FACEBOOK

Magyarország-Kanada 17:4

Magyarország-Kanada 17:4
hozzászólás, 2017.07.07.

Magabiztos győzelemmel kezdte a vb előtti utolsó erőfelmérő tornát a magyar válogatott. A juniorok is meggyőzően verték az oroszokat első meccsükön. Helyszíni vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal.

Támogatónk a HerbaDoctor

Benu Kupa, 1. nap

Németország-Románia 7:6 (1:1, 2:1, 1:3, 3:1)
(az egyik játékvezető Kun  György volt)
G.: Jüngling 2, Van der Bosch, Real, Preuss, M. Stamm, Schulz, ill. Radiu, Vramceanu, Negrean, Oanta

Magyarország-Kanada 17:4 (3:0, 5:1, 4:1, 5:2)
Szőnyi út, v.: Schopp (német), Tóth F. (romániai)
Magyarország: Nagy V., Manhercz 3, Vámos 4, Hosnyánszky 3, Gór-Nagy 1, Erdélyi 4, Mezei. Cs.: Török 1, Zalánki 1, Decker Á., Hárai. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Kanada: Rodenovics, Patterson, Constantin-Bicari, Halajian 1, Robinson 1, D'Souza 1, Thumwood 1. Cs.: Soleimanipak, Lappins, Radojcsics, Gros, Randall (kapus). Szövetségi kapitány: Giuseppe Porzio
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 1/6
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Decker Á., ill. Halajian, Radojcsics, D'Souza

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Tamás! Gratulálok a győzelemhez! Jó volt ez indulásnak, úgy gondolom. Hogy értékeled?


- Ott volt valószínűleg a fejekben, hogy két héttel ezelőtt a Samartzidis tornán az induló mérkőzést pont Kanadával játszottuk. Akkor valószínűleg nem voltunk ilyen fizikai állapotban meg talán nem is alakult még ki az arculata, az egységessége a csapatnak, beleszaladtunk egy 0:2-be, 4:4-be, félidőnél, azért az sosem jó egy olyan csapat ellen, amelyről tudjuk, hogy valamennyivel gyengébb nálunk.

Egy picit változtattunk az utóbbi időben játszott taktikán, egyszerűsítettünk, talán Kanada ellen megengedhettük magunknak, hogy egyszerűbb játékot játsszunk, mert én azt gondoltam, hogy ez eredményesebb is lehet. Ez így is lett. Szerintem valamennyit levett a fiúk válláról az is, hogy csak megtörtént az elmúlt napokban a csapathirdetés. Jó állapotban vannak, reggel tornateremben voltunk, jót súlyzóztak és én azt képzeltem, mondtam is nekik, hogy szerintem sugározni fogják a vízben az erőt, nem féltem egyáltalán attól, hogy ez rossz irányba befolyásolja a teljesítményt. Szerintem nem is volt látható senkin, hogy "bekötött állapotban" lett volna.

Ennek ellenére azt mondom, hogy vigyázni kell a kanadai csapattal, ha összekerülünk velük, ugyanilyen koncentráció szükséges, hogy egyértelműen nyerjünk. Látszik, hogy van különbség a két csapat között, most mi nagyon jól játszottunk, megnehezítettük a dolgukat, meglátjuk, hogy ha véletlenül összekerülünk velük a világbajnokságon, akkor mit húznak elő a pakliból. Mi igyekszünk majd akkor is legalább ilyen jól játszani, hogyha találkozunk.

- Muszáj megkérdezni, hogy mi a helyzet Dumival? Hogy van?

- Dumi jól van. Nem rizikózom most, hogy egy Benu Kupán esetleg rossz irányba induljon el a gyógyuló tendenciája. Ha kellene, tudna játszani, bármikor bevethető, de én most "ráparancsoltam". Én parancsoltam rá, ő szeretett volna játszani, én meg azt mondtam, hogy nem. Majd játszik, amikor kell. Egyébként tegnap végezte az edzéseket, most is bent volt a vízben a bemelegítésnél, jól lesz.

. Mire számíthatunk holnap?

- Szerintem egy kemény ütközet lesz a német csapat ellen, láttam, hogy nagyon harcosak, a román csapattal egy kemény mérkőzést játszottak, nem adják fel - német mentalitás. Még lehet, hogy fizikálisan megterhelőbb is lesz az az ütközet, mint a mai. Beleállunk mindjárt az elejétől, új mérkőzés, az elején mindegyik nehéz, azon leszünk, hogy legyen könnyű már a második vagy a harmadik negyedtől, meg fogunk tenni már az elején mindent, hogy ez így legyen.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!



Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádi!

