FACEBOOK

OSC-Szolnok 7:6

OSC-Szolnok 7:6
hozzászólás, 2017.04.19.

Az OSC egyenlített, az elődöntő 6:6-ra áll, az utolsó, szombati szolnoki meccsen dől el, hogy ki játszhat a döntőben az Egerrel. A Miskolc és a BVSC továbbjutott és egymással küzd meg az Eurokupa-indulás jogát jelentő 5. helyért. Nyilatkozatok, gólok.

Bajnoki elődöntő, 2. forduló

OSC-Szolnok 7:6 (2:1, 1:1, 3:2, 1:2)

G.: Salamon 2, Bátori, Kovács G., Seman, Nikics, Zalánki, ill. Prlainovics 3, Varga Dénes 2, Kis G.

Az elődöntő 6:6-ra áll, a szombati szolnoki meccs győztese jut a döntőbe.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Prlainovics első gólja

1:1 - Salamon első gólja

Hegedüs érvénytelen gólja

2:1 - Salamon második gólja

2:2 - Prlainovics második gólja

3:2 - Kovács Gábor gólja

4:2 - Nikics gólja

4:3 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

5:3 - Seman gólja

Bisztritsányi véd

6:3 - Zalánki gólja

6:4 - Prlainovics harmadik gólja

Nagy Viktor véd

6:5 - Kis Gábor gólja

6:6 - Varga Dénes második gólja

7:6 - Bátori gólja



Cseh Sándor a vlv-nek

- Szervusz, Sanyi! Hát..., nem vagy túl jókedvű, amit abszolút meg tudok érteni. Ez a meccs olyan volt, hogy lehetett volna fordítva is, de nem úgy lett és lehet, hogy nem véletlenül nem úgy lett...


- A meccs nem olyan volt, hogy lehetett volna fordítva is, a vége lett olyan. Sok dologban sokkal fegyelmezettebben, jobban játszottunk, mint négy nappal ezelőtt, ugyanakkor azzal, hogy betartjuk a taktikát és fegyelmezetten játszunk, nem lehet megnyerni a mérkőzést, ahhoz kellenek egyéni teljesítmények is. Nyilván nem a játékosokat akarom hibáztatni, ez közös hiba, mindannyiunknak van benne része, de szemmel látható, hogy vannak olyan játékosok, akik úgy gondolták év közben, hogy eljutottak valahova és akkor itt picit be lehet fékezni. Azt gondolom, ez már régóta probléma, nemcsak a Szolnoknál, ez egész egyszerűen egy folyamatos küzdelem, de szerintem minden sportban, főleg egy rájátszásban.Nem lehet alibizni. Nyilván most az a probléma, hogy ezt szombatra kell rendbe rakni.

Az teljesen normális dolog egyébként, hogy az OSC hazai pályán egy elődöntőben vissza tud vágni és ki tudja egyenlíteni a párharcot, úgyhogy igazából nagy dolog nincsen. Mondom, én az első három negyedben tapasztaltak miatt vagyok inkább mérges.

- Van egy programod a következő három napra, hogy mit fogsz otthon csinálni a csapattal?

- Nincs.

- De mire hazaérsz, gondolom, lesz.

- Mire hazaérek, addigra remélem, hogy lesz, de az az igazság, hogy, bár nyilván kell ilyenkor beszélni a dologról, el kell mondani a legfontosabbakat, de szerintem a harmadik negyed végén én ezt a játékosoknak már elmondtam, sok újat nem fogok tudni nekik mondani.

- Köszönöm szépen, találkozunk szombaton.



Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz, Viktor! Egy nagyon éles meccsen végül elvesztettétek a döntőbe jutást ma este, de hát van még egy lehetőségetek. Hogy értékeled a mait?

- Így, hogy kikaptunk, nem tudom jónak értékelni, mert ha a csapat rossz játékkal is nyer egy góllal, az felülír mindent, mert nyertünk. De így...

Hát, nem érdemeltük meg ma a győzelmet, úgy érzem. Kínlódtunk, küszködtünk, próbálkoztunk, de úgy éreztem, hogy nem volt valahogy vér a csapatban. Nem jöttek be a lövések, nagyon tompákat, gyengéket lőttünk, és úgy láttam hátulról, hogy ez kihatással volt mindenkire. Nagyon akart mindenki és kicsit úgy érzem, hogy a nagy akarásnak tompa nyögés lett a vége.

- Most egy meccs dönt és ebben már mindig van kockázat...

- Hát hogyne.

- Mire számítasz szombaton?

- Egy hasonló, kiélezett meccsre - hazai győzelemmel.

- Köszönöm szépen.



Jansik Dávid a vlv-nek

- Szervusz, Dávid! Gondolom, azzal a reménnyel utaztatok ma ide, hogy be is fejezitek az elődöntőt, de hát ez nem sikerült. Meg tudod-e mondani, hogy miért?

- Sziasztok! Először is gratulálok az OSC-nek. Úgy néz ki, hogy igen, a legnehezebb utat választottuk ahhoz, hogy a döntőbe kerüljünk. Annak ellenére, hogy az OSC jól játszott, úgy gondolom, hogy olyan dolgokban követtünk el hibákat, amikre fel voltunk készülve, olyan gólokat kaptunk, amilyenekre számítottunk, olyanokat amiket tudtuk, hogy csinálni fognak. Nem leptek meg minket, játszották a saját játékukat, azt csinálták, ami bevált nekik Szolnokon is. Készültünk erre, de úgy látszik, vagy nem eléggé vagy nem voltunk itt fejben és ezzel talán sikerült magunkat megverni.

- Laikusként mondom: ez azért probléma, mert ha így volt, ez szombaton is megtörténhet...

- Ez így van. A legrosszabb forgatókönyv az, hogy nem jutunk be a döntőbe.Tehát most nem ott tartunk, hogy ma be akartuk fejezni a mérkőzést, hanem ott, hogy szombaton élet-halál meccset játszunk az OSC-vel, amelyen mindenki látja, hogy nagyon jó formában van, nekünk pedig kötelező lenne, hogy a döntőbe bejussunk.

- És min tudtok majd változtatni? Vagy majd közben kiderül, elemzitek ezt a meccset?

- Nyilvánvalóan elemezni fogjuk a mérkőzést, annyi időnk van, azt ki fogjuk használni. Szerintem semmi újat nem kell kitalálnunk, egyszerűen azokat a dolgokat meg kell csinálni, amiket eddig csináltunk. Amikre készültünk, azokat be kell tartani és nem szabad megengedni, hogy olyan hibák, amik kijöttek most és eddig nem fordultak elő, még egyszer kijöjjenek.

- Köszönöm szépen.



Tóth László a vlv-nek


- Más típusú meccs volt, mint a szolnoki,  mert ott látványos dolgok voltak, látványos gólok, látványos játék, több gól is volt, mint a mai meccsen, de ez más szépségeit mutatta meg a vízilabdának, az iszonyatos brusztolást, küzdelmet, és ebből most mi jól jöttünk ki.

Egy nehezebb pillanat volt, amikor 6:4 után kiegyenlített a Szolnok, akkor ott lehetett attól tartani, hogy esetleg megroppanunk, de szívvel-lélekkel sikerült a talpunkra állni és így meglett a győzelem.

- Tőled is megkérdezem, hogy meg lehet-e ezt ismételni pár nap múlva, idegenben?

-   Persze. Persze, hogy meg lehet, biztos, hogy meg lehet ismételni, de jobban kell játszani, ugyanezzel az akarattal, még nagyobb összpontosítással, és akkor sikerülhet.

- Köszönöm szépen.   



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence! Szerintem ez egy meglepetésszerű győzelem volt, jól is játszottatok, szoros, kiélezett küzdelem volt, és a végén a javatokra dőlt el. Mit szólsz ehhez?

