FACEBOOK

Újra felvették a fonalat - hétfői edzésriport a Margitszigetről

Újra felvették a fonalat - hétfői edzésriport a Margitszigetről
hozzászólás, 2017.06.13.

Mármint hogy a múlt pénteki somorjai hazatérés óta tartó pihenő véget ért, hétfőn délután ismét találkoztak a vb-re készülő keret tagjai. Riportunk a Margitszigetről.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A "visszaszoktatás" nagyon kemény tornatermi edzéssel kezdődött, majd a Széchy medencéje következett.

A tüszős mandulagyulladással bajlódó Manhercz Krisztián a napot kihagyta, de Gábor Tóni bácsi tájékoztatása szerint már csak hőemelkedése van, szépen javulgat, kedden "torokgyógyász" is megnézi őt, s remélhetőleg mielőbb csatlakozhat a többiekhez.

Kicsit hasonló Mezei Tamás helyzete, akinek beszakadt a dobhártyája, s emiatt már hosszabb ideje nem edzhet rendesen. Most is a kapusokkal együtt "lábazott", vigyázva arra, hogy ne jusson be víz a fülcsatornájába. Az ő esetében az orvosok nem foglaltak még egyértelműen állást, de természetesen mindent megtesznek azért, hogy a center a legrövidebb időn belül teljes értékű munkát végezzen.

A keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


A nap összefoglalására a szövetségi kapitányt kértük meg.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A final sixen szerepelt játékosok miatt mindenképpen szerettem volna egy kicsit meghosszabbítani a hétvégi pihenőt, ezért csak délután folytattuk a felkészülést egy elég kemény és hosszú, majdnem másfél órás tornatermi foglalkozással. Ezután csaknem kétórás vízi edzés következett, amelyen a lábunka volt előtérben, szemben a tornateremmel, ahol nem lábra dolgoztak a fiúk. Az este végén emberelőny-emberhátrány-gyakorlás is volt, de ami ma délelőtt elmaradt azt kedden pótoljuk: a fiúk biztos vágynak arra, hogy legyen egy hosszabb, keményebb úszás...

Szóval nem borult fel a program a rendkívüli délelőtti pihenővel, úgy gondoltam, hogy ez a fajta munka most jobban megindítja a hetet. Négy kemény edzést vettem tervbe az előttre, hogy csütörtökön korán reggel elindulunk Madridba, a spanyolokkal közös edzőtáborozásra. Ott már inkább a játékkal foglalkozunk majd, most még a fizikai terhelés van előtérben, de azért elő-előkerülnek már taktikai dolgok most is, az edzések végén.

VLV-VIDEÓ:


Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz Miklós! Benne vagytok a közepében rendesen, de most kaptatok néhány nap pihenőt. Először is hadd kérdezzem meg, hogy ilyenkor mit csinálsz?

- Ilyenkor pihennék, föltett lábbal és föltett kézzel, de hát nyilván közbejönnek mindenféle dolgok, mint egy jó esküvő, ott azért úgy illik, hogy az ember teljesítsen, tehát, azért az nem úgy van... De ettől függetlenül sok boldogságot kívánok Zsoltinak és Angélának...

- Juhász Zsoltról beszélünk.

- Juhász Zsoltról, így van így van. Azért pihenni is tudtunk, mert a gyerekeket lepasszoltuk, és másnap sokáig aludtunk, megreggeliztünk Nyúl úrnál, úgyhogy azért pihenés is volt ebben a két és fél napban.

- Na, hát milyen a válogatottnál? Most már azért elég sok edzés volt, fel tudod mérni a helyzetet, a saját erőállapotodat, azt, hogy milyen ez a csapat. Kicsit beszélj erről!

- Először is örülök nagyon, hogy itt vagyok, hiszen azért kimaradt egy kis idő, de itt lenni mindig megtisztelő, a Széchy-hez, a Margitszigetre begurulni, mindig felemelő dolog. A válogatott ilyen közeg, úgy érzem, szeret a csapat itt együtt lenni és azért formálódik már ennek a játékosállománynak a szellemisége, az is kiderül már, hogy Tomi mit szeretne, hogy szeretne. Egyelőre ennek a fizikai hátterét alapozzuk meg, hogy igen sok lóba után lőjünk egy szép nagyot, de most azon dolgozunk, hogy az a láb "kiadja" a sok lóbát, tudjunk úszni, bírjuk fizikálisan, úgyhogy maga a játék része tulajdonképpen csütörtökön következik majd, szerintem Madridtól.

- Mire számítasz, mik a reményeid a hátralévő másfél hónapra? Gondolom, hogy magadban már elképzelted a dolgokat, és szerintem nem a lelátón képzelted el magad.

- Nem nem, hát persze, hogy nem. A reményeim? Nagyon bízom benne, hogy ahogy már Tomi elmondta, illetve ahogy már a csapatban beszéltünk erről Andrással (Kenyeres András mentáltrénerrel - a szerk.), hogy ez egy új lap, egy új lehetőség sokaknak, a magyar vízilabda-válogatottnak is, hogy megújulva egy nagyon jó világeseményt játszunk, hazai pályán, ami egy külön fantasztikus dolog szerintem. A final six-en is érződött, hogy az emberek tudják, hogy itt lesz egy vízilabda vb, sokat foglalkoznak vele, és mindenféleképpen úgy szeretnénk befejezni ezt a világbajnokságot, hogy a lehető legnagyobb örömöt érezze mindenki.

- Köszönöm szépen, jó felkészülést kívánok és sok sikert a csapatba kerüléshez, és aztán majd a tornán.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-képek az edzésről