FACEBOOK

"A görögök legyőzhetők" - sajtótájékoztató II.

hozzászólás, 2017.07.26.

A görögök legyőzhetők - ebben összegezhető a magyar válogatott szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott információk lényege. Helyszíni riport a rendezvény szinte teljes videófelvételével.

Támogatónk a HerbaDoctor

Másodszor találkozott külön, szevezett körülmények között a magyar csapat néhány képviselője a média képviselőivel a vb alatt. Az első alkalommal Märcz Tamás mellett Nagy Viktor, Manhercz Krisztián és Zalánki Gergő állta türelmesen a média képviselőinek ostromát.

Ezúttal négy fiút hozott magával a szövetségi kapitány, igaz, hogy a rendelkezésre álló idő rövidült, így külön egyenkénti beszélgetésekre nem kerülhetett sor, az újságírók a sajtótájékoztató után több részletben, "csoportosan" kérdezhették a játékosokat.

A keddi negyeddöntőre nem sok szót vesztegettek a csapat képviselői, ezzel is jelezve, hogy azt a meccset már lezárták. Annyit mégis érdemes megemlíteni, hogy többen is megjegyezték: az oroszokat nemcsak a játékunk sokkolta, hanem a közönség által teremtett hangulat is. Ilyen közegben valószínűleg soha életükben nem játszottak, el lehet mondani a tapasztalatok alapján, hogy a közönség is hozzájárult ahhoz, hogy ellenfelünk lényegében már meccs közben feladja a küzdelmet.

Az alábbiakban a sajtótájékoztatón elhangzott nyilatkozatokat ismertetjük.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a válogatott sajtótájékoztatóján


- Üdvözlöm a sajtó képviselőit. Nagyon örülünk, hogy ilyen nagy az érdeklődés és ilyen sokan követnek bennünket továbbra. El kell, hogy mondjam, nagyon jó ez a támogatás, amit kap a csapat, mind a Margitszigeten, mind pedig különféle forrásból a köszönetek és további jókívánságok a folytatásra.

Egy nagyon fontos ponton vagyunk túl. Én biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb eljön ez a negyedöntő tehát oda fogunk kerülni, azt persze nem lehetett tudni, hogy milyen ágon, de bíztam benne, hogy csoportgyőztesként. Ez végül sikerült. Szerintem egy jó orosz csapattal játszottunk, tehát csalóka ez az eredmény, ami végül kialakult. Ahhoz, hogy ilyen nagy gólkülönbségű győzelem lett végül, azt gondolom, hogy kellett egyrészt a fiúk megfelelő koncentráltsága. És talán picit megnehezítettük az oroszok helyzetét, lehet, hogy a körülményekhez sem voltak hozzászokva, ahhoz, hogy ilyen nagy közönség előtt játsszanak, de ez nem von le semmit a csapat érdemeiből. Szerintem nagyon jól játszottunk és ami nagyon fontos: korán el tudtuk dönteni ezt a mérkőzést, már csak folyamatosan tartani, illetve picit növelni kellett az előnyt.

Rengeteg jó egyéni teljesítmény volt, de összességében azt gondolom, hogy taktikailag is sikerült jól felkészülni belőlük és nem nyomott egy pillanatig se bennünket a teher. Bár néhányan azt mondták, hogy ha majd átmegyünk ezen a negyeddöntőn, akkor jön majd a felszabadult játék. Én úgy éreztem, hogy már itt is felszabadult játék volt.

Tegnap este lezártuk ezt a mérkőzést, bár most még egy picit itt foglalkozunk a sajtó előtt vele, de már ma reggel úgy keltünk fel, hogy a görög elődöntővel foglalkozunk, annak jegyében történik minden. Az edzésmunka egyébként az elmúlt időszakhoz képest nem változik, tehát egy meccsre készülünk, nem gondolkodunk semmivel se előrébb, mint ami a következő feladatunk.

Biztos, hogy ismét rengetegen lesznek majd az uszodában. Szeretjük, hogy ennyien jönnek, és hogy hogy rajtuk nem fog múlni. Szerintem az a görög csapat amely szembe jön, az egy legyőzhető csapat. Nagyon jók, nem véletlenül vannak ott a négyben. Ha úgy játszunk, mint az oroszok ellen, márpedig úgy fogunk játszani, akkor le tudjuk győzni őket.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dénes a válogatott sajtótájékoztatóján


- A görög válogatottról azt kell tudni, hogy azon csapatok egyike, amelyek csapatként igazán erősek. Nem emelnék ki egy-két pontot, amire, ha felkészülünk, akkor biztosak lehetünk a sikerben, hanem egy általános jó játékkép kell ellenük. Azt is lehet mondani, hogy a görögök célja általában az, hogy lelassítsák az ellenfél játékát. Mi arra készülünk, hogy ez fordítva történjen, hogy mi diktáljuk a tempót, adott esetben leforduljuk őket, de semmiképpen sem álmosodhatunk bele a meccsbe.

Amit még kiemelnék velü kapcsolatban, az az, hogy nagyon jól játsszák az emberelőnyt. Amennyire szeretnénk gyorsítani a hat a hat elleni játékot, annyira szeretnénk tempót váltani és gyors, még azt is mondhatom, hogy kiszámíthatatlan passzokkal kisakkozni a játékot üres emberig és onnan értékesíteni a helyzetet. Én azt hiszem, erre, mivel a görögökkel nyáron is volt alkalmunk játszani, meg korábban is, fel vagyunk készülve és képesek vagyunk megverni őket holnap.



