FACEBOOK

BL: Visszalépett a Nizza - FŐTÁBLÁS AZ EGER!

BL: Visszalépett a Nizza - FŐTÁBLÁS AZ EGER!
hozzászólás, 2017.09.22.

Itt a szenzáció! A szabadkártyás Nizza visszalépése után a LEN az Egernek kínálta fel a megüresedett BL-főtáblás helyet, méghozzá két esztendőre. A klub ezt természetesen elfogadta. Az egriek így nem játszanak selejtezőt a jövő héten, egyből a főtáblán (a Pro Recco és a Szolnok csoportjában...) kezdenek. Részletek:

Támogatónk a HerbaDoctor

A klub honlapján jelent meg az információ, amely szerint Marco Birri, a (LEN) igazgatója kezdeményezett hívta fel Bárány Attila ügyvezető elnököt.

Bárány Attila tájékoztatása szerint a váratlan lehetőségét elsőként az Egernak ajánlotta fel a LEN.

- Azt gondolom, ez hatalmas sportdiplomáciai siker számunkra, hiszen nem véletlenül minket kerestek meg elsőként. Nem egy, a visszalépő Nice országában versenyző csapatot, nem egy olaszt, hanem minket, a ZF-Egert. Ezt pedig mindenképpen sikerként kell elkönyvelnünk. Sok szempontból van komoly jelentősége a mostani döntésnek. Egyrészt a jövő heti, budapesti selejtezőn nekünk így nem kell részt vennünk, és izgulni azon, hogy továbbjussunk. Ennek nyilvánvalóan anyagi vonzata is van, mert így a selejtező play-off körében sem kell külföldre utaznunk. Arról nem is beszélve, hogy a főtáblán a Nice helyére, vagyis a B-csoportba kerülünk, tehát elkerülünk egy roppantul költséges barcelonai, és moszkvai túrát. Így ugyanakkor velünk lesz a Szolnok, és a résztvevőként már biztos nyolcas döntős Pro Recco. Saját véleményem egyébként, hogy ez a csoport valamivel könnyebbnek tűnik, mint az A-jelű nyolcas. Ami pedig mindennél lényegesebb a mostani döntésben, hogy a LEN nemcsak az idei, hanem a jövő évi Bajnokok Ligájára is megadja nekünk a szabadkártyát, tehát az elkövetkező két szezonban is ott lesz a ZF-Eger neve a legjobbak között.

A BL főtábla két csoportja a változás után:

BL-FŐTÁBLA 2017-18

A csoport


Dinamo Moszkva (orosz),
Jug Dubrovnik (horvát),
CNA Barceloneta (spanyol),
Waspo Hannover (német),
A B jelű selejtezőpárharc győztese,
Partizan Belgrád (szerb),
A C jelű selejtezőpárharc győztese,
Olympiakos Pireusz (görög)

B csoport

Steaua Bukarest (román),
Eger,
A D jelű selejtezőpárharc győztese,
Az A jelű selejtezőpárharc győztese,
AZC Alphen (holland),
Pro Recco (olasz),
Spandau 04 (német),
Szolnok

Fontos információ, hogy mivel ezúttal nyolcas döntő lesz a torna végén, a két csoportelső is pályára lép már a final 8 első napján, vagyis kisebb a jelentősége a főtábla-csoport megnyerésének, mint eddig!


A többi induló csapat számára ez az út a főtábláig

Az első selejtezőkörből továbbjutott csapatok: OSC, Sintez Kazany (orosz), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Napoli (olasz), Mornar Split (horvát), Glyfada (görög).

A most csatlakozó klubok: Mladost Zágráb (horvát), CN Marseille (francia), ASC Duisburg (német), Vouliagmeni (görög), AN Brescia (olasz), UZSC Utrecht (holland), Nagyvárad (román), Szpartak Volgográd (orosz), Crvena Zvezda (a Vojvodina helyett! - szerb), CN Sabadell (spanyol)


Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, Budapest

Szeptember 28- Október 1.


F csoport

Marseille, OSC, Glyfada (görög), CC Napoli (olasz)

E csoport

Mladost Zágráb, (horvát), Duisburg (német), Szpartak Volgográd (orosz), Hadran Herceg Novi (montenegrói)

G csoport

Brescia (olasz), Sabadell (spanyol), Utrecht (holland), Mornar Split (horvát)

H csoport

Vouliagmeni (görög), Crvena Zvezda (szerb), Nagyvárad (román), Sintez Kazany (orosz)

Minden csoportból az első két helyezett jut tovább.


A harmadik selejtezőkörben szokás szerint csoportelsőket csoportmásodikokkal sorsolnak össze és négy páros mérkőzés lesz a főtáblára jutásért.
Az első meccseket október 14-én, a visszavágókat október 18-án rendezik meg.

A megnövekedett létszámú főtáblán 14 meccset játszik minden csapat - október 25. és 2018. május 9. között.

Az új rendszerű döntő, a final eight (tehát nyolc csapat részvételével) 2018. június 7-8-9-én lesz, Genovában, a házigazda a Pro Recco.

Címkék:
Eger Bárány Attila BL