FACEBOOK

Kupanegyeddöntő: FTC-Miskolc 12:9

 Kupanegyeddöntő: FTC-Miskolc 12:9
hozzászólás, 2017.11.24.

A Fradi háromgólos előnyt szerzett a vasárnapi miskolci visszavágóra az egyetlen pénteki kupanegyeddöntőben. Sike József, Varga Zsolt, Szasa Misics és az ötgólos Varga Dénes videónyilatkozata, fotók, a meccs góljai.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. forduló

FTC-Miskolc 12:9 (4:2, 4:3, 3:3, 1:1)

G.: Varga Dénes 5, Nikics 2, Jansik Sz., Vámos, Manhercz K., S. Mitrovics, Német T., ill. Bowen 3, Sánta, Vadovics 2-2, Halek, Misics

A visszavágó vasárnap lesz Miskolcon.

VLV-VIDEÓK:


Köszönjük a képanyagot az FTC-sátban, Katona Norbertnek.

0:1 - Vadovics első gólja

1:1 - Jansik Szilárd gólja

1:2 - Halek gólja

2:2 - Varga Dénes első gólja

3:2 - Mitrovics gólja

4:2 - Manhercz Krisztián gólja

4:3 - Sánta Dániel első gólja

4:4 - Bowen első gólja, ötméteres

5:4 - Varga Dénes második gólja

6:4 - Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres

7:4 - Varga Dénes negyedik gólja

7:5 - Bowen második gólja, ötméteres

8:5 - Varga Dénes ötödik gólja

8:6 - Bowen harmadik gólja

8:7 - Sánta második gólja

9:7 - Vámos gólja

10:7 - Nikics első gólja

11:7 - Nikics második gólja

11:8 - Vadovics második gólja

12:8 - Német Toni gólja

12:9 - Misics gólja



Sike József a vlv-nek

- Gratulálok ez után a meccs után! Ha valami, akkor ez a tisztes helytállás, és mincs még vége a párarcnak!


- A párharcnak vége van, már akkor vége volt, amikor a sorsolás megvolt. A Ferencváros nálunk jobb csapat, ez nem is vitás, nekem most az volt a legfontosabb, hogy az év mérkőzésére készül a Miskolc a Volgográd ellen és ha a Fradi otthonában, az Eurokupa-győztesnél ilyen mérkőzést tud produkálni, akkor talán az a négygólos előnyünk elég lesz... Nekem ez a mérkőzés ezt szolgálta és azt érzem, hogy ha ezt a mérkőzést átmentjük december 9-re, akkor megvan a sikersztori, és az Eurokupában a négy között két magyar lesz. 

- Értem, de hát azért egy meccsen sok minden történhet és kicsit "bezavarhat" a felkészülésbe, ha bejuttok a Magyar Kupa négyes döntőjébe...

- Nem. Nem lehet azért ez... Reálisan kell látni, azért ez a Ferencváros..., nagyon jó játékosokkal... Megint játszunk majd egy jó mérkőzést, ez nekik is jó, nincsen 10-15 gólos különbség, nekik az egy jó felkészülés, ők is visszavágót játszanak, amire ez a Miskolc jó felkészülési lehetőséget ad.

- Tehát akkor felkészülésnek szánod!

- Így van.

- Köszönöm szépen, gratulálok.



Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz, Zsolt! Kicsit meggyötörtnek tűnsz, de végül is azért ez egy győzelem volt, sima győzelem, bár a végén csak három gól lett az előny. Hogy értékeled?


- A 12 lőtt gólt jónak értékelem, a kapott 9-et tartom soknak. Az egész mérkőzést nézve volt minimum három olyan gól, ami elkerülhető lett volna. Nagyon váltakozó volt a védekezésünk, volt, amikor tökéletesen működött, és volt, amikor nagyon könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. Ezen, a védekezésen mindenféleképpen változtatnunk kell, azt gondolom, nem szabad ilyen kihagyásoknak történniük. Összességében, így rögtön a mérkőzés után.., ezt éreztem.

- Két meccsből áll ez a párharc. Most elutaztok, lesz egy másik meccs, egy visszavágó. Három gól az előny, fenyeget-e bármilyen veszély - a döntőbeli szereplésre gondolok.

- Egyetlen dolog nagyon fontos: úgy álljunk hozzá, hoy nincs háromgólos előny. Úgy kell hozzáállni, hogy van egy mérkőzés, amit meg akarunk nyerni. Félre kell tenni, hogy itt volt egy mérkőzés, ezt lejátszottuk, most lemegyünk és újra nyerni kell. És hogyha így állunk hozzá, akkor szerintem rendben lesz. Hogyha elkezdünk "kalkulálni", akkor az nem vezet jóra. Úgyhogy: lemegyünk és nyerni akarunk.

- Köszönöm szépen. 



Szasa Misics a vlv-nek


- Szervusz Szasa! Gratulálok, mert nagyon jól helytálltatok. Egyrészt följöttetek, a második félidőben volt, hogy csak gól volt a hátrány, és a végén pedig háromra mentetted te magad. Hogy értékeled ezt a meccset?

Úgy láttam, hogy jól játszottunk. Elég jól játszottunk, elégedett vagyok. Büszke vagyok a csapatomra. Persze nehéz ezt mondani, amikor kikapsz egy meccsen, de akkor is. A Fradi idén egy nagyon jó csapat, nagyon erős, úgy gondolom, hogy a ezzel a kerettel nyugodtan Bajnokok Ligáját nyerhet. Azért mondom, hogy mi büszkék lehetünk, de visszavágó majd két nap múlva. Biztos, hogy azon a meccsen sem fehér zászlóval fogunk bemenni, végig fogunk küzdeni, ezt megígérem, mint csapatkapitány. Biztos, hogy ez a csapat végig, és mindig küzdeni fog.

- Látod az esélyét annak, hogy három góllal nyerjetek? Vagy néggyel?

- Ilyen Fradi ellen nehéz bármit megígérni. Csak azt tudom megígérni, hogy az én csapatomban mindenki százhúsz százalékot fog beleadni, hogy továbbjussunk, persze tisztában vagyok vele, hogy ez nagyon nehéz, de beleteszünk mindent, ami rajtunk múlik.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dénes a vlv-nek


- Gratulálok, Dumi! Ez győzelem első meccsnek nem volt rossz, talán. Hogy értékeled?

- Köszönjük szépen. Első meccsnek annyiból elfogadható, hogy azért kialakítottunk egy háromgólos előnyt, de ez a fajta játékkép a második meccsen már nem lesz elfogadható, a végeredménytől függetlenül. Hogyha azokat az elkapkodott támadásainkat kivesszük a meccsből, amikből könnyű kontrás lefordulásgólokat tudtak szerezni, akkor lényegesen nagyobb előnyt alakítottunk volna ki, de nem voltunk elég higgadtak és ez a kiemelendő a mai meccsel kapcsolatban, hogy ez az, amit felül kell írni a vasárnapi visszavágóra.

- Most elmondta az ellenfél edzője az imént nekem, hogy abszolút felkészülési meccsnek tekinti mind a kettőt és nem lát esélyt arra, hogy továbbjussanak. Benned van bármilyen kis félelem? Azért három gól az három gól, egy meccsen sok minden történhet, most itt konkrétan erre a továbbjutásra gondolok.

- Egyrészt azt gondolom, hogy ez a Miskolc részéről "altatás". Sokszor hallottuk már a Miskolc részéről, hogy nem teszi magát az első háromba-négybe, de képes megverni az élcsapatokat is. Úgy gondolom, hogy ha már csak mínisz háromról kell az otthoni visszavágót játszaniuk, akkor a győzelemért fognak menni. Éppen ezért úgy gondolom, hogy még ennél is jobban fognak tudni játszani. A kérdés az, hogy megadjuk-e nekik ezeket az előbb említett könnyű gólokat. És első körben azt mondom, hogy nekünk ezt nem szabad - így hát hozzuk azt a mérkőzést is.

- Amikor, azt hiszem, 8:5-nél lőtted azt a gólt, átemelve a kapuson a labdát, Nikics gólja eszedbe jutott?

- Hát a Nikics... :-) Igen... Sokszor eszembe jut, nemcsak azért mert különleges volt az a gólja, hanem mert napi szinten látom. Egészen egyedi, hogy milyen ügyes gólokat tud lőni, hogy "zsonglőrködik" a labdával, és hát, azon kevesek egyike, akik ezt meccsen is tudják hozni. Úgyhogy..., ez egy olyasfajta dolog, amit érdemes eltanulnia bárkinak, aki látja, én is ezen vagyok.

- Ma nagyon jól sikerült, gratulálok ehhez is és a győzelemhez is!

- Köszönjük.




A KUPANEGYEDDÖNTŐK PROGRAMJA

VLV-FOTÓK: