FACEBOOK

Samartzidis Kupa - készen állunk a rajtra

Samartzidis Kupa - készen állunk a rajtra
hozzászólás, 2017.06.22.

Újabb, de a madridi úthoz képest csekélységnek számító utazási kellemetlenségeket követően a magyar válogatott megérkezett Athénba és edzést is tartott Glyfadában, a pénteken kezdődő Samartzidis Kupa nemzetközi vízilabdatorna (edzés)helyszínén.

A Samartzidis Kupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Az utazók megint korán keltek, mert az athéni járatuk Bécsből indult, oda el kellett buszozni. Ekkor két-három órás csúszás következett, de végül is rendben - csomagokkal együtt - megérkezett a társaság a görög fővárosba.

A fiúkat ebéd várta, majd sok idő nem maradt pihenésre. indulni kellett a kora esti edzésre. Az utat a fiúk villamossal tették meg, ez a híres athéni villamosvonal a tengerpart mellet húzódik, végig a város alatt. (Mindenki kapott egy ötnapos bérletet, amiből arra lehet következtetni, hogy péntektől a meccsekre is "tujázni" fog a válogatott, a versenyuszoda ugyanis két villamosmegállóra van (az edzéshelyszínnel ellentétes irányban) a fiúk szállodájától.

Az eredeti edzéstervet felforgatták, így a sors úgy hozta, hogy a spanyol válogatottal osztottuk meg a medencét a hivatalosan egyórás edzésidő alatt. Ezen időszak második részében - a két szövetségi kapitány spontán megbeszélése alapján - a vízben lévők előny-hátrány-gyakorlásba fogtak - ugyanúgy, mint nemrégiben Madridban.

A gyakorlásban részt vett Mezei Tamás is, aki az edzés első szakaszában - gyógyulófélben lévő dobhártyájára való tekintettel - külön edzésprogram alapján dolgozott.

Akivel csak beszélni tudtam, mind azt mondta, hogy négy győzelmet és javuló játékot várja a pénteken kezdődő tornától, és azt, hogy a csapat összeáll.

Az első ellenfelünk Kanada lesz, pénteken, magyar idő szerint 18.45-kor (szövetségi kapitányuk, Pino Porzio és az egykori Recco-játékos, Marcz Tamás hosszan beszélgettek a parton, mert a két csapat egymást váltotta a medencében.) A vlv a helyszínről tudósít. Ha a körülények lehetővé teszik, a honlapunkon megszokott szöveges élő tudósítással jelentkezünk.


A SAMARTZIDIS KUPA ÉS A BENU KUPA PROGRAMJA


A glyfadai keret:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


(Bedő Krisztián, Bisztritsányi Dávid, és Jansik Dávid otthon folytatja a felkészülést.)

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Egy újabb helyszínen vagyunk, ez már Athén, holnaptól belelendültök ismét. Milyen volt az út? Milyen volt az első edzés?


- Hát..., ez az út is elég húzósra sikerült végül, egy picit később sikerült ma is megérkezni, mint ahogy terveztük, de hát a múltkorihoz képest ez semmi volt, két-három órás csúszás már elfogadhatónak számít. Mindenesetre itt vagyunk, elértük a mai edzést, ami mér pozitív dolog, tudtunk edzeni az elejétől a végéig. A szállás teljesen megfelelő, a fiúk jól vannak, várjuk ezeket a tétmeccseket! Holnap még lesz egy délelőtti edzés, amit ki fogunk használni, magunk leszünk, tudunk egy kicsit gyakorolni még majd egykét dolgot, bár most a spanyolok ellen is improvizatív jelleggel egy picit átmentünk a fór-hátrányon - egymás számára már nem okoztunk sok újdonságot, mert "kifigyeltük egymást" jó pár napig Madridban. Várjuk a holnapi napot, az első mecset, Kanada ellen.

- Az egész tornától mit vársz, mit szeretnél elérni - gondolom, hogy ez részben eredményfüggő, de részben nem.

- Persze. A győzelem azért mindig, minden mérkőzésen cél. Természetesen ebben a fázisban azért még messze van az a játék, amit én elképzeltem, folyamatosan alakulgat , módosítgatunk is rajta, hogy egyre hatékonyabb legyen akár a zónavédekezés, akár a különböző támadásvariációk megjátszása, az emberelőnyös játék, a hátrányos védekezés. Azt szeretném, hogy stabilizálódjon a csapat játéka a hét végére, lesz még azért egy-két meglepetés, olyan variációk, amiket majd a jövő héten fogunk magunk között begyakorolni ezeket nem is fogjuk meghúzni itt a torna alatt, de egyelőre az alapjátékunkban kell előrelépni, ez a vél.

