FACEBOOK

Magyarország-Németország 15:9

Magyarország-Németország 15:9
hozzászólás, 2017.07.08.

Szoros első három negyed után, parádés végjátékkal győzött a magyar válogatott Németország ellen. Helyszíni vlv-riport:

Támogatónk a HerbaDoctor

Benu Kupa, 2. nap

Kanada-Románia 14:15 (4:4, 4:6, 3:5, 3:0) (az egyik játékvezető Kun György volt)
G.: Constantin-Bicari, Halajian 4-4, Torakisz, Thumwood, Robinson, Lappins, ill. Negrean 5, Radu, Fulea 3-3, Ghiban 2, Amtipa, Chioveanu

Magyarország-Németország 15:9 (4:2, 2:2, 3:4, 6:1)
Sznyi út, v.: Tóth F. (romániai), Andrews (kanadai)
Magyarország: Decker A., Decker Á., Manhercz K. 3, Erdélyi 2, Hárai, Vámos 3, Hosnyánszky 2. Cs.: Zalánki 3, Mezei 1, Török B., Gór-Nagy 1
Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Németország: Götz, M. Stamm 1, Preuss, Real, Van der Bosch 1, Schulz 1, Restovic. Cs.: üngling 3, Korbel, Tadin, Strelezkíj 2, Illinger 1 Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Gól - emberelőnyből: 4/8, ill. 6/11
Gól - ötméteresből: 3/3 ill. –
Kipontozódott: Restovic (a negyedik negyedben), Real (a negyedik negyedben)
Kiállítva (cserével, végleg): M. Stamm (a második negyedben), Preuss (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Gratulálok, Tamás, megvan a második győzelem is. Jó hosszú meccs volt, sok minden történt benne - mi az első reakciód?


- Mondtam a többi újságírónak is, hogy kifejezetten örülök ennek a fajta játékstílusnak, amit láttam a németektől. Agresszívak voltak mind védekezésben, mind támadásban, egész kellemetlenek voltak. Ilyesfajta mérkőzéssel könnyen találkozhatunk a vb első meccsén, az ausztrálok ellen, akik pont ezt a fajta harcmodort kedvelik nagyon. Kicsit el is veszítettük a fonalat egy-két jelenetnél a második negyedben, örülök, hogy ebből aztán vissza tudtunk venni.

Agresszívak voltak, de hát ez előfordulhat máskor is, erre fel kell készülni. A saját játékunkkal kell úgy törődni, hogy megfelelően agresszívan válaszolunk erre a játékstílusra. Bíztam abban, hogy azért három-négy negyeden belül ki fog ütközni a két csapat közötti különbség. Jól bírták egyébként fizikailag a németek, nehéz volt ellenük játszani, volt néhány olyan játékosunk, például Pufi is, akit pihentettem, hogy majd a végére visszajön és Decker Ádám meg Mezei Tomi játszott a mérkőzés középső szakaszában sokat, ráadásul Pufinak, Hárai Balázsnak volt már két faultja. Végül aztán nem nagyon kellett meghúzni ezt a lépést.

A végén az tetszett, hogy lehengereltük őket, tovább építettük a gyors támadásokat, jó volt a helyzetfelismerés, higgadtak voltunk a kapunál, nem vesztettük el a türelmünket még ettől a fajta játéktól sem, hanem mentünk velük, válaszoltunk, játszottuk a játékunkat és - mint mondtam, - ez egy nagyon jó mérkőzés volt és hasznos volt, mert ilyenek kellenek ezen a héten, hogy valóban jó állapotban érkezzünk majd a vb-re.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz Miki! Elmondom neked, hogy amikor fotózok, alig várom, hogy legyen végre gólöröm, így aztán jól jártam, mert amikor gólt lőttél, végre volt gólöröm! Aztán Manónál is, úgyhogy megdicsérlek külön is! Milyen meccs volt?