- Üdvözlöm a VLV olvasóit, nézőit!

- Fenébe a kanadai meccsel! Mi a hír?


- Hát, megvertük tízzel Kanadát, tizenhárommal?

- Nem-nem, van ennél fontosabb!

- Igen, ma délután háromkor megszületett a második kislányom, Panni, egészséges, az anyuka is egészséges, az apuka is, úgyhogy ez ma a nap fénypontja számomra.

Reggel szólt a feleségem, hogy ne edzésre menjek, hanem inkább a kórházba, vele. Úgyhogy elindultunk, aztán úgy alakult, hogy el kellett kérnem magam a délelőtti edzésről, mert nem értem volna oda, és délután háromkor jött világra Panni, 3400 grammal, gyönyörű szépen.

- Mindegy, hogy voltál edzésen, vagy nem mert süteményt így is-úgyis vinni kell, gondolom!

- Igen. :-)

- Gratulálok, és nagyon sok boldogságot kívánok! Nehéz időszak jön most neked.

- Főleg a feleségemnek. Jövő hét pénteken vagy szombaton bevonulok a csapattal a szállodába, úgyhogy onnantól az ő vállán, meg a nagyszülők vállán lesz nagyobb teher, augusztusban igyekszem majd őket kárpótolni, enyhíteni a nehéz napokon.

- Sok sikert és sok boldogságot!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Nagy Viktor a vlv-nek

- Gartulálok, Viktor, hát ez talán még annál is simább volt, mint amire számítottunk. Hogy értékeled?


- Nem tudom, hogy mire számítottál?

- Ennél egy picivel szorosabbra...

- Hát, én körülbelül erre számítottam. Elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. Sajnálom, hogy nem tanúsítottak nagyobb ellenállást, de annak meg örülök, hogy szerintem jó játékkal tudtunk nyerni a mai találkozón.

- A holnapi meccstől többet vársz egy picit? A németektől.

- Hát, nem tudom, hogy milyen a német csapat! A kanadaiakkal már találkoztunk Görögországban, a németekről nem tudunk semmit, azt hiszem, két játékost ismertem fel a régebbi csapatból. Nem tudom, hogy mire számíthatunk, fiatalok lesznek benne, meglátjuk holnap, hogy milyen erőt képviselnek.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!



Mezei Tamás a vlv-nek

- Gratulálok, Tomi!


- Köszönjük.

- Kezdetnek ez nem volt rossz, úgy gondolom.

- Nem, jó volt. Ugye, játszottunk már velük két hete a Samartzidis Kupán, akkor az elején kicsit megleptek minket. Tomi azt kérte, hogy az elejétől kezdve vegyük komolyan, építsük a saját játékunkat és ez lett belőle. Úgy gondolom, hogy amit kért, azt megcsináltuk, nyilván a későbbiek folyamán majd lesznek erősebb ellenfelek, s nem feltétlenül tudjuk az akaratunkat rájuk erőltetni de ez így kezdetnek nagyon jó volt.

- Köszönöm szépen!



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Manó! Gratulálok ehhez a játékhoz, három gólt dobtál, elég simán nyertetek, lehet, hogy kicsit túl simán is, nem?

- Nem is tudom pontosan, mennyi lett az eredmény, igazából annak örülök, hogy a védekezésünk egész jól működött, Kaptunk olyan gólokat, amiket nmég mindig el tudnánk kerülni, de azt gondolom, hogy összességében jó játékkal tudtunk ma nyerni.

- Ez volt a játék menete, ahogy elképzeltétek, hogy elhúzni és aztán növelni az előnyt?

- Figyeltünk arra, hogy ez a mérkőzés akkor lehet könnyű, akkor lehet ilyen sima, ha odatesszük magunkat és egyből az elején eldöntjük, hogy mi legyen a meccsnek a végkimenetele. Ezt sikerült megmutatnunk, 5:1, 6:1 is volt az állás, nem tudom pontosan, de annak örülök, mondom, hogy a védekezést sikerült egész jól összerakni.

- A kanadai csapat mintha erősebbnek tűnt volna Athénban, nem?

- Az eredmpény szorosabb volt, hogyha erre gondolsz, akkor igen, de ma sikerült nagyon jól játszanunk, sikerült a góllövőiket kivennünk, s ugyan hiányzott pár ember a kanadai csapatból, akik Athénban még ott voltak, de azt gondolom, hogy erre nem lehet fogni. Örülök, hogy egy közönségcsalogató meccset tudtunk játszani!

- Köszönöm szépen, gratulálok, jó pihenést!


