

- Mennyire tartod fontosnak ezt a meccset?

- Abszolút fontos. Ha sikerülne nyerni, akkor a Barcelonát kicsit le tudnánk szakítani a csoportban, egyúttal továbbra is hibátlanok maradnánk, ami ebben a társaságban, a főtábla A csoportjában nagyon nagy fegyvertény.

CHUS MARTIN (Barceloneta) vezetőedző a LEN sajtószolgálatnak:

- Hazai pályán az OSC elleni meccs kétszeresen fontos. Két forduló után egyetlen ponttal a hetedik helyen állunk a csoportban, nagyon fontos, hogy e mérkőzésen megszerezzük a három pontot és megkezdjük a felzárkózást. Az A csoportban egyedül az OSC nyerte meg mindkét mérkőzését, ellenük kemény és nagyszerű csatára számítok. A szurkolóink támogatásával meg akarjuk szerezni a három pontot.

JOSZIP VRLICS (CNA Barceloneta) a LEN sajtószolgálatának:

- A csapatom meg akarja szerezni az első győzelmét ebben a BL-szezonban. Az OSC ellen nehéz meccsre számítok, de készen állunk a küzdelemre. Az uszodánk is készen áll és a szurkolóink végig melletünk lesznek majd.

ERDÉLYI BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

- Két Magyar Kupa-meccsünk volt a hétvégén és ezeken sok taktikai elemet tudtunk gyakorolni a Barceloneta ellen. Nem téveszthet meg minket, hogy ellenfelünknek még csak egy pontja van a BL-ben, mert nagyon erősek és egyre jobban játszanak. Tiszteljük a Barcelonetát, de a célunk az, hogy lehetőleg három, de legalább egy pontot hazavigyünk.


A csoport állása két forduló után:

1. Szolnok 6, 
2. Pro Recco 6,
3. Jadran Herceg Novi 6,
4. Eger 3,
5. Spandau 3,
6. Sabadell 0,
7. Steaua 0, 
8. Alphen 0 pont

November 28., kedd

Sabadell-Alphen 12:10 (1:1, 4:4, 3:2, 4:3)
G.: Pedago 4, Valverde 3, Escribano 2, Alguacil, Madridano, Pegado, ill. Miralisz 5, Corics, De Mey, van Gulik, van Mil, Indjics

November 29., szerda

20.30 Pro Recco-Steaua Bukarest

18.30 Jadran Herceg Novi-Eger

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy a BL-ben ebben a naptári évben a két legfontosabb meccsünk a Herceg Novi elleni mostani, majd december 20-án a Spandau elleni idegenbeli mérkőzés, mert e két ellenfél közül kerül ki a negyedik csapat, amely a Pro Recco, a Szolnok és az Eger mellett negyedikként bejut a final eight-be. Nyilván ezeken a meccseinken dől el, hogy milyen pozícióban tudunk továbbjutni, illetve e két ellenfél akár ki is lökhet egy csapatot az említett háromból.

Nehéz mérkőzésre számítok. Nagyjából ugyanaz a keretük, mint tavaly, sokat nem változott. A montenegrói válogatott szövetségi kapitánya, Gojkovics az edzőjük, nagyon szervezett, fegyelmezett és lendületes a játékuk. Nyilván készültünk, videóztunk, tudjuk, hogy mire számíthatunk. Remélem, hogy sikerül jól védekezni és nem az lesz, ami két éve, amikor idegenben játszottunk velük és 11:11 lett, mert a védekezésünk nem állt össze, s azon múlt a pontszerzésünk, hogy "túl tudjuk-e lőni" őket vagy nem. Ez lesz az alap - ha kevés gólon tudjuk őket tartani, mi pedig meglőjük a 8-10 gólt, akkor nyerni fogunk. 

VLADIMIR GOJKOVICS (Herceg Novi) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Az Eger kiváló csapat nagyszerű magyar és külföldi játékosokkal és valóban nagyon jól játszanak ebben a szezonban. Otthon játszunk és a mindent megteszünk majd. Ha az elképzeléseinket megvalósítjuk, akkor van esélyünk, hogy jó eredményt érjünk el ezen a meccsen. Az első két meccsünkön kiválóan teljesítettünk, kettőből kettőt megnyertünk, kész

en állunk a következő győzelemre.

SZLAVEN KANDICS (Herceg Novi) kapus a LEN sajtószolgálatának:

- Valóban tiszteljük az egri csapatot, kiváló játékosaik vannak, úgyhogy számomra ez egy nehéz meló lesz. Nagyon erős csapatmunkára lesz szükségünk védekezésben, meg kell próbálnunk olyan kevés gólon tartani az ellenfelet, amennyire csak lehetséges. A BL-ben minden meccs új élmény a csapatunknak, a legjobbunkat fogjuk nyújtani.

BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) kapus a LEN sajtószolgálatának:

- A hosszú utazás okozhat egy kis gondot, különösen, hogy a Herceg Novi nagyon magas szinjét képviseli a játéknak. Fiatalok, erősek, gyorsak és dinamikusak, de mi jobb és ta

pasztaltabb csapat vagyunk. Győznünk kell, ez nagyon fontos a final eight-be jutás szempontjából is.

ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Az ellenfelünk nagyszerű csapat, a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, mert győzni akarunk. A három pont begyűjtése nagyon fontos a csapatunk számára.


19.30 Spandau 04-Szolnok - Sport1 TV, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nem udvariasságból mondom, hanem így gondolom (erről már tavaly is beszéltem): a Spandau egy jó csapat, kifejezetten jó játékosállomnnyal. Ugye, van egy jó kapusuk, két nagy darab bekkjük, egy jó centerük, mindkét oldalon megfelelő játékosaik, kiemelhetem a rossz kéz oldalon Dedovicsot és a kapásoldalon Negreant. A vízilabdázóik nagy része nem német vagy honosított "német" és őket "pótolták ki" német válogatott játékosokkal.

Nagyon masszív csapat, tavaly mindkét velük vívott meccsünk kemény volt. Természetesen ettől függetlenül az a célunk, hogy győzzünk és tudunk is győzni, ha négy negyeden keresztül keményen és stabilan játszunk. 

PETAR KOVACSEVICS (Spandau 04) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- A szezon első néhány meccse után azt kell, mondanom, a rajt nem volt olyan jó, mint ahogy vártam. Megpróbáltuk beilleszteni az új játékosokat és szeretném látni, hogy megtesszük az első lépéseket előre. A Szolnok valószínűleg a legnehezebb ellenfél azok közül, akikkel találkozunk, de csapatként kell játszanunk, megpróbálva végig koncentrálni. 

Állnunk kell a Szolnok nyomását, hogy a legjobbat hozzuk ki a játékunkból - remélem, képesek leszünk erre.

BÁTORI BENCE (Szolnoki Dózsa-Közgép) a LEN sajtószolgálatának:

- A Spandau jó csapat, sok ellenfelük megizzadt a berlini uszodában. A legtöbb poszton nagyszerű játékosaik vannak, a szélsői és a védőik különösen képzettek. Masszív, kemény játékosok, ezért maximális koncentráltsággal kell játszanunk. Egyértelmű, hogy győzni megyünk Berlinbe.