- Örülök, hogy mondod a gólörömöt, mert úgy éreztem, hogy egy kicsit "dacosak" vagyunk ezekkel a németekkel szemben, és szóltam a többieknek, hogy basszuskulcs, ha lövünk egy gólt, azért örüljünk neki, mert ez egy jó dolog! Örülök, hogy Manó megfogadta a tanácsomat, ezzel is jó példát tudtam mutatni, ez is része annak, hogy erőre kapjunk és jó játsszunk, hogy meg tudjuk ünnepleni azt, ami jó.

Egy nagyon jó kis meccs volt, megmondom őszintén én élveztem, szeretem az ilyen rakkolós meccseket. A németek szerintem nagyon jó felkészülési állomás voltak, nem is feltétlenül a játékban, hanem inkább abban, hogy tényleg mindent megpróbáltak, hogy kizökkentsenek. Ez sikerült is a meccs közepén, de aztán Tomi is szólt, illetve mi is összeszedtük magunkat és a végén azért lerendeztük ezt a mérkőzést, és végül sima győzelem lett.

- Holnap mi lesz?

- Románia.

- És milyen meccset vársz? Az is ilyen lesz?

- Nem tudom. A románokat nagyon régen láttam játszani. Most láttam belőlük egy negyedet, de egy 15:14-es meccset játszottak Kanadával, és abból olyan sok mindent azért nem lehet kikövetkeztetni. Nem is az a fontos, hogy ők mit csinálnak majd, hanem, hogy mi, amit megbeszélünk, azt tényleg végrehajtsuk, ellenféltől, ítélettől függetlenül játsszuk a saját játékunkat és a lehető legjobban megoldjuk a ránk bízott feladatot, és akkor úgy gondolom, egy jóízű mérkőzés után tudunk elmenni másfélnapos szabadságra.

- Mindenesetre gólörömöt kérek!

- Ámen!

- Köszönöm szépen, és jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Zalánki Gergő a vlv-nek


- Szervusz, Zalesz! Gratulálok, nagyon szép meccset játszottatok! Könnyednek tűnt, milyen volt belülről?

- Hogy könnyednek?

- Könnyednek tűnt, igen.

- Belülről nagyon nem volt könnyed, egészen az utolsó negyed kezdetéig egy nagyon kemény harc volt. A végén szerintem elfáradtak, vagy mi tudtuk higgadtabban kezelni a végjátékot, nem tudom. De nagyon nem volt könnyű, úgyhogy ez egy jó meccs volt, végre.

- Jó meccs volt, és sok szép gólt dobtatok, nagyon gólerős volt a csapat. Ez volt a cél, sokat akartatok lőni?

- Mindig az a cél, hogy sok gólt lőjünk, és az, hogy keveset kapjunk. Most a kevés gól, az talán annyira nem sikerült, kaptunk buta gólokat, de szerencsére elöl hoztuk, amit kell.

- Mi lesz holnap?

- Reméljük, egy hasonlóan kemény meccs. Remélem, nem olyan lesz, mint Kanada ellen, az nagyon laza lenne. Inkább legyen ilyen vb-hangulatú meccs, mint ez, én abban reménykedem, hogy szoros meccset tudunk játszani.

- Egész jó volt ma a közönség.

- Igen, jó volt, sokan voltak, tetszett, jó meccs volt!

- Zalesz, jó pihenést kívánok, holnap találkozunk!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Decker Attila a vlv-nek


- Gratulálok, Attila! Nyertetek, és egész jól játszottatok. Hogy értékeled?

- Megmondom őszintén, szerintem az elején annyira nem játszottunk jól, tehát én annyira azért nem vagyok boldog. Nyertünk, de ne verjük át magunkat, az elején kicsit nyögvenyelős és alvós volt az egész. Természetesen tudtuk, hogy ez egy gyenge torna, de azért az elején is robbantani kéne, mert a világbajnokságon az első meccsünk az ausztrál, ami azt gondolom, hogy olyan meccs lesz, ahol robbantani kell. Ez tanulság, valamilyen szinten.

