FACEBOOK

Egy segítő pénteki nap

Egy segítő pénteki nap
hozzászólás, 2007.03.06.

2006. december 8-án az Élelmiszerbank gyűjtést szervezett a rászolúknak. A gyűjtésben a Honvéd két játékosa, Molnár Tamás és Szivós Márton is segített.

A karácsonyi gyűjtést tavaly szervezték meg először, és remélik, hogy a következő években egyre több helyen tudják majd megszervezni.

A mostani gyűjtésen kb 10.000 kg-nyi élelmiszer gyűlt össze, ami több, mint 5 millió forint értékű, az adományok többszáz rászoruló ember/család karácsonyát szépíti meg egy kicsit.

"Marcinak ezúton is köszönjük a gyűjtésben való részvételét, jelenléte sokat segített! Reméljük, jövőre is találkozunk (és persze lehet hozzá csatlakozni is)" - mondta el Cseh Balázs, a gyűjtés egyik szervezője.



Az Élelmiszerbankról:

Kik vagyunk?

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egy non-profit szervezet, melynek célja, hogy az információgyűjtés és publicitás eszközeivel kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel elősegítse a szegénység és az éhezés csökkenését.
...
Az Európai Élelmiszerbankok Szövetségének égisze alatt működő élelmiszerbankok a tavalyi évben összesen 220.000 tonna, 440 millió Euro értékű élelmiszert osztottak szét ingyenesen, közel 20.000 karitatív szervezet részére, melyek összesen mintegy 3 millió rászoruló emberhez juttattak el ételt, élelmiszert.

Hogyan segíthet?

Ha Önöknek van olyan élelmiszerkészlete, amely még fogyasztható, de valamilyen okból kereskedelmi forgalomba nem hozható, kérjük, hogy keressen fel minket.
...
Mivel a tevékenységből árbevétel nem keletkezik, az Élelmiszerbank működését támogatásokból kell, hogy finanszírozza. Ennek érdekében igyekszünk a működési költségeket a minimumra szorítani, és lehetőség szerint a működéshez szükséges feltételek közül minél többet természetbeni támogatás formájában megszerezni.

Az anyagi támogatás mellett az alábbi természetbeni támogatásokra van a leginkább szükségünk:

    • Szállítás (akár jármű, akár szállítási kapacitás formájában)
    • Raktározás (az ország területén bárhol, mivel már ma is országos terítést végzünk)
    • Szállító- és csomagolóanyagok (raklap, doboz, stb)
    • Médiamegjelenések (kampányok szervezéséhez)

Működésünk során számos olyan tevékenységet végzünk, ahol nagy segítségét tudjuk venni önkéntesek munkájának.
Amennyiben szívesen segítené munkánkat önkéntesként, kérjük, hogy küldjön egy levelet az
elelmiszerbank@freemail.hu címre, melyben röviden írja le, hogy mit csinálna szívesen, mint önkéntes az Élelmiszerbanknál.

 

(forrás: www.elelmiszerbank.hu)