- Nagyon boldog vagyok! Először is üdvözlöm az olvasókat, a vlv-nézőket!

Hát igen, de igazából az első meccsen is hasonlóan jól játszottunk, de hát azért a vízilabdában az a két ember..., ugye annyival kevesebben voltunk, plusz Hege (Hegedüs Gábor - a szerk.) beteg lett szombatra, úgyhogy a végére teljesen elfogytunk. Most is lehetett érezni, hogy kicsit fáradtabbak vagyunk a végére, de én a Szolnokon is azt éreztem, hogy a végére picit elfáradtak, ők is nagyon komoly menetelésben vannak, úgyhogy ez nem is csoda. De mondom, magunkkal foglalkozva: szerintem az volt a kulcs, hogy a védekezésbe adtuk bele a maximumot és nagyon nagy hittel játszottunk, bizalommal egymás felé. Ebben az évben végig jó volt a csapategység, de most azt érzem, hogy valami kis plusz van a csapatban, és ez már a múltkori meccsen is megmutatkozott, mert ott is partiban voltunk egészen a negyedik negyed elejéig. Most szerencsére ki tudtuk hozni, nagyon örülök!

- Meg tudjátok ismételni ugyanezt idegenben?

- Figyelj, meglátjuk! Én azt gondolom, hogy nekünk az egy örömjáték lesz, felszabadultan játszhatunk, rajtunk nem lesz teher, a Szolnokon talán inkább. Nem tudom... Nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk, kielemezni ezt a meccset, ugyanilyen nagy hittel és felszabadultan játszani. Játsszunk egy jót és meglátjuk, hogy a végén mi lesz. Bizakodó vagyok...

- Köszönöm szépen, jó pihenést!



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek

- Szervusz, Bisztro, gratulálok a győzelemhez! Őszintén mondd meg: számítottál arra, hogy így fogtok a Szolnok ellen küzdeni és nyerni?


- Szia! Őszintén: igen! Jól láttad, igazából tényleg a küzdés dominált, annak ellenére, hogy a védekezésünk idén talán most volt a legjobb és elöl is viszonylag jó arányban belőttük a helyzeteinket. 7:6-ra nyertünk, lehet, hogy ha ez a mérkőzés négyszer 9 perc és nem négyszer 8 perc, akkor nem ez a vége, de négyszer 8 perc volt, a végén mi lőttünk gólt, úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk és harcoltuk ki azt, hogy legyen egy döntő mérkőzése ennek a párharcnak.   

- Végig vezettetek és az utolsó percben mégis benne volt a levegőben, hogy ha nem is fordítanak, de kiharcolják az ötmétereseket.

- A végén talán Duminak volt egy helyzete amit Zalánki Gergő és Drasko Brguljan védekezett le, ezt rajtuk kívül a világon talán három-négy ember tudott volna így levédekezni, és abból fel tudtunk menni támadni, Feri (Salamon Ferenc - a szerk.) baromi jó játékos, ha ő ellövi, abból gól lehetett volna, viszont meglátta, hogy Bence elől behúzódtak és olyan helyzetbe hozta, amiben a mi Bátori Bencénk nem szokott hibázni. A végén pedig szerencsénk volt és megküzdöttünk azért, hogy az emberhátrányt ki tudjuk védekezni.

- Mi lesz szombaton?

- Nyerni megyünk le. Azt gondolom, hogy most lélektani fölényben vagyunk a Szolnokkal szemben, még akkor is, hogyha talán a világ két legjobb csapatának egyike a Szolnok. Biztos, hogy voltak már ilyen helyzetben, tudják kezelni a játékosaik ezt a szituációt, de hát mi sem vagyunk egy nyeretlen kétévesekből álló csapat, úgyhogy önbizalommal felvértezve, akarattal, hittel fogunk lemenni, nyerni akarunk és nyerni is fogunk.

- Köszönöm szépen!



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Szervusz, Feri! Nagyon jól játszottál és megnyertétek ezt a meccset és ezzel él a remény, hogy döntőbe juttok. Erre számítottál?