Az utolsó negyedet nagyon-nagyon szépen megcsinálták a fiúk, mert ott már egy kicsit benne volt az emberekben a dac, hogy ne legyen szoros ez az eredmény. Ha így tudunk játszani egy negyedben, mint itt az utolsóban, akkor az elsőt is meg tudjuk így oldani.

Volt egy pár hiba a védekezésben, de összességben természetesen nagyon szép és jó meccs volt. Azt gondolom, hogy a közönséget maximálisan kiszolgálta a társaság, úgyhogy köszönjük a szurkolást mindenkinek! Holnap Románia csapatával befejezzük a Benu Kupát.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


JUNIOR TORNA

A Benu Kupán készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Oroszország-Olaszország 8:8 (1:4, 2:0, 3:1, 2:3) (a játékvezető Németh András és Székely Balázs volt)
G.: Zakirov, Kharkov 3-3, Andrejev, Saikhutdinov, ill. Cannella, Manzi 3-3, Spione, Macciano

Magyarország-Görögország 11:8 (3:0, 2:3, 2:3, 4:2)
G.: Vadovics, Csacsovszky E. 3-3, Szatmári 2, Sélley-Rauscher, Burián, Teleki, ill. Trulosz 4, Gardikasz, Gkiuvecisz, Maszmanidisz, Muratidisz

VLV-VIDEÓ:


Horkai György a vlv-nek


- Szervusz, Gyuri! Gratulálok, megvan a második győzelem is, nem is akármilyen ellenféllel szemben. Kérlek, értékelj!

- Szia, köszönjük szépen a gratulációt. Igen, azt hiszem, hogy megérdemli a csapat a gratulációt, mert azért a görög csapat nagyon komoly játékerőt képvisel. Fizikailag nagyon erősek, nagyon jó centereik és bekkjeik vannak és sikerült őket megvernünk. Jól játszottunk, azt hiszem, mondhatom ezt. Főleg az elején, már volt 4:0 is. Nagyon jól védekeztünk, megleptük őket ezzel. Stabil volt a védelem, jók voltak a blokkok, jól védett Soma. Jó kis meccset játszottunk. Persze volt szokás szerint azért ingadozás, jöttek fel a görögök, de valahogy mindig meg tudtuk tartani azt a két-három gólos előnyt. Távoli átlövésekkel, voltak benne jó egyéni teljesítmények, Vado, Csacsovszky, Vogel Soma, de az egész csapat küzdött, hajtott és én elégedett vagyok.

- Na, hát holnap egy igazi döntő lesz. Nem tudom, mit szóltál az orosz-olasz meccs döntetlenjéhez?

- Az első két negyedet néztük, aztán elmentünk a fiúkkal megbeszélésre. Nem foglalkozom az eredménnyel, én mondtam már tegnap is, hogy az oroszok nagyon jönnek fel, nagyon jó játékot játszanak, gyorsak, lefordulnak, mint az olasz és ebből most jól jöttek ki. Pedig az elején nem így indult, mert azt hiszem, 3:0 volt már az olaszoknak...

- Na, mi lesz holnap?

- Holnap egy nagy ütközet lesz, nagy csata. Azt hiszem, hogy ez pont jó, ez az, amire szükségünk is van, hogy minél jobban fejlődjünk. Ez egy komoly, nagy csata lesz, én nagyon bízom abban, hogy meg tudjuk verni az olaszokat.

- Köszönöm szépen.

- Én is köszönöm.


A torna utolsó napjának programja:

Július 9., vasárnap


10.00 Kanada-Németország
11.45 Magyarország-Románia - M4, vlv (szöveges élő)
13.45 Magyarország-Olaszország (junior)
15.30 Görögország-Oroszország (junior)