FACEBOOK

Magyarország-Oroszország 14:5 - Vb-elődöntőben vagyunk!

Magyarország-Oroszország 14:5 - Vb-elődöntőben vagyunk!
hozzászólás, 2017.07.25.

Nem hagytunk kétséget. Óriási fölénnyel húztuk be az oroszok elleni negyeddöntőt és csütörtökön 20.30-kor a világbajnoki döntőbe jutásért játszunk a görögökkel. Folyamatosan bővülő vlv-riport.

Támogatónk a HerbaDoctor

Világbajnokság, negyeddöntő

Magyarország (a B csoport győztese)-Oroszország 14:5 (5:0, 3:1, 3:3, 3:1) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Severo (olasz), Buch (spanyol(
Magyarország: Nagy V., Vámos 2, Hosnyánszky 4, Gór-Nagy, Erdélyi, Varga Dénes 4, Hárai 1. Cs.: Török B., Manhercz K. 3, Zalánki, Decker Á., Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Oroszország: Sztacsenko, Vasziljev, Merkulov, Nagajev 1, Kholod, Liszunov 1, Selepeljev. Cs.: Lazarjev, Derevjankin 1, Bugajcsuk 2, Asajev, Kornyejev (kapus). Szövetségi kapitány: Szergej Jevsztignyejev
Gól - emberelőnyből: 6/9, ill. 4/12
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Gór-Nagy (a harmadik negyedben), Török B., Zalánki (mindkettő a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

MÄRCZ TAMÁS nyilatkozata újságíróknak:

- Kielemeztük az összes olyan játékosukat, akik veszélyt jelentenek, talán egy kicsit el is fáradtak, mire ideértek, vagy megzavarodtak ettől a közönségtől, ami itt volt. De én azért hadd nézzem azt az oldalát, hogy nagyon jól játszottunk, ki tudtuk kapcsolni azt a két-három jó lövőjátékost, akik a gólok nagy százalékát lövik náluk. A hátvédeink nagyon jól fogták a centereiket, akik így nem okoztak gondot a kapunk előtt. Mindenki tette a maga kötelességét, csak ezt valami egész magas szinten, valószínűleg ezért alakult ki ez az egészen fantasztikus játék, amit ma produkáltunk.

A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

- Többen felvetették, hogy a csoportgyőztesek nehezen vették fel a ritmust. Nekünk volt ezzel bármiféle gondunk?

-
Szerintem nem. Ez, gondolom egy utólagos gondolkodás, amikor nem sikerül valami. Mi úgy vettük, hogy ez plusz szünnapot jelent, tehát nekünk jót tesz, és tényleg úgy éreztem, hogy jót tett. Át tudtuk hidalni azt a pár napot tökéletesen edzésekkel és egyéb foglalkozással, pihenéssel, ami nekünk kellett és azt gondolom, hogy az eredmény látszott.

- Ez a mai játék mire lehet elég a görög ellen?

- Ez a mai játék az oroszokra volt jó. A következőre majd egy olyan játékkal kell előrukkolni, ami a görögökre lesz jó, az biztos, hogy a ritmust mi szeretnénk diktálni a görögök ellen is, akik azért bírják, szerintem nagyon jó csapat. Megérdemelték abszolút, hogy a négybe jutottak. Én nagyon szeretem ahogy játszanak, de még jobban jobban szeretem, ahogy az én csapatom játszik. :-)

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÉNES nyilatkozata újságíróknak:

- Az oroszok ellen teljes fokozatban játszottál…

- Ez igaz volt az egész csapatra, ezért tudtunk elmenni 6:0-ra, aztán azt is tudtuk tartani. Ez egy jó nap volt nekünk, ami a formaidőzítést illeti.

- Milyen meccsre számítottál?

- Arra számítottam, hogy ők egy kicsit színvonalasabb vízilabdát fognak játszani, és ha mi ezt hozzuk, akkor nyerünk három-négy góllal, persze teljesen mindegy, elég egyetlen góllal is nyerni, de ennek még jobban örülök.

- A görög meccstől mit vársz? Montenegrót bedarálták...

- Igen, hallottam róla. A görög játékra jellemző, hogy megpróbálják lelassítani az ellenfelet, impotenssé teszik a védekezésüket, támadásukat, de mi ennek nem ülünk fel, jól ismerjük őket, biztos vagyok benne, megoldjuk, hogy ehhez hasonló iramot erőltessünk rájuk, és ezzel megverjük őket.

(Lejegyzete: Kerbi)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Ilyenre számítottál? Aláírtad volna, ha azt mondják, hogy ekkora gólkülönbséggel nyertek?

