FACEBOOK

Rosszul indult a madridi (tor)túra

Rosszul indult a madridi (tor)túra
hozzászólás, 2017.06.16.

Lejátszotta első edzőmérkőzéseit a spanyol válogatottal a budapesti vb-re készülő magyar csapat, amely rendkívül nehezen jutott el Madridba, ráadásul a csomagokra még most is vár az egész társaság. Märcz Tamás szövetségi kapitány beszámolója a vlv-nek:

Az utazó 17 játékos hajnali négy előtt kelt fel csütörtökön, hogy Brüsszelen keresztül a spanyol fővárosba utazzon. Ferihegyen kiderült, hogy a brüsszeli repülőtéren előállt elektronikai hibák miatt a gépet csak késve tudják indítani. A 6.35-re tervezett indulásból 7.55-ös felszállás lett, így a csapat annak rendje és módja szerint le is késte a madridi csatlakozást. Ekkor egyetlen megoldás kínálkozott, hogy mindenki eljusson Madridba, ráadásul csapatként, nem pedig ketteségel körbekószálva az egész kontinenst a különböző átszállások miatt: meg kellett várni a müncheni járat indulását, s onnan utazhatott Madridba a társaság. Ráadásul megérkezéskor kiderült, hogy a csomagok egész máshol tartózkodnak, így mindenki lezseren szállt be a buszba, nem kellett a pakolással vesződni... :-(

A madridi keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


A center Mezei Tamás fülsérülése miatt itthon maradt.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nem hallottam egyetlen panaszszót sem, mindenki fegyelmezetten, profi módján viselte a tortúrát, azt, hogy az éjszaka közepén kellett kelni, s éjfél lett, mire Madridban ágyba került, noha az eredeti terv szerint délelőtt 11 órakor már Madridban kellett volna lennünk. A csütörtök estére tervezett első edzés természetesen elmaradt, de így is tudunk hatszor közösen gyakorolni, s ebből pénteken le is tudtunk kettőt. Hozzátartozik a történethez, hogy kénytelenek voltunk a spanyoloktól sapkákat és úszónadrágokat kérni, hiszen még arra sem volt időnk, hogy elmenjünk bevásárolni. (Kitörő lelkesedés fogadta már azt az "apróságot" is, hogy a csapatmenedzserünk reggel megjelent egy csomó fogkrémmel és fogkefével...)

A péntek délelőtti edzésen négy negyedet kétkapuztunk, este már ötöt. Ahogy terveztem, az edzőmeccseken 14 játékost szerepeltetek, hogy ezzel is meccskörülmények szerint gyakorolhassunk. Délelőtt Bisztritsányi, Hárai és Hosnyánszky, este Nagy Viktor, Varga Dénes és Decker Ádám nem szerepelt, ők külön edzettek.

A meccseken - különösen a fárasztó utazás hatását figyelembe véve - elég jól ment a játék, koncentráltak voltak a játékosok és magabiztosan nyertünk mindkét alkalommal a jól, dinamikusan játszó spanyolok ellen, nem mintha ennek lenne jelentősége. Mindenesetre jó ritmusban játszottak a a fiúk, látszik, hogy mindenki nagyon szeretne bizonyítani, de  görcsösséget nem láttam senkin.

Szombaton ugyanilyen lesz a program, de lesz még egy keményebb tornatermi edzésünk is. Egy madridi sportközpontban van a szállásunk, ez is egy monumentális létesítmény, sok sportágat szolgál ki. Jó az étkezés és kellemes, hogy minden közel van, az uszodába jutáshoz sincs szükség utazásra. Megfelelően tudnak pihenni is a játékosok.

Nap közben bevásárolt mindenki, hiszen továbbra sem érkeztek meg a csomagjaink (bár állítólag már tudják, merre kószálnak), és már mindenki második napja volt ugyanabban a pólóban... Ezeken a kényelmetlenségeken túllépünk, s azzal foglalkozunk, amiért jöttünk. Eddig elégedett vagyok, amiért itt vagyunk, az működik

Folytatás szombaton.


címlapfotó: Decker Ádám  Sport-Élet


A nap krónikájához tartozik, hogy elindult Vámos Márton hivatalos facebook-oldala.