FACEBOOK

Millennium-sajtótájékoztató

Millennium-sajtótájékoztató
hozzászólás, 2017.08.04.

A hétfőn kezdődő masters vb 40+-as korcsoportjában induló magyar sztárcsapat pénteki sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy a sydney-i és athéni olimpiai aranyérmesekből álló Millennium három hete napi egy edzéssel készül, hogy három(!) taktikai variációt is váltogatni tudnak, ha szükség lesz erre, s hogy a tornát elsősorban tömegsport-rendezvénynek tekintik, szeretnék jól érezni magukat a többiek társaságában - úgy, mint régen. vlv-tudósítás és a sajtótájékoztató teljes videófelvétele:

Támogatónk a HerbaDoctor

Millennium (masters vb, 40+ korosztály):

Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári Attila.


A sajtófőnök Ágai Kis András mindjárt a rendezvény megnyitásakor kérte az újságírókat, hogy a torna "technikai lebonyolításával" kapcsolatos kérdéseket ne is tegyenek fel, mert a masters vb megrendezéséhez a Magyar Vízilabda Szövetségnek semmi köze nincs, a lebonyolító a Bb 2017 Kft. Ezzel nyilvánvalóan a nagy felzúdulást kiváltó internetes jegyelosztásra utalt, elejét véve, hogy a média képviselői a jelenlévőkre zúdítsák a kérdéseket.

A torna masters vb első eredményeként bejelentették, hogy az ötlet megfogalmazásakor kitűzött célt, miszerint a kezdésre "csapatszinten" 100 kilót sikerüljön leadni - teljesítette a társaság. (Valamelyest bepillantást adhat a közös munka hangulatába Szécsi Zoltán e ponton eleresztett megjegyzése, miszerint a 100 kilóból Vári Attila egymaga 50-et  vállalt...)

A Millenneumnak a szövetség biztosított edzéslehetőséget, egyenruhát, és labdákat, a játékosok már-már valósággal úgy érezhetik magukat, mintha valódi csapat lennének. Ami az edzéseket illeti, természetesen nem tud mindig mindenki ott lenni, ezért egy adott gyakorlás programját mindig a jelenlévők száma a határozza meg.

Voltak kétkapuk, az Oázissal, az U15-ös válogatottal, az Universiadéra készülő magyar csapattal pedig emberelőnyt-emberhátrányt gyakoroltak a "veteránok".

A Millenium egy török és egy olasz csapattal került egy csoportba, ezeket a meccseket "felhozó mérkőzéseknek" tekinti a csapatvezetés (hétfőn és kedden egyaránt 19 órai a kezdés).

Egy újságíró megkérdezte, ilyenkor is igyekeznek-e feltérképezni az ellenfelek játékát, mire Szécsi Zoltán elmondta: természetesen kiutaztak Isztambulba, megnézni, hogyan készül a hétfői meccsre a Galatasaray...

Szécsi Zoli egyébként igyekezett némileg lehűteni a közvélemény várakozását, mint mondta: teljesen elrontották a felkészülést, mert 4x5 perces meccsekre készültek és most kiderült, hogy 7 percesek lesznek a negyedek...

Jó hír viszont, hogy a csapat jelenlévő képviselői elmondták: az eddigi gálameccsek kedvező fogadtatása alapján várható, hogy a sikert sikerre halmozó válogatott tagjait egyenként búcsúztatják majd el, így mintegy 13-14 gálameccs várható...

Vincze Balázs - Galatasaray!

Különleges, mondhatni, pikáns esemény lehetett volna a Millennium hétfői, első meccse azzal a török Galatasarayjal, amelyben két magyar is szerepel: Persely József és Vincze Balázs. Utóbi szombathelyi elfoglaltsága miatt nem tud vízbe szállni hétfőn a Millennium ellen, csak szerdán láthatja majd őt a közönség.

- Ez a társaság gyakorlatilag arra a csapatra épül, amelyben én 2000-ben és 2004-ben játszottam. Négy évvel ezelőtt már szerepeltünk a budapesti Masters Eb-n, akkor másodikok lettünk - hozzáteszem: három induló volt.
Nem nagyon tudom, hogy a többiek mennyit készültek - én gyakorlatilag szinte semmit, a Balatonban és Szombathelyen úsztam, amikor tudtam - mondta Vincze Balázs a vlv-nek.


VLV-VIDEÓK (a sajtótájékoztató teljes felvétele):


A rendezvény megnyitása


Kósz Zoltán, Vári Attila, Szécs Zoltán és Varga Tamás


Kósz Zoltán válaszol


Szécsi Zoltán válaszol


VARGA ZSOLT a felkészülésről (Fradi Média):