FACEBOOK

Készen áll a máltai csatákra az ifjúsági válogatott

Készen áll a máltai csatákra az ifjúsági válogatott
hozzászólás, 2017.09.07.

Két helyszínen zajlott csütörtökön délelőtt a máltai ifi Eb-re készülő magyar csapat készülődése - és nem a vizes edzés volt a fontosabb. vlv-riport:

Támogatónk a HerbaDoctor

Mint szerdán megírtuk, Horváth János szövetségi edző kijelölte a szeptember 10-17-i máltai korosztályos Eb-n szereplő magyar csapat tagjait.

Grieszbacher Márk, Lampert Márk (kapusok),
Baksa Benedek, Bóbis Botond,  Dala Döme, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Konarik Ákos, Schmölcz Norman, Szieben László Szőke Benedek, Tóth Gyula, Vékony Ákos (mezőnyjátékosok)


A fentiek közül Schmölcz Norman igazoltan hiányzott a csütörtök délelőtti edzésről - Horváth Jánossal együtt Hangody László professzornál járt. Mindenki izgatottan várta a verdiktet, a vizit eredményét: játszhat-e vagy sem a másfél hete(!) ujjtörést szenvedett pólós, a magyar válogatott egyik legnagyobb erőssége. A válasz kedvező volt, Schmölcz utazhat, ezzel kisebbfajta orvosi csoda történt, amiről örömmel adunk hírt.

La a kalappal Horváth János szövetségi edző figyelmessége előtt!

Az történt, hogy amikor a vlv munkatársa csütörtökön a Széchy medencepartján
csapatfotót készített a máltai Eb-re utazó U17-es válogatottról, s a fotózás véget ért, ő nem engedte szétszéledni a csapat tagjait. Ragaszkodott ahhoz, hogy olyan kép is készüljön, amelyen szerepel az utolsó, szerdai csapatszűkítésnél kiesett két játékos is.

Sziládi Kristóf és Bihácsi Bence még ezen az utolsó edzésen is segítette a többiek felkészülését, készen állva arra, hogy ha Schmölcz Norman számára nem ad zöld utat az orvosi konzílium, egyikük beugorjon a helyére.


A két srác így került fel a fenti csapatkép bal oldalára, alulra.

Mert lényegében ők is csapattagok!

A fiúk jó hangulatban tartották meg utolsó hazai edzésüket, majd készséggel álltak a vlv kamerája elé, hogy csapatfotót és egyéni portrékat készíthessünk azokról, akiknek a jövő héten szurkolunk, hogy szép eredménnyel zárják az idei válogatott szezon utolsó világeseményét.

VLV-VIDEÓK:


Horváth János a vlv-nek

- Szervusz, Jani! Hát, eljött az idő, elindultok Máltára, ahol Európa-bajnokság lesz. Mik a reményeid?


- Nem reményeim vannak, hanem elvárásaim. A magyar válogatottnak mindenkor úgy kell kimennie egy világeseményre, hogy aranyérmet szeretne nyerni - mi is ezt szeretnénk. Ezért dolgozunk több mint két éve. Ugye, itt a végjátékban nehezített körülményeink voltak, betegségek, sérülések, de nem is szeretnék igazából ezzel fogalkozni, most már csak előre akarok nézni. Három nap és jönnek a mérkőzések, csak ezzel foglalkozunk.

- Hogy áll a csapat?

- Úgy gondolom, hogy a csapat kész van. Elvégeztük a munkát, amit szerettünk volna. Amíg kényszerű sérülések miatt nem kellett változtatnom, addig jól szerepeltünk. A nyarat végigcsináltuk úgy, hogy a Comen Kupa döntőjében, Montenegrótól kaptunk csak ki, minden más meccset megnyertünk. Meglátjuk, hogy ez az Európa-bajnokságon mire lesz elég.

- Éremmel elégedett lennél?

- Nem.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!



Baksa Benedek a vlv-nek

- Baksa Benedeket köszöntöm a vlv kamerája előtt. Ez az első alkalom, hogy nyilatkozol nekünk, és hát, a helyzet izgalmas: holnap elindultok az Európa-bajnokságra, az U17-es Eb-re. Te vagy a csapatkapitány, arra kérlek, foglald össze, hogy készültetek, milyen a csapat, mire számítasz?

- Köszöntöm a kedves nézőket. Hosszú felkészülés volt, kisebb-nagyobb sérülésekkel, de itt vagyunk a végén, ez az utolsó edzésünk, ma délelőtt. A munkát elvégeztük, most kimegyünk az Európa-bajnokságra, pénteken és megmutatjuk az egész világnak, hogy mit tudunk!

- Mi az, amiben jók vagytok? Mire számítasz, mi az, amivel megnyeritek ezt a tornát, mert gondolom, az a cél...

- Egyénileg nagyon jó játékosaink vannak és a hosszú felkészülés alatt sikerült összeérni csapattá. Úgy érzem, hogy a támadásunk nagyon erős, a fórókat jó mértékben tudjuk kihasználni, a védekezésünket mostanra, a felkészülés végére sikerült összeraknunk. Voltak kisebb-nagyobb problémák az utolsó felkészülési tornán, de remélem, ezeket, kiküszöböltük és sikerül a végén nyerni.

- Kik a legnagyobb ellenfelek?

- Már egyből a csoportban találkozunk Horvátországgal, Montenegróval, nagyon erősek még az olaszok, a spanyolok, a szerbek - sok jó ellenfél van.

- Mennyire vagytok már meccslázban?

- Az edzőnk, Dávid Zoltán pont most mondta, hogy ebben az időszakban már "harapni kell". Úgy érzem, a meccsláz még nincs meg, de az első meccsre szerintem már látható lesz.

- Hát, nagyon sok sikert kívánok. Vége van a nyárnak, ez az utolsó komoly válogatott-torna, járjatok sikerrel és gyertek haza aranyéremmel!

- Köszönjük szépen!


 vlv-fotók a délelőtti edzésről


A máltai ifjúsági Eb (szeptember 10-17.) csoportbeosztása

A csoport

Horvátország, Magyarország, Montenegró, Ukrajna

B csoport

Spanyolország, Olaszország, Románia, Németország

C csoport

Szerbia, Málta, Georgia, Franciaország

D csoport

Görögország, Oroszország, Szlovákia, Törökország