FACEBOOK

Edzések Montenegróval - 2. nap

Edzések Montenegróval - 2. nap
hozzászólás, 2017.03.11.

A szövetségi kapitány fokozta a tempót és növelte a terhelést: szombaton nagyon kemény programot teljesített a Montenegróval együtt edzőtáborozó magyar válogatott. Meglepetéseket is hozott a nap: Nagy Viktor meggyógyult és csatlakozott a többiekhez, az esti edzés utolsó szakaszánál pedig váratlanul megjelent a medenceparton Varga Dénes, aki civilben nézte meg az edzőmeccs utolsó másfél negyedét.


Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Délelőtt nem játszott meccset a két csapat, alapos bemelegítés után mindkét társaság két részre osztott és a két kapunál az emberelőnyös támadást és védekezést gyakorolták a játékosok.

Rendkívül érdekes volt megfigyelni a két szövetségi kapitány közötti különbséget. Märcz Tamás a higgadtság élő szobraként állt a parton, Gojkovics viszont folyamatosan magyarázott, gesztikulált, egész testét ide-oda dobálva osztotta ki játékosait szinte minden egyes akció után.

A magyar kaput ekkor még Decker Attila és Lévai Márton védte, estére azonban megjelent Nagy Viktor és csatlakozott a többiekhez. A vírusos fertőzés átszaladt rajta, viszont a testéből "elvitt" öt kilót, úgyhogy azért Marcz Tamás nem védette végig vele az ismét öt negyedes edzőmeccset.

Az utolsó előtti negyedben érkezett meg civilben Varga Dénes, s elfoglalta helyét a rögtönzött kispadon, az éppen nem vízben lévő játékosok között. Lefújás után hosszan beszélgetett Marcz Tamással. Dumi annyit mondott nekünk, hogy csak másfél negyedet látott, abból nem lehet semmilyen következtetést levonni. Hosszabb nyilatkozatra (egyáltalán: nyilatkozatra...) nem vállalkozott, annyit sikerült még kiszednünk belőle, hogy nagyon tetszik neki az uszoda.

Vasárnap korán reggel még egy edzőmeccset játszik a Duna Arénában a két válogatott.


A 18-asra bővült keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)

Bátori Bence, Bedő Krisztián
, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid,
Kovács Péter, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Török Béla, Vámos Márton, Zalánki Gergely (mezőnyjátékosok).


VLV-VIDEÓK:


Lévai Márton és Decker Attila a vlv-nek

- Szervusztok, kapusok! Hogy érzitek magatokat?

Decker Attila:
- Mint mindig, nagyon jól érezzük magunkat. Nagyon jó az uszoda, jók a programok,  :-), tényleg nagyon jól érezzük magunkat. Nagyon hasznos ez az öt kétkapu, illetve közös edzés, amit itt eltöltünk Montenegróval, az összecsiszolódáshoz nagyon fontos, hogy ilyen meccseket tudjunk játszani. Az is jó dolog, hogy a magyar válogatott így együtt tud lenni, ez nem mindig jön össze. Szerintem ez is kell ahhoz, hogy egy jó csapat összekovácsolódjon. Ugye, együtt is lakunk, nem az van, hogy a pestiek hazamennek edzés után, hanem mindenki együtt megy, együtt mozog és ez jó dolog.

Lévai Márton: - Én is csak ismételni tudom Attit, nagyon hasznosak ezek a kétkaupk Montenegró ellen. Ma délelőtt főleg fór-hátrány-gyakorlás volt, eddig inkább alapjátékot játszottunk, most Tomi a csapat számára új játékelemeket épített be a védekezésbe és a támadásba, ezeket gyakoroltuk. Elég fiatal keretünk van, jó a hangulat, kell az összeszokottság, úgyhogy nagyon hasznos.

- Érdekes volt nekem, hogy tegnap a két edzőmeccsen a két kapus végigvédte a saját meccsét, tehát nem az volt, hogy meccsen belül csere...

- L. M.: Úgy indult, hogy fele-felében védünk délelőtt és délután is, de mivel - ezt többen is mondták - kicsit huzatos itt az uszoda, azt mondta Tomi, hogy ne melegítsünk be még egyszer, ne üljünk a parton egy fél meccset, hogy utána újra be kelljen menni, hanem inkább odaadta a délelőttöt Attinak, a délutánt pedig nekem.

