FACEBOOK

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.11.22.

Még csak az új klubszezon elején járunk, de Egerben biztatóak a jelek, a csapat hét bajnoki meccsből hét győzelmet szerzett eddig. A vezetőedző, Dabrowski Norbert élő adásban nyilatkozott a keddi Reggeli Startban Zelinka Ildikónak.

A hivatalis célokról szólva a vezetőedző emlékeztetett: a klubvezetés azt tűzte ki feladatul, hogy a csapat minimálisan minden sorozatban döntőt játsszon, illetve a BL-ben jusson el a final eight-ig. Dabrowski Norbert előrelépésre számít, ami az egyik torna megnyerését jelenti, illetőleg BL-döntőt, hiszen az Eger tavasszal a bronzéremért játszhatott a budapesti (akkor még final sixes) tornán.

A szezon előtti játékosmozgások általános megítélése kapcsán Dabrowski Norbert úgy látta, hogy csapatát a negyedik helyre "sorolták be", de az Eger régóta nagyon stabil csapat és "ár-érték arányát" tekintve a "bajnokság színfoltja". Most is az a cél, hogy ezt az eredményekkel bizonyítsák.

A vezetőedző idézett egy szakembertől, aki szerint egy klub sorsa minden új szezonra szólóan 70 százalékban eldől augusztusig, tehát már akkor, amikor összejön az új csapat és megkezdik a közös munkát. Az Eger most nyáron "pozícióra igazolt", három fontos játékos távozott, a helyükre szerződtettek új embereket. Ez szerkezeti változással is járt, mert a távozók közül ketten a bal oldalon játszottak és csak egy a rossz kéz oldalon, ez az arány most megfordult, így Hosnyánszky Norbert átkerült a kapásoldalra. Az eddigi mérkőzések tapasztalatai szerint ez a váltás jól sikerült és megvan az egyensúly a két oldal között. Az sem vehető észre, hogy a csapatnak idén nincs balkezes játékosa, hiszen a jobb oldalon jól játszó jobbkezesek vannak, s a saját nevelésű játékosok közül is többen bevethetőek ezen a "hiányposzton", például Lőrincz Bálint és Kürti Dominik.

Az Eger vízilabdázói - részben a sok válogatottbeli szereplés miatt - egy szezonban 60-80 mérkőzésen játszanak, több mélyponton is túl kell közben esni. A felkészülés első szakaszát a Recco elleni BL-mérkőzésig építette fel a vezetőedző, s ez a meccs el is hozta az első mélypontot, ugyanis - sérülés ide vagy oda - szerinte azt a meccset az Egernek meg kellett volna nyernie és ez nem sikerült. Három olyan hibát követtek el, ami ezen a szinten nem megengedhető és a Recco ezt ki is használta. Nagy lehetőséget szalasztott el ezzel a csapat, mert Sukno hiányában ez a Pro Recco  verhető lett volna - értékelt Dabrowski Norbert.

A hétvégén kétfordulós kupenegyeddöntő, majd a BL-ben nagyon fontos meccs, a herceg novi kirándulás következik az Eger számára. Dabrowski Norbert szerint vélhetően a montenegrói csapat és a német Spandau elleni idegenbeli meccs dönt majd a final eightbe jutás sorsáról. Ezért ezen a héten (függetlenül a Szentes elleni, ma esedékes bajnokitól) a fizikai felkészülést folytatják, amit az OSC elleni bajnokit követően kezdtek el.

A TELJES BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: