FACEBOOK

Sajtótájékoztató: "A magyar vízilabdának a Margitszigeten a helye!"

Sajtótájékoztató:
hozzászólás, 2017.07.28.

A vb alatti harmadik sajtótájékoztatóját tartotta meg a magyar férfi válogatott. vlv-riport az esemény teljes videófelvételével.

Támogatónk a HerbaDoctor

A reggel 10 órás kezdés túl korai volt, hiszen a játékosok nagy része csak hajnalban tudott elaludni, annyira felpörögtek a görögök elleni, sikerrel megvívott esti vb-elődöntőn. Álmos szemmel, de jókedvűen érkeztek a játékosok, olyanok, akik eddig nem voltak még a sajtóval szervezett keretek között sorra kerülő találkozáson.

Szokás szerint mindenki elmondta véleményét a sajtófőnök által felvetett kérdésekről. A görögök elleni meccsről, arról az éppen a sajtótájékoztató elején hivatalossá vált döntésről, hogy nem viszik át a szombati döntőt a Duna Arénába, és természetesen a döntőbeli ellenfélről, a horvátokról.

A fiúk mondandójának két eleme marad számunkra különösen emlékezetes. Az egyik az, hogy mindenki szívesebben játszik a Hajósban, a szigeten, mint az Arénában, ahol pedig szép emléket szereztek a pólósok a tavaszi BL final six hazai, szolnoki megnyerése alkalmával. A Margitsziget az ősi otthon, a hazai póló hagyományos fellegvára, ezért a fiúk nem cserélnének - Vámos Márton szavaiból az is kiderült, hogy ezt kézfelemeléssel meg is szavazták.

A másik érdekesség: több játékos is szóba hozta, hogy bár igazából mindegy, ki a szombati döntőbeli ellenfél, szerették volna, ha a szerbekkel küzdhetnek meg. Vámos Marci retinájába beleégett a kép, amikor a budapesti Eb végén a szigeten, magyar kapura aggatták fel a győztesek a szerb zászlót, ezért mindenképpen szeretett volna revansot venni balkezes játékosunk. Hárai Pufiban ugyanez az emlék másként maradt meg: attól az élménytől nem tud szabadulni, hogy több ezer magyar szurkoló síri csöndben nézi, ahogy a szerbek ünnepelnek a medencénkben. Tegyük hozzá: akkor az a csapat ezüstérmet szerzett, s a csoportkörben a szerbeket is megverte!

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a válogatott sajtótájékoztatóján


Decker Ádám a válogatott sajtótájékoztatóján


Hosnyánszky Norbert a válogatott sajtótájékoztatóján


Vámos Márton a válogatott sajtótájékoztatóján


Hárai Balázs a válogatott sajtótájékoztatóján


 


A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A torna utolsó napjának programja:

Július 29., szombat

HELYOSZTÓK, DÖNTŐK

12:00 Oroszország-Ausztrália - a 7. helyért

13:30 Montenegró-Olaszország - az 5. helyért

15:00 Görögország-Szerbia - bronzmérkőzés

20:30 Magyarország-Horvátország - döntő, M4, vlv (szöveges élő)

A VLV VB-ALOLDALA AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL, JEGYZŐKÖNYVEKKEL