FACEBOOK

Universiade - Dél-Korea-Magyarország 2:18

Universiade - Dél-Korea-Magyarország 2:18
hozzászólás, 2017.08.23.

Magabiztos győzelemmel jutott a negyeddöntőbe férfi csapatunk a tajpeji Universiadén. Legközelebb pénteken, magyar idő szerint 10.30-kor szállunk vízbe, az ellenfél a Tajvan-Szerbia nyolcaddöntő győztese lesz. (Van egy sejtésünk...) Részletek, folyamatosan felkerülő nyilatkozatok:

Támogatónk a HerbaDoctor

Universiade, Tajpej (Tajvan)

Nyolcaddöntő

Dél-Korea-Magyarország 2:18 (1:6, 1:4, 0:4, 0:4)

G.: Youn, Jang, ill. Illés, Lőrincz, Angyal 4-4, Német T. 2, Gyárfás, Jansik Sz., Bundschuh, Kovács P.

A kapunkat ezúttal három negyeden át védte Lévai Márton, Kardos Gergely az utolsó negyedre szállt be.

Jó hír, hogy végig nyilvánvaló nagy fölényünk ellenére sem kellett az egész meccsen pihentettni a két napja, Dél-Afrika ellen ujjsérülést szenvedett Kovács Pétert, aki gólt is lőtt.

Az águnk másik mérkőzésén a derék tajvaniak 39 másodpercig reménykedhettek a csodában. Akkor kapták az első gólt, majd utána még 31-et. (Azért egyet ők is lőttek...)

A szerbek elleni negyeddöntőnk pénteken, magyar idő szerint 10.30-kor lesz. Ekkor dől el, hogy a legjobb négy között folytathatjuk-e vagy az 5-8. helyért játszunk tovább.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Ezen a mérkőzésen sem igazán az volt a kérdés, hogy győzünk e vagy sem, hanem hogy milyen gólaránnyal és mennyire tudjuk felhasználni a következő mérkőzésünkre való felkészülésre ezt a találkozót. Próbáltunk volna taktikai elemeket is gyakorolni, de a koreaiak állandó beindulásai nem igazán adták meg a lehetőséget arra, hogy taktikailag építsünk bizonyos játékelemeket. Játszottuk, amit lehetett, sok labdaszerzésből sok lefordulásos helyzetet alakítottunk ki.

Kovács Pétert is teszteltük egy kicsit, akinek ugyan az ujja el van törve, ennek ellenére harcra képes állapotban van, orvosilag engedélyezett a játéka és holnap is fogjuk tudni játszatni. Ma este edzünk még egyet, holnap szintén, majd következhet a szerbek elleni negyeddöntő.


ILLÉS SÁNDOR a vlv-nek:

- Én úgy veszem, hogy most kezdődött el számunkra az Universiade, ez volt az első tétre menő meccsünk. Ennek megfelelően megtiszteltük Dél-Koreát azzal, hogy a tudásunk legjavát próbáltuk nyújtani.

A negyeddöntőben kis dolgok fognak dönteni. Ezek a kis dolgok elsősorban velünk kapcsolatosak, nekünk kell javítani a játékunkon. Az fog nyerni, aki kevesebbet hibázik.


LŐRINCZ BÁLINT a vlv-nek:

- Esélyeshez méltóan nagy arányú győzelmet arattunk. Próbáltunk olyan elemeket gyakorolni, amiket a szerbek ellen tudunk majd használni. Ez hellyel-közzel sikerült.

A következő mérkőzésre többet kell nyújtanunk minden tekintetben, ha be akarunk jutni a legjobb négy közé. A szerb csapat erős de nem verhetetlen. Azt érzem, hogy ez a magyar csapat képes megverni a szerbeket, de ehhez nagyon koncentrált, tudatos játékra lesz szükség. Van meg két napunk, hogy kijavítsuk a pontatlanságokat és mindenki tudatosítsa magában, hogy mi lesz a feladata a negyeddöntőben.