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei



további vlv-fotók


JUNIOROK

Olaszország-Görögország 10:8 (1:1, 4:2, 1:1, 4:4)
(a játékvezető Németh András és Vogel Gábor volt)
G.:  Canella 3, Guerratto, Campopiano, Piombo 2-2, Guidi, ill. Trolakudisz 3, Szkoumpakisz, Gkiuvecisz, Nikolaidisz, Maszmanidisz, Colakudisz

Magyarország-Oroszország 10:7 (2:2, 3:0, 5:3, 0:2)
G.: Vadovics 3, Zerinváry, Csacsovszky, Burián 2-2, Szatmári, ill. Andrejev 3, Kharkov 2, Saikhutdinov, Gusarov

VLV-VIDEÓK:


Horkai György a vlv-nek

- Szervusz, Gyuri, gratulálok ehhez a bemutatkozáshoz! Hogy értékeled?


- Szervusz, üdvözlök mindenkit! Jónak értékelem, hiszen azért az itt lévő három csapat a vízilabda-utánpótlás elitjéhez tartozik. Az oroszok megmutatták, hogy az orosz vízilabda nagyon jön föl. Nagyon jó vízilabdát játszanak, nekem nagyon tetszett. Sok fiataljuk van, sokat úsznak, gyorsak, persze hibáztak ők is. Mi is hibáztunk, de úgy érzem, hogy azért ma jobbak voltunk, alapvetően. Függetlenül a mi hibáinktól, azért kézben tartottuk a mérkőzést.

- Holnap?

- Görögország. Nehéz ellenfél, a görög is nagyon jó csapat. Azért hozzá kell tenni, hogy nekünk még mindig van durván egy hónapunk, bő három hetünk a világbajnokságig, még nincs mindenki topformában, de próbálgatjuk, alakítjuk a csapatot. Ki kell alakítani nálunk is a 13-at, próbálgatjuk az embereket. A görög az a csapat, amelytől két évvel ezelőtt ötméteresekkel kaptunk ki, tavaly ötméteresekkel győztük le őket, tehát állandó harcban vagyunk. Nagyon erős centereik vannak, fizikálisan nagyon erősek. Kíváncsi vagyok, úgy gondolom, mi gyorsabbak vagyunk, nagy küzdelem, nagy csata lesz holnap.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!



Vogel Soma a vlv-nek


 - Szervusz, Soma! Először is gratulálok a huszadik születésnapodon! Ez egy furcsa alkalom, ilyenkor meccset játszani, nem?

- Ha jól emlékszem, még nem is játszottam a szülinapomon mérkőzést. Igazából ugyanolyan volt, mint akármelyik - örülök a végeredménynek, örülök, hogy nyertünk.

- Milyen meccs volt? A első felét töltötted a vízben.

- Az első felét töltöttem a vízben, szerencsére pont azt a felét, amikor jól játszottunk nagyon. A védekezés szinte tökéletes volt, egy lefordulásgólt kivéve, a blokkok is a helyükön voltak, a zóna is jól működött, így sikerült két gólon tartani őket az első félidőben.

- Bár holnap a görögökkel játszotok, én inkább arra kérdeznék rá, hogy az olaszok ellen hogy készültök, van-e valami hirig, tehát, maradt-e bennetek tüske?

- Természetesen maradt bennünk tüske, mindenféleképpen, még egy felkészülési tornán is meg akarjuk őket verni, minél több góllal. Játszottunk velük két edzőmérkőzést a héten, azokon jó eredményt értünk el, nyerni tudtunk, itt is megpróbáljuk kihozni a maximumot.

- Hogy zajlik a születésnap mostantól, a továbbiakban?

- Igazából semmi különös nem lesz, délután már megvolt a köszöntés, Nagyiék átjöttek, a barátnőm is, Apukám is jelen volt, most már csak egy "hétköznapi éjszaka" lesz.

- És a csapat mikor kap süteményt?

- Majd szerdán, mert még vannak elmaradások, vannak játékosok, akiknek volt szülinapja, meg késés is...

- Sorban állás van?

- Igern, úgyhogy el vagyunk látva :-)

- Hát, akkor jó étvágyat és jó pihenést kívánok!

- Köszönöm.


vlv-képek

A Benu Kupán készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruhá

A két torna további programja:

Július 8., szombat

14.00 Oroszország-Olaszország (junior)
16.00 Magyarország-Görögország (junior)
18.00 Kanada-Románia
20.00 Magyarország-Németország - M4, vlv (szöveges élő)

Július 9., vasárnap

10.00 Kanada-Németország
11.45 Magyarország-Románia - M4, vlv (szöveges élő)
13.45 Magyarország-Olaszország (junior)
15.30 Görögország-Oroszország (junior)