- Hát hogyha azt mondják, hogy 14:5-re nyerünk, akkor nyilván aláírom, de én úgy gondolom, hogy ha nem is ennyivel, de hat-hét góllal jobbak vagyunk az orosz válogatottnál. Sokan beszéltek arról, hogy csak három-néggyel, engem senki nem kérdezett, én ezt mondtam volna. Szerintem jó játék volt, de ezt itt most le kell zárni és ettől a perctől kezdve csak a görögökre koncentrálni.

- Decker Ádám azt mondta, ő úgy látta, hogy az oroszok a félidő után feladták. Te is így érezted?

- Hát nem, mert azért még az utolsó percekben is küzdöttek, hajtottak. Én azt láttam, hogy elbizonytalanodtak Viktortól, a védelmünktől és attól, hogy elöl olyan lövőstatisztikát nyújtottunk, ami mind a két kapust, a cserekapust is elbizonytalanította, ez pedig átragadt a mezőnyjátékosokra is.

- A görögöknél mennyivel vagytok jobbak?

- Ha így játszunk, akkor két-három góllal szerintem jobbak vagyunk. Nyilván úgy fogunk hozzáállni, ahogy ehhez a meccshez és hasonlóan jól kell játszanunk.

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


GÓR-NAGY MIKLÓS nyilatkozata újságíróknak:

- Gratulálok, egy újabb győztes mérkőzés után beszélgethetünk. Ilyen sima negyeddöntőre számítottál?

- Arra készültünk, hogy az oroszok ellen az első két negyed rendkívül nehéz lesz, hihetetlen jó fizikumú játékosokból áll ez a csapat, de nem szokták bírni a mérkőzés végét. Ezzel ellentétben, már az első negyedben állva hagytuk őket, ami jelzi talán a mi erőnket és azt, hogy milyen felkészülten és koncentráltan ugrottunk ma vízbe. Itt nemcsak a győzelmet kell értékelni, hanem azt is, hogy milyen jó játékkal sikerült legyőzni ezt az orosz csapatot. Tudjuk, hogy az elődöntő teljesen más mérkőzés lesz, elölről kezdődik. Két nap múlva a görögök ellen kell nyerni, egyszer. Csak erre készülünk.

- Nem sajnálod, hogy idő előtt kiszálltál ebből a jó játékból?

- Ez egy ilyen szakma, az enyém. Azért most már hozzászoktam sajnos ehhez. Sok ítélet a meccsen az eredménynek is szólt, nem csak annak, hogy mi történik a vízben, a bírók próbálták kozmetikázni a meccset, de igazából nem volt jelentősége. Nagyon örülök, hogy ilyen sokkal nyertünk, ez visz minket előre.

- A sérülésed hogy van?

- Köszönöm szépen, jót tett a három nap pihenő mindenkinek.  

- Jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


MANHERCZ KRISZTIÁN nyilatkozata újságíróknak:

- A meccs elején tudatosítani akartuk az oroszokban, hogy ennek a mérkőzésnek mi akarunk lenni az esélyesei, és ez az első másfél negyedben is sikerült is, 6:0 is volt az eredmény. Ezzel nemcsak az oroszokban, hanem az összes többi csapatban tudatosítani tudtuk, hogy nekünk itt nagyon komoly céljaink vannak.

- Sikerült újra felvenni a ritmust három nap után?

- Sikerült, azt gondolom, ez látszott is, hiszen 14 gólt lőttünk annak az orosz csapatnak, amely 10:8-as meccset játszott a horvátokkal, ez nagy fegyvertény.

- Videóztátok az orosz kapust?

- Videóztunk is és megtekintettük a spanyolok elleni mérkőzésüket is, a horvátok elleni meccsből is megnéztünk szituációkat. Minden lehetséges helyzetből megpróbáltunk felkészülni.

- Fej fölé a rövidbe? Ez volt a taktika?

- Nem gondolom, hogy a fej fölé, meg a rövidbe… Nyilván vannak olyan kvalitású játékosaink, akiknél nem kapusspecifikus, hogy hova lőnek gólt. Kijött a két csapat közötti különbség.

Köszönjük, gratulálunk!

(Lejegyezte: Kerbi)


ZALÁNKI GERGŐ nyilatkozata újságíróknak:

- Gratulálunk a győzelemhez, ilyen mérkőzésre számítottatok?

- Igen, ez jó volt. Úgy gondolom, nem gondoltuk, hogy ennyire kinyílik a mérkőzés, de Viktor úgy védett, ahogy tud, rendesen. Elöl meg olyan lövések voltak, amikhez az orosz kapusoknak közük nem volt. Ekkora különbségre nem számítottunk, de jó volt, hogy ilyen könnyedén sikerült.

 - Jönnek a görögök az elődöntőben. Néztétek a mérkőzésüket?