- Egy utolsó kérdés: 18-as a keret és 15-en vagytok itt. Ennek mi az oka?

- Eleve 13 játékost látott vendégül a görög szövetség, mi ennek ellenére 14 játékossal szerettünk volna eljönni, aztán, amikor láttam, hogy ötcsapatos lesz a torna, még egy embert elhoztunk, ezért lett 15 fő, egyébként valószínűleg ennyi sem lett volna. Ez nem keretszűkítés, úgyhogy az otthon lévő három játékos, Jansik, Besdő és Bisztritsányi kapott programot, dolgoznak ma is, holnap is és a csapattal lesznek a jövő héten is.

- Köszönöm szépen, sikeres tornát kívánok, holnap találkozunk!



Bátori Bence a vlv-nek

- Szervusz, Bence! Megint egy új helyszínen vagyunk, ez már Athén. Holnap kezdődik a torna. Hogy utaztatok?


- Szia Geyza! Üdvözlöm az olvasókat! Köszönjük, jól. Kicsit hosszúra sikeredett a végén, mert sajnos volt egy kétórás csúszás a bécsi reptéren, de hát, ezzel nem lehet mit csinálni. Egyébként épségben megérkeztünk, egyből kaptunk ebédet, most edzettünk egyet, úgyhogy minden rendben.

- Ugye, nagyon jó, hogy Budapesten van a világbajnokság...?

- Igen. Nem kell repülni... :-)

- Na, mit vársz ettől a holnap kezdődő tornától?

- Azt várom, hogy szépen lassan azért most már rakjuk össze a játékot. Elindult valami Spanyolországban, Madridban, de hát az még nagyon az eleje, igazából most lesz először tétmeccsen, éles meccsen kipróbálva, most fog formálódni, úgyhogy izgalmas lesz.

- Teljesen sötétben tapogatózol, fogalmad sincs, hogy mit fogtok tudni nyújtani vagy azért van elképzelésed?

- Nem, hát az nagyon nagy baj lenne, ha sötétben tapogatóznék, van elképzelésem. Azt gondolom, hogy Spanyolországban egy jó szintre feljöttünk. Nyilván nagyon messze van még a csúcsforma, nem is úgy edzettünk, nem is pörgetünk még, de hát azért nagy butaság lenne, ha azt mondanám, hogy sötétben tapogatózunk. Nyilván azt szeretnénk, hogyha eredményesen gyakorolnánk ezeket a taktikai elemeket, ami azt jelenti, hogy megnyerjük az összes meccset.

- Saját személyes program?

- Jól szeretnék játszani, úgy, ahogy Spanyolországban, azt az érzésem szerint nyugodt, kiegyensúlyozott, erőtől duzzadó játékot nyújtani, ami még nyilván gyorsulni fog, mert a felkészülésnek nem abban a szakaszában vagyunk, hanem előtte, még hosszú az utunk, de jó teljesítményt vártok magamtól.

- Sok sikert hozzá!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Kerbi)



Mezei Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tomi! Az első kérdés természetesen az az, hogy hogy vagy? Hogy van a füled? Láttam, hogy itt a mai edzésen már félig a többiekkel voltál, félig külön. Mi a helyzet veled?

- Üdvözlök mindenkit. Kedden voltam először vízben, minden oké, kicsit még van mit behozni az elmaradásokból, de majd meglátjuk, holnap már többet tudok mondani a meccs után, hogy hogy állok.

- Mi volt a munkád az alatt amíg a fiúk Madridban voltak? Mit teljesítettél?

- Nekem orvoshoz kellett járnom, valamint igazából az elmúlt két hétben amikor ők vízben voltak akkor én kondiztam, lábtempóztam, mert a fülemet nem érhette víz.

- Most teljes értékű vagy már?

- Sose voltam az, de most fizikailag, azt mondták, hogy minden rendben, igen.

- Mit vársz ettől a három naptól?

- Győzelmeket.

- Ennyi?

- Igen.

- A saját személyes terved?

- Ugy,e azért van két hét lemaradásom, úgyhogy jó lenne visszajönni most már a meccsritmusba, majd meglátjuk. Mindenképpen egy kis előrelépést várok fizikálisan is meg mentálisan is.

- Sok sikert.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

vlv-fotók az edzésről: