FACEBOOK

Sorsoltak a BL-re és az Eurokupára

Sorsoltak a BL-re és az Eurokupára
hozzászólás, 2017.08.19.

Boszniában kell túljutnia az első BL-selejtezőn az OSC-nek. A Miskolc tornát rendez, a Fradi Veronában selejtez. A sorsolásban érintett három magyar csapat vezetőedzője értékelte a kialakult csoportbeosztást a vlv-nek.

Mint ismert a BL főtábláján az eddigi 12 csapat helyett 16 szerepel majd, ami azt jelenti, hogy a főtáblán az eddigi 10 helyett 14 meccset játszik minden részvevő. Az OSC a selejtetők első körében kezd, az Eger a másodikban, a Szolnok eleve főtáblás.

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör

Szeptember 15-16-17.


A csoportok első két helyezettje jut tovább.

A csoport, Banja Luka (Bosznia-Hercegovina)

OSC, Terrassa (spanyol), Sintez Kazany (orosz), Banja Luka (bosznia-hercegovinai), CF Portuense (portugál)

PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Most néztem meg éppen a csapatokat, még friss a hír. Igazából a spanyolok, az oroszok és köztünk fog eldőlni a továbbjutást jelentő első két hely sorsa. A portugál és a bosnyák csapatot egyértelműen verni kell, mindenképpen el kell érnünk a továbbjutást. Az ellenfelek feltérképezése most kezdődik, így látatlanban azt mondom, hogy talán a Kazany a legnehezebb ellenfél, de most majd kiderítjük, hogy melyik csapat milyen, kiket igazoltak, utána lehet majd esetleg többet mondani.

Ami minket illet, három hete dolgozunk, a válogatottak több szakaszban tértek vissza, Gór-Nagy Miklós már edz, legközelebb Uboviccsal és Erdélyi Balázzsal "bővülünk", a következő héttől lesz Drasko Brguljan is és szeptember 5. után, az Universiadét követően csatlakozik Bundscuh Erik és Szava Rangyelovics is. Egy hetünk lesz a teljes csapattal készülni a BL-selejtező előtt.


B csoport, Strasbourg (Franciaorrszág)

CC Napoli (olasz), Strasbourg (francia), Enka Sport Isztambul (török), Jadran Herceg Novi (montenegrói)


C csoport, Tel-Aviv (Izrael)

Mornar Split (horvát), Glyfada (görög), ASA Tel-Aviv (izraeli), Galatasaray Isztambul (török)


A második selejtezőkörben kapcsolódik be a küzdelemsorozatba a ZF-Eger csapata, ennek időpontja szeptember 29-október 1.

A harmadik selejtezőkörben szokás szerint csoportelsőket csoportmásodikokkal sorsolnak össze és páros mérkőzések lesznek a főtáblára jutásért.
Az első meccseket október 14-én, a visszavágókat október 18-án rendezik meg.

A megnövekedett létszámú főtáblán 14 meccset játszik minden csapat - október 25. és 2018. május 9. között.

Az új rendszerű döntő, a final eight (tehát nyolc csapat részvételével) 2018. június 7-8-9-én lesz, minden valószínűség szerint Genovában


Eurokupa, 1. selejtezőkör

Szeptember 28.-október 1.

A csoportok első négy helyezettje jut tovább.

A csoport, Miskolc

Primorac Kotor (montenegrói), CN Mataro (spanyol), Sturm Csehov (orosz), Hornets Kosice (szlovák), Miskolc, Hannover (német)

SIKE JÓZSEF (PannErgy Miskolci VLC) a vlv-nek:

- Újoncok vagyunk, kértük a LEN-től, hogy rendezhessünk tornát, hadd lássák a miskociak, hogy hogy néz ki egy nemzetközi vízilabdatorna.

Első ránézésre azt mondom, hogy ebből a csoportból a Miskolcnak kötelező továbbjutnia, még akor is, ha a csoportban lesznek olyan csapatok, amelyekkel jó mérkőzést lehet játszani. Ilyen a Matarro, a Sturm Csehov és a Kotor is, utóbbiból három játékos is ott volt a világbajnokságon. Ezek a mérkőzések már értékmérők lesznek, kicsit megmutatják számunkra, hogy ebben a kupasorozatban meddig lehet majd eljutni.

Miskolcon természetesen a foci az első, azt mondhatjuk, hogy az "más kategória". Nemzetközi szintű a női kosárcsapat és bajnokok a jégkorongozók. A közönség nagyon szereti ezeket a csapatokat és úgy gondolom, az Eurokupa-tornánk jó lehetőség lesz arra, hogy a vízilabda kicsit felzárkózzon a miskolci sikersportágakhoz.


B csoport

FTC, Verona (olasz), Jadran Split (horvát), Montpellier (francia), Potsdam (német), Paix D’Aix (francia), Amersfoort (holland)

VARGA ZSOLT (FTC PQS-WATERPOLO) a vlv-nek:

- Nem egy könnyű csoport és különösen azért lesz megterhelő ez a torna, mert csak 13 embert lehet beírni, nekik kell lejátszaniuk hat meccset négy nap alatt. Mivel négy csapat jut tovább, ezt kell elérni és kész. Vannak jó csapatok is a csoportban, tudom például, hogy a Verona erősödött Baraldival, Fondellivel és Figliolival, s a Jadran Herceg Novi is "bevásárolt". Jó lehetőség lesz ez arra, hogy meccseket játsszunk, kicsit úgy kezeljük majd ezt a tornát, mint egy edzőtábort, mindenképpen tovább kell jutnunk, hiszen azért a Posdam és a holland csapat nem képvisel komoly játékerőt.

Címkék:
sorsolás Eurokupa BL