FACEBOOK

BL-kupaszerda - nagy meccsekkel

BL-kupaszerda - nagy meccsekkel
hozzászólás, 2017.03.21.

Ahogy közeledünk a végkifejlethez, egyre izgalmasabbak a mérkőzések a BL-főtábla két csoportjában. A Szolnok és az OSC itthon játszik, az Eger a Pro Recco vendégeként próbál pontot szerezni. A menetrend, edzői és játékosnyilatkozatok a vlv előzetesében:

BL-főtábla 8. forduló (időpontok helyi idő szerint)

Március 22., szerda

A csoport


A csoport állása a forduló előtt:

1. Szolnok 19,
2. Olympiakosz 19,
3. Brescia 11,
4. OSC 8,
5. Spandau 3,
6. Nizza 0 pont

19.30 Nizza-Olympiakosz

18.00 Szolnok-Brescia - Sport2, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR vezetőedző (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Csoportrangadó, s bár mi már benn vagyunk a final six-ben, szeretnénk tovább küzdeni a csoportelsőségért, a Bresciának pedig minden pontra szüksége van ahhoz, hogy a hatos döntőt elérje.

- Milyen a Brescia, mit tudsz róluk, hogy vélekedsz róluk?

- Mindeni tudja, aki ismeri a vízilabdát, hogy egy jó csapat, van négy délszláv válogatott vízilabdázójuk, de ettől függetlenül szerintem nagyon olaszos a játékuk mind védekezésben, mind támadásban. Nemrég játszottak Olasz Kupa-döntőt a Reccóval, s ezen a meccsen szerintem a szezon legjobb játékát produkálták. Döntetlen után ötméteresekkel veszítették el a kupát, de az a meccs szerintem így is nagy lendületet, önbizalmat adhatott nekik. Idegenben nagy küzdelemben, egy góllal tudtunk győzni ellenük, most is nagyon szoros mérkőzésre számítok.

- Hogy álltok egészségileg?

- Az elmúlt hetekben mindig voltak betegségek, a hétvégi meccset Aaron Younger hagyta ki betegség miatt, most hétfő óta mindenki egészséges, remélem, hogy ez a meccsig már így is marad. Szeretnénk mindenképpen győzni.

ALESSANDRO BOVO vezetőedző (Brescia) a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon nehéz meccsre számítok, a Szolnok a végső győzelemre esélyes csapatok egyike. Mindenük megvan, hogy a csúcson legyenek, a pszichikai erő, a tehetség és a képesség a különleges támadójátékra.

A bresciai meccshez képest sokat javultak, de mi is. Támadásban maximális figyelmet kell nyújtanunk, megakadályozva az egyéni kvalitásaik kibontakoztatását, meg kell mutatnunk hogy nagy fegyelmezettségre vagyunk képesek. A pontszerzés számunkra alapvető fontosságú a továbbjutás szempontjából, készek vagyunk arra, hogy ennek érdekében mindent beleadjunk.

FÜLÖP BENCE (Szolnoki Dózsa-Közgép) a LEN sajtószolgálatának:

- Tavaly szoros meccset játszottunk Bresciában, most sem lesz könnyű ellenük, mert erős csapatról van szó, jelenleg ők a harmadikok a csoportban. Kiváló olasz válogatott és délszláv játékosaik vannak. Keményen kell játszanunk, hogy le tudjuk győzni őket és megtartsuk első helyünket a csoportban.


19.45 OSC-Spandau - - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

VINCZE BALÁZS vezetőedző (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Mindenképpen a győzelem a cél, akár az első mérkőzést, akár a két csapat játékosait tekintve - ez abszolút el is várható tőlünk. Emellett az lebeg a szemünk előtt, hogy bejussunk a final six-be, s természetesen ez is kötelezővé teszi, hogy szerdán este megszerezzük a három pontot. Ez egyetlen alkalommal sem könnyű feladat, de állunk elébe.

- Taktikailag milyen meccsre számítasz? Nekik rohantok? Sok gól lesz vagy jó védekezés mindkét oldalon?

- Valamelyest megváltozott a játékuk a múltkori meccsünkhöz képest, legalábbis a róluk látott videók alapján így tűnik. Sokszor vállalnak határozottabb szoros emberfogást, akár az egész pályán is. Ez nem újdonság, találkoztunk már csapatokkal, amelyek ezt csinálják, csak konkrétan a Spandau ellenünk az ottani mérkőzésen ezt nem alkalmazta. Én azt szeretném, ha hasonló lenne a mérkőzés lefolyása, mint a múltkor: egy jó, határozott kezdéssel kezünkbe vennénk az irányítást és a megnyugtató előnyt megtartva irányítanánk végig a mérkőzést.

- Hegedüs nincs, ezt tudjuk, mi a helyzet a többiekkel?

- Volt kisebb gyomorrontásos betegsége egy-két embernek, de azt gondolom, hogy szerda estére rendben leszünk.

PETAR KOVACSEVICS vezetőedző (Spandau 04) a LEN sajtószolgálatának:

- Bár a legutóbbi két meccsünket elvesztettük - a Szolnok és az Olympiakosz ellen - láttam fejlődést és hiszem, hogy van esélyünk legalább egy pontot elvinni Budapestről. Az OSC még elérheti a final sixet, emiatt nagy nyomás alatt fognak játszani, hiszen szükségük van mindhárom pontra, hogy megmaradjanak az esélyeik. Emiatt lehet keresnivalónk.

GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Nagyon készülünk a holnapi meccsre! Úgy érzem, hogy a final six elérhető közelségre van a csapat számára. Ehhez első körben az a minimum, hogy megnyerjük a szerdai mérkőzést, sőt, még arra is gondolnunk kell, hogy nem biztos, hogy elég, ha csak egy góllal nyerünk. Úgyhogy emiatt mindenféleképpen az utolsó pillanatig hajtani kell, függetlenül attól, hogy mennyi az eredmény. Még egy gól, még egy gól és még egy gól - ez lesz a feladat akkor is, ha már vezetünk, hogy minél nagyobb arányú legyen a végén a győzelem. Tudjuk persze, hogy ez nem lesz könnyű, a Spandau jó csapat, ráadásul tulajdonképpen nincsen vesztenivalója.

Akkor lennék elégedett, ha nagyobb arányú győzelmet tudnánk aratni. A csapat szerintem jó állapotban van, úgy tudom, Hegedüs Gáboron kívül mindenki játékra kész.


B csoport

A csoport állása a forduló előtt:

1. Pro Recco 21,
2. Jug Dubrovnik 14,
3. Eger 12,
4. Barceloneta 8,
5. Hannover 3,
6. Partizan 1 pont

18.30 Partizan Belgrád-Hannover

20.00 Jug Dubrovnik-CNA Barceloneta


20.30 Pro Recco-Eger - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Néztük a Recco-Brescia kupadöntő vágását, majd a Jug-meccsüket, amely közben kiderült, hogy a Reccónak még van egy Molinája is, akivel én nem is számoltam, mert a másik meccsen nem játszott. :-). Talán elég is ennyit mondani róluk: Pijetlovics, Filipovics és Molina is csak a BL-ben játszik, az olasz bajnokságban és a kupában nem...

Nyilvánvaló, hogy toronymagas esélyesei az idei BL-nek. Az összes meccsüket megnyerték, többek között Dubrovnikban nagyon simán győzték le a BL-címvédőt. Rettentő jól védekeznek, masszívak, kíváncsi vagyok, mire jutunk ellenük.

A reccói utazás a korai időpont miatt eleve mindig kényelmetlen, most úgy oldottuk meg, hogy hétfőn Budepestre utaztunk, este a BVSC-uszodában edzhettünk (amit ezúton is köszönünk Szűcs Leventének) és Ferihegy közelében szálltunk meg. Így a hajnali gépindulás ellenére két órával többet tudott mindenki aludni, mint ha Egerből indultunk volna az éjszaka közepén.

A Recco ellen szerepelni mindig ad egy rangot, ez még akkor is igaz, ha valójában a mi számunkra a szombati bajnoki meccs az OSC ellen most fontosabb. Amikor legutóbb itt voltunk, az olasz csapat otthonában, egy nagyon-nagyon jó mecset játszottunk, ha jól emlékszem, egy góllal kaptunk ki úgy, hogy már vezettek 5:1-re a harmadik negyedben pedig már mi álltunk jobban, mint ők. Nagyon elégedett lennék, ha a múltkorihoz hasonló meccset tudnánk most is játszani, tehát a végén dőlne csak el. Ehhez viszont jelenleg 110-120 százalékot kellene nyújtanunk...

A játékosok fáradtak, Erdélyi vírusos fertőzést kapott, nem is jött velünk. Szerdán délelőtt még kemény edzés lesz, remélem, hogy estére a fáradtság is elmúlik, kíváncsi vagyok magam is arra, hogy mire leszünk képesek a Pro Recco ellen.

ANDREA FONDELLI (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

- Szeretnénk elérni a célunkat, azt, hogy közvetlenül az elődöntőben kezdhessük meg a final six-et. Ha szerdán nyerünk, ez megvalósul a csoportelsőséggel, s ez számunkra nagyszerű motivációt jelent. Az uszodánkban telt ház lesz, ahogy általában -  egy újabb csodálatos vízilabda-éjszaka vár ránk!

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a vlv-nek:

- A világ egyik legerősebb csapatához érkeztünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem hiszünk abban, hogy pontot vagy pontokat szerezhetünk. A felkészülésünk mégsem erre a mérkőzésre fókuszál (hiszen a Partizan és Jug Dubrovnik ellen otthon még játszhatunk a csoport harmadik és második helyéért), hanem a szombati OSC elleni bajnokira. Ha ott nyerünk - bárhogy is alakul a középszakasz további része -, akkor jelentősen könnyebb úton juthatunk a bajnoki döntőbe.

- Mégis, mit vársz a szerdai meccstől, mit szeretnétek elérni?


- Elsősorban természetesen győzni szeretnék, bárki is az ellenfél. Ettől függetlenül viszont elégedett leszek akkor is, ha a győzelem nem sikerül, de pontosan és fegyelmezetten tudunk védekezni és jól megcsinálja a csapat, amit Norbi elvárt erre a meccsre. Mert ha a Recco ellen lesz olyan periódus, hogy az történik a vízben, amit elterveztünk, akkor rá tudjuk erőltetni a játékunkat bárkire. És ez fontos tapasztalat lehet az év hátralevő részére.

HOSNYÁNSZKY NORBERT (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Nem mi vagyunk az esélyesei ennek a meccsnek, az biztos, de egy profi játékos nem a vereségért dolgozik és utazik egy meccs helyszínére. Harcolni fogunk az önbecsülésünkért, a klubunkért, a szurkolóinkért. Emelt fővel szeretnénk hazatérni a legjobb csapat otthonából.


LŐRINCZ BÁLINT (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Az ellenfelünk a világ legjobb vízilabdacsapata, ritkán fordul elő, hogy nem nyernek. Most is a legjobb eséllyük van a győzelemre, de szerintem mi képesek leszünk arra, hogy bizonyítsunk ellenük. A Recco-meccs egy hosszú sorozat kezdete lesz számunkra, s egy jó eredmény erőt adna a következő mérkőzésekhez. Megteszünk mindent ennek érdekében.