FACEBOOK

Célegyenesben az Universiade-válogatott felkészülése

Célegyenesben az Universiade-válogatott felkészülése
hozzászólás, 2017.08.04.

Gőzerővel gyakorol és augusztus 15-én elutazik Tajvanra, XXIX. Nyári Universiadéra a magyar csapat. Märcz Tamás szövetségi kapitánytól érdeklődtünk, hogy állnak a felkészüléssel.

Támogatónk a HerbaDoctor

A magyar Univesiade-válogatott:

Kardos Gergely, Lévai Márton (kapusok)
Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Kovács Gergő, Kovács Péter, Német Toni, Lőrincz Bálint, Pohl Zoltán és
Sedlmayer Tamás (mezőnyjátékosok)

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

A korábban ismertetett 11 játékoshoz
Pohl Zoltán és Angyal Dániel csatlakozott, velük a védelmet szeretném megerősíteni. Ők 13-an az elmúlt hetekben komolyan dolgoztak, elsősorban Székely Bulcsú és Nyéki Balázs irányításával, Kósz Zoltán is jó néhány alkalommal foglalkozott külön a kapusokkal. A tornatermi edzéseken Zala György programja alapján dolgoztak. ami egyben azt is jelenti, hogy a "válogatott vonala" itt is  érződött.

Ezen a héten már én is becsatlakoztam a munkába. A vb után éreztem egy kis fáradságot, de ez gyorsan elmúlt, hétfő óta nagy örömmel járok le az edzésekre. Azt látom, hogy jó fizikai állapotban vannak a fiúk, s úgy gondolom, hogy elég erős gárdát sikerült összeállítani. Szükség is volt erre, mert vannak olyan információim, amelyek szerint több csapat is nagyon komolyan veszi most az Universiade-tornát. A szerbeknél - ugyanúgy mint nálunk, a női és a férfi szakágban - a nagyválogatott szövetségi kapitánya, Dejan Szavics irányítja a csapatot. Egyelőre nem megerősített hírek szerint elég erős válogatottjuk lesz, amelynek tagja Jaksics és Rangyelovics is. Számomra az olaszok névsora is jól ismert nevekből áll, ott is hasonló a szisztéma, gyakorlatilag egy B válogatottat hoztak össze, amely várhatóan nagyon erős lesz. Úgy vélem, ez a három csapat (természetesen minket is beleértve) lesz a legerősebb.

Amit kicsit furcsának tartunk: egyrészt nem tudjuk, hogy a csoportbeosztást minek alapján végezték el, másrészt pedig érthetetlen, hogy a torna lebonyolításánál a jelenlegi információk szerint nem követik a FINA-nál alkalmazott rendszert. Ez azt jelenti, hogy adott csoport első és második helyezettje nem kerül más ágra a csoportkör után, hanem "visszakaphatja" egymást már a négy közé jutásárt. Ez teljesen szokatlan, nekünk pedig enyhén szólva nem szerencsés, hiszen a szerbekkel vagyunk egy csoportban...

Akárhogy lesz, mindenképpen szeretnénk felhasználni ezt a tornát arra, hogy a játékosaink fejlődjenek, jó meccseket játsszanak, éles helyzetekben, izgalmas légkörben szokják a válogatott taktikai elemeinek alkalmazását. 15-én utazunk, 18-án játsszuk az első meccsünket, Kanadával, majd a következő napon Szerbia lesz az ellenfél.

A jövő héten a román Universiade-válogatott érkezik Budapestre, velük öt-hat kétkaput játszunk, ami nagyon jó lesz az itthoni felkészülés lezárásaként.


Az idei, XXIX. nyári Universiade augusztus 19. és 30. között lesz a tajvani Tajpejben. (A vízilabdatorna mérkőzései már augusztus 18-án elkezdődnek.)

Az Universiade férfi vízilabda-tornáját a legutóbbi két alkalommal Magyarország nyerte.

2013-ban Kazanyban nyertünk, miután a döntőben legyőztük a házigazda orosz csapatot:

2015-ben Kvangdzsuból hozta el az aranyérmet a magyar válogatott, miután Olaszországot ötméteresekkel győzte le a döntőben


A tajpeji torna csoportbeosztása:

A csoport:

Tajvan
Franciaország
Koreai Köztársaság
Nagy-Britannia

B csoport:

Olaszország
Ausztrália
Hollandia
Argentína

C csoport:

Magyarország
Szerbia
Kanada
Dél-afrikai Köztársaság

D csoport:

Amerikai Egyesült Államok
Oroszország
Japán
Románia