- És hogy éreztétek tegnap, milyen volt a közösség, a csapat, milyen volt előttetek a védelem?

D. A.: - Nyilván teljesen más, mint az előző években, mert ugye, zömében fiatalok vannak, nekik és ezáltal nekünk is össze kell szokni, hogy hol vannak a blokkok. Egy nézés, egy kacsintás - ezek szerintem nagyon fontos dolgok és például a péntek esti kétkapunál láttam, hogy ez már sokkal jobban működött. És mivel fiatalok vagyunk, azt gondolom, hogy ez a folyamat még gyorsabban fog működni.

- L. M.: Edzésről edzésre javul a forma. Pont ezt beszéltük mi is a tegnap esti kétkapu után, hogy már a délelőttihez képest is sokkal jobban helyükön voltak a blokkok, jobban pörögtek a fiúk - mondjuk ehhez hozzá tartozik az is, hogy tegnap délelőtt találkozott először a csapat, estére azért már jobban formában voltak a fiúk.

- Még egy kérdés: Montenegró mennyire erős? Azért itt most testközelből látjátok őket.

D. A.: - Igazából ezt nehéz megmondani, szerintem nem komplett csapattal jöttek. Én nagyon örölnék, ha velük kellene majd játszani, ezzel a gárdával, amely most itt van. Van még jó pár játékosuk, akik a német bajnokságban, a BL-ben játszanak, a Hannoverben, azt gondolom, velük is számolni fog a montenegrói kapitány...

L. M.: Brguljan nincs itt, Scsepanovics...

D. A.: - Csalóka...

Természetesen most az a cél, hogy gyakoroljunk, de azért az eredmény is fontos, mert hát, vízilabdázunk és szeretnénk mindig győzni. Eddig, úgy gondolom, megvertük őket mindig, tehát pozitívan jöttünk ki a vízből, de mondom, ez csalóka, mert nagyon meghatározó játékosaik nincsenek itt.

- Kapus urak, köszönöm szépen a beszélgetést, további jó munkát kívánok!



Fülöp Bence a vlv-nek

- Szervusz, Bence!


- Helló!

- Tőled először is azt kérdezem, hogy hogy fogadtad a meghívás hírét?

- Örültem neki! Nagyon megörültem, hogy jöhetek. Egyértelmű, pláne úgy, hogy ugye, alapból nem láttam a nevem, egyszer csak Sanyi (Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője - a szerk.) szólt, hogy "Ja, Bence, amúgy elintéztem, hogy mehess a válogatottba..." - nagyon örültem. :-)

- Ezek olyan lehetőségek, amelyekből nagyon kevés van. Ilyenkor végiggondolod, hogy mit szeretnél csinálni, megmutatni?

- Nem szabad nekem gondolkozni, nekem csak cselekednem kell. Ilyenkor itt a lehetőség, beugrok a vízbe, és száz százalékot nyújtok. Nincs min gondolkozni.

- Az eddigiek hogy teltek?

- Szerintem jól sikerült, bár itt a fórozásnál, a vdekezésnél azért éreztem, hogy vannak dolgok, amikben fejlődnöm kell. Tehát a taktikai részeket illetően jobban oda kell, figyeljek.

- Mit vársz a program további részétől?

- Ugyanezt. Játszunk velük még két mérkőzést, száz százalékot szeretnék nyújtani, keményen megmutatni, hogy mit tudok, ennyi.

- Köszönöm, szia!



Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tamás! Egy újabb húzós napon vagytok túl. Volt itt egy-két meglepetés is, arra kérlek, hogy foglald össze a délelőttöt, az estét, mit láttál, hogy érzed, milyen volt?

- Ma tényleg hosszú napjuk volt a srácoknak, nemcsak itt az uszodában, hanem volt egy kis mentáltréning is a délután folyamán, Kenyeres András tartotta, jó része volt ennek a hétvégének.

Tudtam, hogy Nagy Viktor érkezni fog ma este, védett is, holnap délelőtt is fog. Így beszéltük meg: abban a pillanatban, ahogy jobban érzi magát a hétközi betegsége után, jön a keretedzésre és ez így is történt. Ennek nagyon örültem. Amire még gondolsz, az egy váratlan kátogatás, itt volt Vargta Dumi is, aminek szintén nagyon örütem.