- Hát persze, mi másra? :-) A viccet félretéve: nagyon kemény meccsre számítottam, már a szolnoki első elődöntő is egy nagyon-nagyon kemény meccs volt, sokáig vezettünk, de ott a végén elfáradtunk, ott még kevesebben is voltunk két emberrel. Itt pedig azt éreztem az elejétől fogva, hogy végig partiban vagyunk és ez, ugye, az eredményben is megmutatkozott, három góllal is vezettünk talán, volt olyan időszak.

Úgy mentünk be a vízbe, hogy megragadjuk ezt az utolsó szalmaszálat, amit sikerült is elkapni. Ebből erőt merítünk és "lesz, ami lesz" alapon lemegyünk Szolnokra.

- Na, hát azért ez nem ilyen egyszerű, voltatok már Szolnokon, többször is, nyertetek is már Szolnokon. Hogy telik majd ez a három nap? Mit csináltok? Inkább lelkileg vagy fizikailag kell készülni?

- Fizikailag most már nem nagyon tudunk mit tenni, szinten tartjuk ezt az erőnlétet. Taktikailag mindenféleképpen készülni fogunk, videózunk, a hibákból tanulunk, ezek a szokásos dolgok. Jó hangulatban fog telni ez a pár nap, mindenki teli önbizalommal, jókedvvel, ez nagyon fontos a jó munkához.

- Lehet azt kimondani, hogy most már egyenlőek az esélyek vagy azért a Szolnok esélyesebb?

- Hát, azért szerintem papíron a Szolnok esélyesebb, az esélyesség terhe is őket fogja nyomni, mi meg megpróbálunk élni az adódó lehetőségekkel és azokat kihasználni.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


Az 5-8. helyért, 1. forduló

BVSC-Szeged 14:9 (4:2, 4:2, 2:3, 4:2)
G.: Ambrus, Mátyok, Csapó, Létay 2-2, Kovács P., Szabó Bendegúz, Várnai, Czigány, Pásztor, Sugár P., ill. Chilkó, Illés, Manhercz Á. 2-2, Kiss Cs., Sánta, Pellei

A párharcot 9:0-ra nyerte a BVSC és a Miskolccal játszik az egyik fél második győzelméig tartó párharcot az Eurokupában való indulás jogát jelentő 5. helyért, a Miskolc pályalőnye mellett.

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot a Szeged stábjának, Varga Péternek.

0:1 - Chilkó első gólja

1:1 - Létay első gólja

2:1 - Szabó Bendegúz góla

2:2 - Manhercz Ádám első gólja

3:2 - Pásztor gólja

4:2 - Csapó első gólja, ötméteres

Meixner véd

5:2 - Várnai gólja

6:2 - Mátyok első gólja

7:2 - Sugár Péter gólja

7:3 - Pellei gólja

8:3 - Kovács Péter első gólja

8:4 - Illés első gólja

8:5 - Manhercz Ádám második gólja

9:5 - Ambrus Ferenc első gólja

9:6 - Sánta gólja

10:6 - Czigány gólja, ötméteres

10:7 - Kiss Csaba gólja

10:8 - Illés második gólja

11:8 - Csapó második gólja

12:8 - Létay második gólja

13:8 - Ambrus Ferenc második gólja

13:9 - Chilkó második gólja

14:9 - Mátyok második góljának felvétele nincs meg


Az 5-8. helyért, 2. forduló

Vasas-Miskolc 13:16 (1:5, 2:4, 5:3, 5:4)
G.: Marnitz G. 5, Babay, Bóbis, Burián, Steinmetz Á. 2-2, ill. Halek, Misics 4-4, Vadovics, Bowen 2-2, Hornyák, Jakab, Miklós L., Lukács Á. B.

A Miskolc 9:3-mal jutott tovább és a BVSC-vel játszik az egyik fél második győzelméig tartó párharcot az Eurokupában való indulás jogát jelentő 5. helyért a Miskolc pályalőnye mellett.