- Nem, meccs előtt nem szoktunk másikkal foglalkozni. Holnap délelőtt pihenünk egy kicsit és utána fogunk velük is foglalkozni.

(Lejegyezte: Kerbi)


MÄRCZ TAMÁS az M4-nek:

- Szívből gratulálok ehhez a nagyon-nagyon sima győzelemhez. Mérkőzés előtt azért bevallotta, hogy egy icike picike izgalom volt önben. Mikor múlt el? Hiszen gyakorlatilag egy pillanatig nem volt kérdés, hogy jobbak vagyunk az oroszoknál?

- Minden forgatókönyvre fölkészültünk, mégis a meccs előtt közvetlenül azt mondtam a stábnak, hogy van egy olyan érzésem, lehet hogy el tudjuk valahogy az elején is dönteni. Jó megérzés volt, a fiúknak nem mondtam, nem kell hogy ilyenekkel foglalkozzanak. Nagyon jól ráhangolódtunk a mérkőzésre, valószínűleg ez volt a kulcsa.

- Az első két negyed tényleg olyan volt, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva.  A védekezés, a támadás, hihetetlen milyen precíz, pontos játékot láttunk.

- Igen, megtaláltuk a tökéletes egyensúlyt, föl is pörögtek a játékosok, de nem izgulták túl. Nagyon jól játszottak a fiúk, nagyon büszke vagyok rájuk, hogy ilyen összeszedettek voltak. Föladtuk a leckét vagy legalábbis válaszoltunk a görögöknek egy kicsit, ők is sok góllal nyertek ma. Én azt gondolom, hogy jó meccset fogunk velük játszani, főleg ha ilyen közönség lesz.

- Én is biztos vagyok benne. Szívből gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HOSNYÁNSZKY NORBERT az M4-nek:

- Hosnyánszky Norbert négy gólt szerzett ezen a parádés mérkőzésen. Negyeddöntőről volt szó, nem bemutató meccsről, de gyakorlatilag az lett belőle. Hihetetlen milyen erő volt bennetek!

- Igen, hál istennek, az elején eldőlt a mérkőzés. Azt gondolom, hogy 5:0-nál, 6:1-nél kicsit megkönnyebbültünk, de ehhez mindenképpen kellett az, hogy azért egy ilyen tétnél, mert azért akármennyire azt gondolom, hogy papírforma szerint mi erősebbek vagyunk az oroszoknál, egy ilyen közönség előtt nem könnyű játszani. Szerencsére megoldottuk.

- Igen ezt akartam mondani, hogy egyáltalán nem látszott rajtatok, hogy ez a tét nyomott volna bennetek, sőt, sokkal inkább hogy feldobott?

- Azt gondolom, hogy élveztük. Az első negyedet, a másodikat, utána meg már örömjáték volt, tehát ez így jó, így lehet élvezni ezt a sportot.

- Lehet egy nagy szusszanás ilyenkor, olyan értelemben hogy huu, megvan ott vagyunk a négyben?

- Nagy szusszanás nincs, mert ez egy fontos állomás ugyan, nagyon-nagyon fontos, de magasabb céljaink vannak.

- A java most jön. Köszönöm szépen. Szívből gratulálok még egyszer Norbi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


DECKER ÁDÁM nyilatkozata:

- Gratulálok a győzelemhez, Ádám! Milyennek látod ezt a mérkőzést?

- Szerintem nagyon jó volt, és örülök annak, hogy a csapat nem az oroszok ellen készült, hanem úgy, hogy ez "A" negyeddöntő. Ennek megfelelően azt gondolom, úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy egy negyeddöntőt illik, egyből a meccsben voltunk százszázalékban, teljes erőbedobással. Talán egy picit a végén megtehettük azt, hogy kiengedtünk, de egy pillanatig sem gondolkodtunk azon, hogy mi lesz a következő mérkőzésen. Talán bennük volt egy picit az olimpiának az a keserű tapasztalata, hogy nem lehet lassan vagy félálmosan belemenni egy negyeddöntőbe, bárki az ellenfél.

- Mit gondolsz, az, hogy ekkora gólkülönbséggel nyertetek és nem kényszerítettek titeket az oroszok nagyobb erőkifejtésre, előny vagy hátrány lehet inkább a következő meccsre nézve?

- Mi kényszerítettük magunkat nagyobb erőkifejtésre, én úgy éreztem a végén, hogy meghalok és nincs levegőm, függetlenül attól, hogy az oroszok mit játszottak. Azt éreztem, hogy a félidőben feladták, már nem voltak olyan gyorsak a felérkezéseik, nem indultak be annyiszor támadásba, védekezésben egy picit tudtunk pihenni, tehát az utolsó támadásunk is majdhogynem egy tiszta erőlefordulás volt. Úgyhogy azt gondolom, hogy magunkkal nem szúrtunk ki és nem laposodtunk el, hanem végig profikhoz méltóan játszottunk, százszázalékos erőbedobással.