Erdélyi Balázs a válogatott sajtótájékoztatóján


- Tudjuk, hogy a görögöknek van egy pár jó játékosuk, akikre külön kell figyelni, egy picit több figyelmet érdemelnek, mint a többiek, azt gondolom, ez kulcsa lehet a meccsnek. Én személy szerinte egy nagyon sok kiállításos meccsre számítok, a görögökkel általában ilyeneket szoktunk játszani. Egyrészt azért, mert mind a két csapatnak jó centerei vannak, másrészt a görögök inkább fel szokták vállalni, hogy hátrányt védekezzenek, mint hogy a centereink akciózzanak róluk. Amennyire vissza tudok emlékeznmi, az elmúlt években eléggé sok kiállításos meccseket játszottunk velük, amiből azért javarészt mi jöttünk ki jobban.

Azt gondolom, hogy ha kellőképpen odaállunk, odafigyelünk és úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor nem kellene, hogy problémát jelentsen ez a meccs. Mindenképpen győzelemre számítok.

- Azért egy gondolatot mondjatok arról, hogy hogy éltétek meg ezt a tegnapi, sokak szerint a vártnál sokkal könnyebb győzelmet!

- Én személy szerint nagyon jól. Örülök annak, hogy ennyien kijönnek meg követik a mérkőzéseket. Én egy picit azt éreztem az oroszokon, meccs előtt is, amikor ott álltunk a bemutatásra várva, hogy igazából ők nem nagyon játszottak még ennyi ember előtt, meg voltak illetődve, ami nyilván nekünk nagyon jó, és ez látszott is az első negyedben, biztos, hogy a közönség is sokkolta őket. Ez is segített nekünk és ezért bízom abban, hogy majd a következő mérkőzéseken is meglesz ugyanez a szurkolás.



Török Béla a válogatott sajtótájékoztatóján


- Hogy vagy? Ezt vártad-e? Meglepődtél-e azon, hogy könnyebb volt a vártnál? Gyakorlatilag az első negyed után nem volt kérdés. Te milyen típus vagy, ízlelgeted még egy kicsit a győzelemí ízét vagy már inkább előre nézel?

- Jól vagyok, nem lepődtem meg és már én is elengedtem ezt a győzelmet. Örülök, hogy bejutottunk a legjonbb négybe, de ezzel már nem kell foglalkozni.

Az uszodai hangulat kifogástalan, nagyon nagy élmény. Én még nem játszottam ilyen hangulatban, főleg itt Magyarországon. Mondjuk, máshol se.

Túl sok okosságot nem tudok mondani az előttem megszólalt három ember után.

A görög meccsel nyilván valamelyest foglalkoztam, felelevenítettem azokat a dolgokat, amiket nyáron, az athéni tornán láttam tőlük, hogy tudjam, mire lehet számítani. Én is azt tudom mondani, hogy valószínűleg sok kiállításos mérkőzés lesz, de abszolút úgy gondolom, hogy egy verhető csapattal fogunk szembe kerülni. Mondjuk, a görögökkel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy végtelenül nagy önbizalmuk van, szerintem őket nem fogja ez a közönség "lenyomni", mint az oroszokat. Ilyenre nem számítok, de ezzel tényleg tök fölösleges foglalkozni. Nem szeretnék más forgatókönyvet elképzelni, mint hogy túlmenjünk a görögökön és remélem, hogy ez nem hangzik nagyképűen.



Mezei Tamás a válogatott sajtótájékoztatóján


- Mindenképpen döntőt szeretnénk játszani, de bennem nincsenek forgatókönyvek. Holnap lesz egy mérkőzésünk, be kell menni, aztán megmutatjuk, hogy mi vagyunk a jobbak. Azt gondolom, hogy ha jól játszunk, akkor a játék minden elemében föléjük tudunk kerekedni. Ugye, azért a görög válogatott gerince az Olympikakosz az edzőtől kezdve a játékosok nagy részéig. Az elmúlt időszakban klubokkal és a válogattal is meg tudtuk őket verni, úgy gondolom, hogy ez egy kis frusztrációt mindenképpen okoz bennük, plusz, ugye, azért mégiscsak itthon nekünk fognak szurkolni.

Mindent tudunk róluk, az elmúlt időszakban nem cserélődtek ki nagyon, jórészt ugyanaz a keretük, nem hiszem, hogy bármilyen meglepetés érhet minket holnap.


Marcz Tamás fényképezi az őket kérdező újságírókat


A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A csütörtöki program

10:30-11:35 Brazília-Kazahsztán - a 11. helyért

12:00-13:05 Japán-Spanyolország - a 9. helyért

13:30-14:35 Montenegró-M36 Oroszország (M41) - az 5-8. helyért

15:00-16:05 Ausztrália-Olaszország - az 5-8. helyért

20:30-21:35 Görögország-Magyarország (M43) - elődöntő - M4, vlv (szöveges élő)

22:00-23:05 Szerbia-Horvátország - elődöntő

A VLV VB-ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL, JEGYZŐKÖNYVEKKEL