- Róla nem tudtad, hogy jön...

- Róla nem, de beszéltünk arról egymás között, hogy ha egyszer "lenézne", az egy jó jel lenne a srácoknak, ha már ilyen szépen rendeződött az ő sorsa is.

Ezen kívül azért volt két edzés is :-). Délelőtt az emberfór és az emberhátrány volt a központban, szerintem az nagyon jól sikerült. Sok mindent próbálgattunk, elsősorban azokat a variációkat, amiket már előző napon is beépítettünk a játékunkba, de most nagyobb szerepet kaptak, többet tudtunk gyakorolni, majdnem 50 perc volt erre, ráadásul két kapunák folyt a gyakorlás, megfelelő számú ember volt ehhez mindkét csapatnál. Ez is fárasztó volt és végül befejeztük egy komoly kétkapuval este, öt negyeddel. Most már azért jelentkezdtek a fáradtság jelei, ez látszott, ráadásul az is fokozhatja a fáradtságot, hogy mindig újabb és újabb feladatok teljesítését kérem tőlük. Elsősorban a védekezéssel kapcsolatban voltak elvárásaim, amik újdonságok voltak, részben jól is oldották meg ezeket.

Úgy látom, hogy a támadásban van egy nagy bizonyítási vágy mindenkiben, ez okoz egy kis zűrzavart időnként, de szépen lassan ott is láthatóak a fejlődési pontok. Ez a ma esti egy nagyon kevés gólos kétkapu volt Montenegró ellen, s ez több erőt kivett, néha hosszú tényleg percek teltek el, amíg gól esett valamelyik kapunál. Szerintem most jól fog esni mindenkinek a vacsora meg a pihenő. :-)

- Jó pihenést kívánok, holnap reggel találkozunk!



Nagy Viktor a vlv-nek

- Szervusz, Viktor! Örülök, hogy látlak!


- Én is örülök, hogy látlak. :-)

- Hogy vagy?

- Jól. Sokkal jobban, jól vagyok.

- Mi bajod volt? Lehet ilyen "intim titkot" kérdezni?

- Elkaptam egy olyan vírust, amitől elég sok súlytól szabadultam meg.

- Jó, de teljesen rendbe jöttél vagy még benned van?

- Nem, jól vagyok abszolút, csak sokat kivett belőlem, úgyhogy gyengébbnk érzem magam. Meg mondom, eddig sem voltam nagyon vastag, de öt kiló lejött. Most már jól vagyok, úgyhogy játékra jelentkeztem, és játszottam is.

- Védtél két negyedet...

- Hármat...

- Milyen volt ebben az uszodában védeni?

- Fantasztikus. Nagyon szép az uszoda, el vagyok ájulva. Jó érzés volt. Várom már, az első nagy megmérettetés itt a BL final six lesz, remélem, hogy ez meg is fog valósulni, mert fantasztikus, nagyon szép az uszoda. Úgyhogy mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy egyszer látnia kell...

- Holnap találkozunk?

- Jövök, igen.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!



Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci!

- Szervusz, hogy vagy, Geyza? Kicsit nyúzott vagy...Megfáztál?

- Nagyon hideg az uszoda...

- Nekem mondod...?

- Na, hát, milyen volt itt eddig, ez a két nap?

- Jól érzem magam, mint minden válogatott-összetartáson. Fárasztó, mert azért sokat játszunk, meg amúgy is fárasztó ez a szezon és ez az öt kétkapu még egy lapáttal rátesz, de jó minden.

- Látsz már abból valamit, hogy milyen lesz az új csapat?

- Látok, mert már itt van Dumi... Azért sokat kell még gyakorolnunk, meg Tomit is meg kell szoknunk, hogy mit vár el tőlünk, de majd az éprilisi összetartás és a nyári felkészülés elegendő lesz ehhez.

- Jó lesz a csapat? Annyit mondj...!

- Jó.

- Biztos?

- Igen.

- Köszönöm. Szia!


vlv-képek a délelőtti edzésről



vlv-képek az esti edzésről