- Mire számítasz a görögök ellen?

- A görögöket kell megverni, találkoztunk már velük a Samartzidis kupán. Azt gondolom, hogy egy picit lehetünk nekik mumusok, mert az elmúlt években talán sok bronzcsatát is vívtunk, most nem tudom pontosan, de mindig föléjük kerekedtünk fontos meccsen. Tök mindegy, hogy ők most milyen felállásban vannak. Bízom abban, hogy ez most is így lesz és föléjük kerekedünk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


SZERGEJ JEVSZTIGNYEJEV orosz szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:

- Számítottunk arra, hogy veszíteni fogunk, mert nagyon jó a magyar csapat. Csak a mutatottnál gyorsabbak játékkal lett volna esélyünk a házigazdák ellen. A magyarok technikája közismerten kiváló, ami ellen csak a fegyelmezettség eredményes, ez nekünk ma este nem sikerült.

IVAN NAGAJEV a FINA sajtószolgálatának:

- Katasztrofális vereséget szenvedtünk.

vlv-képek a meccsről



Ez történt kedden:

Kanada-Dél-Afrika 9:6 (1:2, 4:1, 2:1, 2:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdfI) - a 15. helyért
G.: Constantin-Bicari 5, D'Souza, Radojcsics, Soleimanipak, Torakisz, ill. E. le Roux 2, Card, Rodda, Whyte, P. le Roux

Franciaország-USA  8:11 (1:0, 2:3, 3:4, 2:4) - az egyik játékvezető Molnár Péter volt - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf) - a 13. helyért
G.: Crousillat, Marzuki 2-2, Saudadier Kovacsevics, Simon, Camarasa, ill. Cupido 3, Carniglia, Bowen, Irving 2-2, Dunstan, Roelse

Brazília-Japán 7:9 (1:3, 3:4, 1:1, 2:1)  - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf) - a 9-12. helyért (M33)
G.: Coutiinho, Freitas 2-2, P. Stellet, Carrulo, Guimaraes, ill. Adacsi 3, Simizu 2, Iida, Takata, Arai, Araki

Kazahsztán-Spanyolország 6:18 (0:4, 1:5, 1:3, 4:6) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf) - a 9-12. helyért (M34)
G.: Sakenov 4, Pilipenko, Manafov, ill. Barroso 5, Munarriz, del Toro 3-3, Tahull, Fernandez 2-2, Espanol, Mallarach, Gutierrez

NEGYEDDÖNTŐK


Montenegró (A csoport győztese)-Görögország 7:12 (0:1, 2:5, 1:4, 4:2) (M35) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.:
Radovics 2, Drasko Brguljan, Misics, Murisics, Petkovics, Darko Brguljan, ill. Funtulisz 4, Gunasz 2, Derviszisz, Murikisz, Kolomvosz, Vlahopulosz, Argiropulosz, Geniduniasz

Szerbia (a C csoport győztese)-Ausztrália 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: F. Filipovics 3, Milos Csuk, Pijetlovics, Prlainovics, S. Mitrovics 2-2, V. Rasovics, Rangyelovics, Alekszics, Jaksics, ill. Kayes, Power, Edwards, Gilchrist, Younger

Magyarország (a B csoport győztese)-Oroszország 14:5 (5:0, 3:1, 3:3, 3:1) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Varga Dénes, Hosnyánszky 4-4, Manhercz K. 3, Vámos 2, Hárai, ill. Bugajcsuk 2, Derevjankin, Nagajev, Liszunov

Horvátország (a D csoport győztese)-Olaszország 12:9 (3:2, 2:3, 3:1, 4:3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: S. Sukno, X. GArcia 4-4, Setka 2, Vukicsevics, Buslje, ill. Renzuto Iodice 3, N. Presciutti, Aicardi 2-2, di Fulvio, Bodegas


A csütörtöki program

10:30-11:35 Brazília-Kazahsztán - a 11. helyért

12:00-13:05 Japán-Spanyolország - a 9. helyért

13:30-14:35 Montenegró-M36 Oroszország (M41) - az 5-8. helyért

15:00-16:05 Ausztrália-Olaszország - az 5-8. helyért

20:30-21:35 Görögország-Magyarország (M43) - elődöntő - M4, vlv (szöveges élő)

22:00-23:05 Szerbia-Horvátország - elődöntő

A VLV VB-ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL, JEGYZŐKÖNYVEKKEL