FACEBOOK

Eurokupa-döntő, az 1. mérkőzés következik

Eurokupa-döntő, az 1. mérkőzés következik
hozzászólás, 2017.03.21.

Bizakodóan utazott a Nagyvárad-FTC kupadöntő első mérkőzésének helyszínére kedden a Fradi csapata. vlv-előzetes:

Eurokupa, döntő, 1. mérkőzés

Március 22., szerda

18.00
(magyar idő szerint) Nagyvárad-FTC - Digi Sport1, vlv (szöveges élő)

A Fradi kedden délelőtt a népligeti edzés után elutazott Nagyváradra. Este a holnapi meccs helyszínén edzenek a fiúk és természetesen szerdán délelőtt is lesz egy edzés.

Katona Norbert technikai vezetőtől megtudtuk, hogy különbusszal és személyautókkal is utaznak Fradi-szurkolók Nagyváradra (indulás természetesen a Nagyvárad térről...), s egy debreceni fradista csoport is külön utat szervezett, hogy a helyszínen buzdíthassa a csapatot. A Fradinak biztosan lesz 120-150 szurkolója, s ők remélhetőleg hangban is felveszik majd a versenyt a mintegy 800 hazai drukkerrel.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Volt időnk a felkészülésre, bár ezt a munkát hátráltatták az ismert sérülések. Megnéztük őket, kielemeztük őket, harcra készek vagyunk.

- Milyen meccsre számítasz annak alapján, amiket eddig láttál tőlük, sok vagy kevés gól lesz-e?

- Azért nehéz megmondani, mert az egyik meccs, amit láttam róluk, sokgólos volt, a másik kevés gólos. Szerintem mind a kettő benne van a pakliban. Ha az Eurokupa eddigi forgatókönyveit nézem, akkor az első meccs általában sokgólos volt, a visszavágó volt többnyire gólszegény. Talán azért is, mert az első mérkőzésen a kélt csapat jobban kiismeri egymást.

- Készültél olyan taktikával, amellyel ti uraljátok majd a meccset vagy inkább az a terv, hogy megnézitek, mit csinálnak ők és majd arra reagáltok?

- Egy döntőnél igazából inkább az a fontos, hogy fejben higgadtan, szívben viszont hatalmas tűzzel menjünk előre. Természetesen jó lenne, ha uralni tudnánk az egész mérkőzést, mindig ez a cél, de az is gfontos, hogy higgadt, okos játékot játsszunk.

- A tűzzel biztos nem lesz probléma, az mindig megvan, a higgadt, okos játék terén pedig, gondolom, elsősorban az idősebb játékosokra számítasz...

- Igen. Van már tapasztalatunk abban, hogy ha elkezdünk rohanni az elején, abból nem jövünk jól ki, ez is segít minket abban, hogy megfelelő higgadtsággal játsszunk.

- Mire lehet számítani, mekkora a várakozás Nagyváradon?

- Nincsenek konkrét információim, de biztos, hogy sokan lesznek, ez egy kupadöntő. Itthonról is sokan mennek ki.

- Hogy vagytok egészségileg, van-e bármilyen probléma az ismerteken kívül?

- Az ismerteken kívül ebben a pillanatban - lekopogom! - nincs más. Dani vállaés Mitrovics karján van egy bevérzés, de mindenki vállalja a játékot.

- Mi az, amivel elégedett lennél?

- Nyolc negyedes mérkőzésről van szó, aminek az első fele lesz szerdán este Nagyváradon. Elégedett nyilván a győzelemmel lennék, de meglátjuk majd, hogy a meccs lefújásakor a táblán látható eredmény mit mutat, s újra kell-e értékelnem ezt a megközelítést.

- Köszönöm az információkat, sok sikert!


MADARAS NORBERT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Nyilván elsősorban magunkkal foglalkozunk, már csak azért is, mert a szezon eddigi része bebizonyította, hogy "kétarcúak" vagyunk. Felkészültünk, megnéztük őket - ahogy ők is minket. Eleve nem lehet rossz csapat, hiszen eljutott idáig. Jó pár tapasztalt játékosuk van, élükön a kapussal.

Az elődöntőben mindkét csapat nagy iramú, sokgólos első meccset játszott, mindkét oldalon sokat fog számítani, hogy milyen a védekezés - de hát ez egy óriási közhely, még ha igaz is.

Fontosnak tartom, hogy ha esetleg nem megy úgy, ha gond van, ne feledjük, hogy van még egy visszavágó. Ezt azért lényeges hangsúlyozni, mert ezek az oda-visszavágós kieséses párharcok egyre inkább eltűnnek, a nagy klubtornák lebonyolítási rendszere úgy változik, hogy az ilyen párharcok egyre ritkábbak, el is szoktunk kicsit attól, hogy ezeknek a párviadaloknak más a koreográfiája. Ha nem megy, akkor is harcolni kell tovább minden erővel, hogy megmaradjon az esély a visszavágóra, ha pedig fordított a helyzet, nem szabad hátradőlni, megnyugodni, minél nagyobb előnyt kell szerezni, hogy bebiztosítsuk a végső győzelmet.

Mindenki tisztában van nálunk a meccs súlyával, ez egy kupadontő. Nehéz eljutni idáig, ezért különleges, ritka lehetőség. Szerencsére azért van itt jó néhány olyan játékos, aki már játszott ilyen súlyú tétmeccsen.


MARKO AVRAMOVICS (FTC-PQS Waterpolo) a Fradi.hu-nak:

- Bár csak hat hónapig voltam ott, de jó időszakot töltöttem el a Nagyváradnál. Igazi sportos város, a kosárlabda mellett a vízilabda is nagyon népszerű. Mindig teltház, ezer ember előtt játsszák a meccseiket. A város most is biztos nagyon készül. Először szerepelnek az Eurokupa döntőjében, biztos nagy motivációval várják a párharcot. Erős csapat, három szerb és egy horvát játékosuk van, otthon sokkal erősebbek, ezért kemény csata vár ránk.

Biztos sokat játszunk majd hátrányban, de a Szeged elleni bajnoki erre pont jó felkészülés volt. Végre teljes csapattal készülünk. Kemény védekezés kell, főleg hátrányban és akkor van esély jó eredménnyel várni a budapesti visszavágót.


AZ FTC ÚTJA AZ EUROKUPA-DÖNTŐBE


VLV-TUDÓSÍTÁS VARGA ZSOLT, NYÉKI BALÁZS és SZIRÁNYI BALÁZS NYILATKOZATÁVAL A FRADI NYILVÁNOS EDZÉSÉRŐL


NOSZTALGIA

AZ ULLOI129.HU ÖSSZEÁLLÍTÁSA


A Fradimédia videója: