FACEBOOK

Fradi-edzésen jártunk

Fradi-edzésen jártunk
hozzászólás, 2017.09.20.

Meggyőződhettünk arról, hogy teljes lendülettel folyik a készülődés az új szezonra nagyon megerősödött Ferencváros csapatánál. Edzésriport.

Támogatónk a HerbaDoctor

Már az is furcsa, hogy a Fradi női és férfi csapata egymást váltotta a Népligeti uszoda medencéjében - furcsa látvány a szemnek, de majd megszokjuk.

A férfi edzésre hosszan cipelték a munka során használt eszközöket az érintettek - köztük az új másodedző, Nyéki Balázs.

A szokásos úszást különböző részfeladatokkal kombinálta a vezetőedző, Varga Zsolt. Először csak a tempót kellett meghatározott időnként változtatni, javítva a robbanékonyságot, de aztán kombinált edzésmódszer következett: előbb egy kis taposás a part mellett 6-8-10 kilós súlyzóval, majd lazításként gyors úszás - aztán megint elölről az egész.

Természetesen a labda is előkerült az edzés utolsó szakaszára, némi lövöldözés után taktikai elemeket gyakoroltak a játékosok, a végére pedig nem maradt más feladat, mint nyilatkozni a sajtó képviselőinek.

VLV-INTERJÚ VARGA ZSOLT VEZETŐEDZŐVEL

AZ FTC-PQS WATERPOLO 2017/18-AS KERETE:

Gárdonyi András, Vogel Soma (kapusok)
Gál Dávid, Nikola Jaksics, Jansik Szilárd, Szlobodan Nikics, Német Toni, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Stefan Mitrovics, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Szirányi Balázs, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)
Vezetőedző: Varga Zsolt
Másodedző: Nyéki Balázs

VLV-VIDEÓK:



Nyéki Balázs másodedző a vlv-nek

- Szervusz, Süni! Köszöntelek ebben az új szerepkörben! Mennyire furcsa edzőként?


- Szia! Köszönöm szépen a köszöntést :-). Abszolút nem furcsa, már készültem rá fejben, tulajdonképpen már jó pár éve benne volt a levegőben, hogy bármikor eljöhet ez a pillanat, most jött el. Tetszik ez a szerepkör.

- Nem hiányzott egy kicsit a víz? Ruhában vagy, bent meg komoly csaták voltak...

- Fú, egyáltalán nem hiányzik a víz! Az az, ami egyáltalán nem hiányzik! :-) Talán majd egy-egy mérkőzésen jön elő..., nem is az, hogy beszállnék, de az a mérkőzéshangulat azért, az jó.

- Milyen lesz a csapat? Nagyon komoly erők vonultak fel ezen az edzésen.

- Úgy látom, hogy az idei Ferencváros nagyon erős lesz, erős fizikálisan és gyors is lesz. Ez lehet a két legnagyobb erényünk, ezen kívül azért úgy látom, hogy eredmények is jöhetnek majd, természetesen.

- Milyen eredményekre gondolsz egész pontosan?? :-)

- A célok már ki lettek tűzve ugye, az Eurokupát meg kell védeni és a bajnoki döntőbe be kell jutni, ugyanúgy, ahogy a kupában is.

- Hát, sok sikert kívánok neked edzőként is és a Fradi egyik vezetőjeként is.

- Köszönöm.



Madaras Norbert csapatkapitány a vlv-nek


- Szervusz, Norbi!

- Szia!

- Hát, elkezdődik egy új szezon...

- Elkezdődött hetekkel ezelőtt már...

- Most kezdődik a hétvégén...

- A meccsek most kezdődnek, valóban.

- Sokadik szezonod. És lehet, hogy az utolsó?

- Ne is számoljuk! :-) Sokadik és könnyen lehet, hogy az utolsó, igen.

- Jó, hát ebben van még egy kis bizonytalanság...

- Soha ne mondd, hogy soha, de alapvetően, többé-kevésbé én azért úgy készülök, hogy az utolsó.

- Pihentél a nyáron, feltöltődtél, várod már a meccseket...

- Igen. Pihentem is, edzettem, készültem is. De hát azért vízilabdázunk, hogy meccseket játsszunk, és ez szombaton kezdődik. Úgyhogy most már könnyebb lesz. Mindig jobb az az időszak, amikor meccsek is vannak.

- Az egész vízilabda-közvéleményben van egy nagy várakozás: még erősebb lesz a bajnokság, mint tavaly és hát, iszonyúan megerősödött a Fradi. Te vagy ennek a csapatnak a kapitánya - milyen reményeid vannak, nem tartasz-e kicsit attól, hogy nagy az elvárás?

- Attól nem, sőt, ez engem motivál is mindig. Meg ilyen csapattal nem is lehet másképpen nekimenni. A tavalyi év egy kicsit csalódás volt, s nemcsak önmagában a negyedik hely, hanem az, ahogy negyedikek lettünk. Nagyon simán lettünk negyedikek, a jó csapatok ellen semmi esélyünk nem volt, különösen a Szolnok ellen. Én mindig azért vízilabdáztam, hogy a végén a legjobb legyek, a legjobb csapatban játsszak, úgyhogy... Igyekszünk ezt bebizonyítani. Nem lesz könnyű, én is tapasztalom, látom, hogy nagy az elvárás, tulajdonképpen attól lett jobb a bajnokság, hogy mi sokkal jobbak lettünk, mint voltunk, de ezt majd most meg is kell majd mutatni.

- Az első benyomások milyenek? Ugye, van egy szerb fiú, akivel még nem találkoztál, a csapat is furcsa...

- Rajta kívül - legalábbis a válogatott játékosok közül - mindenkivel játszottam, klubban is, illetve a válogatottban is. Az első benyomások jók, de tudtam, hogy ilyen lesz. Majd a meccsek döntik el, illetve az, hogy azok a pici nüanszok, amik nekünk tavaly egyáltalán nem voltak meg, még a középcsapatok ellen sem, azok most a legjobb csapatok ellen meglesznek-e. Ezt  most nem tudom hosszabban kifejteni, de majd ott dől el, hogy ez milyen csapat.

- Szerinted mennyi időtök lesz, tehát mikor van az az első komoly megmérettetés, a Szuperkupa?

- Hát, az november 4-én lesz. Sok időnk nincsen, ez kevesebb mint másfél hónap. Azt gondolom, annál, mint amilyenek november 4-én leszünk, leszünk még jobbak, de most igen, arra kell fókuszálnunk, hogy ott a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból, illetve ebből a csapatból.

- A bajnokság végét látod-e már előre? Hogy alakulhat? Ugye, a csoportbeosztást már ismerjük...

- Azt gondolom, nekünk most nem is kell ezzel foglalkozni, más dolgunk van, az, hogy leginkább magunkkal foglalkozzunk, azzal, hogy mi minél jobak legyünk és aztán meglátjuk majd, hogy a többi csapat milyen, nem is azt modnom, hogy ki ellen van több esélyünk, inkább azt, hogy kinek fekszik a játéka, kinek nem. Azért addig még van nyolc hónap, addig még sok minden történik. Mint ahogy mi változunk, a többi csapat is változik valamennyit.

- Sikeres szezont kívánok!

- Köszönöm szépen!


vlv-képek