FACEBOOK

Edzések Montenegróval - 1. nap

Edzések Montenegróval - 1. nap
hozzászólás, 2017.03.10.

Kezdi belakni a csapat a Duna Arénát, itt találkozott pénteken Montenegró válogatottjával Märcz Tamás 17 tagú kerete. vlv-edzésriport nyilatkozatokkal, fotókkal.


Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Jelentjük: minden korábbi hír igaz: a Dagály melletti Duna Aréna belülről gyönyörű (bár kicsit huzatos), kívül viszont elég sok még a munka, furcsa, hogy ez egy már átadott uszoda.

A fiúk nem győztek gyönyörködni a belső látványban, impozáns, gigantikus, gyönyörű az uszoda, s valószínűleg az lesz akkor is, ha a mintegy 5 ezer ember elhelyezésére alkalmas felső karéjokat a nyári vb után visszabontják.

Alapos bemelegítés után négy negyedet meccseltek egymással az edzőpartnerek délelőtt, s mi egy kicsit nehezen lendültünk játékba a nagyon fiatal kerettel érkezett montenegróiak ellen. Aztán fordult a játék képe és ettől kezdve mi uraltuk a meccset. (Eredményt nem számolt senki.)

A szövetségi kapitány nem volt elégedetlen a látottakkal, de hangsúlyozta, hogy a mozgáson estére gyorsítani kell, különösen a felúszásoknál.

Este újabb edzőmeccs, ahogy szombat délelőtt, este és vasárnap reggel is.


A magyar keret:

Decker Attila, Lévai Márton (kapusok)

Bátori Bence, Bedő Krisztián
, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid,
Kovács Péter, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Török Béla, Vámos Márton, Zalánki Gergely (mezőnyjátékosok).


VLV-VIDEÓK:


Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence! Túl vagytok az első kétkapun, az első közös edzésen. Először is: hogy tetszik a helyszín?

- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat! Hát, egészen gyönyörű és fantasztikus, jó érzés volt ide bejönni és jó élmény volt itt edzeni.

- Milyen jó lenne itt játszani majd...

- Így van. Gyönyörű uszoda tényleg.

- Mondj valamit a kétkapuról!

- Az elején azért látszott, hogy rég voltunk együtt, kellett mondjuk egy fél negyed, mire egy kicsit belerázódtunk, de utána, azt gondolom, hogy elég magabiztosan megvertük őket. Most nem tudom, hogy ez számszerűen hogy néz ki, mert nem néztük, és az óra is csak a kétkapu felénél érkezett meg, de azért úgy magabiztosnak tűnt, bár tény, hogy kaptunk, főleg ma is az elején, úgy, mint a Volvo Kupán, buta gólokat, de szerintem edzésnek nagyon jó volt.

- Mit vársz ettől a három naptól? Még csak az elején vagyunk.

- Hát azt, amit mondtam, hogy most már megvolt az első fél negyed, ugye ma reggel találkoztunk, lehetett ez az összerázódás és innentől azért, ahogy a Tomi is elmondta, egyre komolyabb taktikai dolgokba megyünk bele, fogunk gyakorolni is, a kétkapuk előtt mindig van egy kis idő edzeni. Tehát ez egy háromnapos, de azért komoly edzőtábor rengetek programmal, gyakorlással, beszélgetéssel, úgyhogy minden profi.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Jansik Dávid a vlv-nek


- Szervusz Dávid! Köszöntelek ezen az új helyszínen, itt még nem találkoztunk, mert egyikünk se járt még itt. Hogy tetszik?

- Sziaszok! Köszönöm szépen. Hát ez az uszoda csodálatos tényleg, óriási, én még soha nem láttam ekkora létesítményt, és nagyon remélem, hogy lesznek itt olyan mérkőzések, hogy meg fog telni, és a magyar csapatnak fog szurkolni az egész ország.

- Hát így legyen. Megint kaptál meghívót, lehet azt mondani, hogy most már várod?

- Nyilván, hogyha valakit egyszer meghívnak, akkor utána már várja, hogy meghívják, de minden találkozásunkkor megemlíti a szövetségi kapitány, hogy azért tenni is kell a klubban, és hát azon vagyok én is, mint minden játékos.

- A mai délelőttről mondj valamit, légy szíves. Mi volt itt ma?

- Úgy érzem, hogy első kétkapunak jó volt, amit elkezdtünk január elején, azt most folytattuk, a Volvo Kupával egybe véve, azokat gyakoroltuk támadásban, védekezésben. Szerintem az öt kétkapu során innen indul a fejlődésünk, és azt remélem, hogy minden kétkapunál egy picivel jobb lesz.

- Van saját célod erre az öt kétkapura?

- Igen. Szeretném megmutatni, hogy stabil védő vagyok és a gyorsaságommal a támadásban is veszélyt tudok teremteni a csapatnak.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok hozzá!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tomi! Hát, véget ért az első nap. Azért ez egy kicsit húzós volt, én úgy láttam. Hogy értékeled a két kétkaput, az együttlétet?

- Azt gondolom, hogy ez a leghasznosabb, amikor egy komoly edzőpartnerrel tudunk gyakorolni, mint most Montenegróval. Ők is elég szép számban jöttek, nálunk is 17 fős a keret, kicsit hosszúak az edzések, de azért sok cserével és pihenővel, illetőleg így, hogy beköltöztünk egy szállodába, megfelelő a pihenő aránya a munkához képest.

Nagyon hasznos volt ez az első nap. Elővettünk olyan dolgokat, amikkel eddig még nem próbálkoztunk. Nem is volt tökéletes ennek ellenére voltak olyan megoldások, amelyek a jövőben mindenképpen a válogatott tárházába fognak tartozni. Ezeken még dolgoznunk kell, javítanunk kell, de pozitív dolgokat láttam. A figyelem, a koncentráció és a fegyelem magas szintű, hála Istennek, ennek mindenképpen örülök, mindenki száz százalékot próbál teljesíteni.

Van még szerencsére három, nagyon jónak ígérkező edzés Montenegróval, ezekből szeretnék sokat meríteni. Minden edzésnek lesz egy új taktikai eleme, amit próbálgatunk, ez nem azt jelenti, hogy el is jutunk már most arra a szintre, amelyen működni fognak ezek a későbbiekben, de számomra ez fontos visszajelzés. Egyrészt arról, hogy akár egy Montenegróval összekerülve hogyan működhetnek bizonyos dolgok, másrészt hogyan tudják megvalósítani azonnal a kéréseimet a játékosok.

- Az esti, második kétkapu eleve úgy volt tervezve, hogy öt negyed lesz vagy úgy érzeted közben, hogy nem fáradtak el eléggé a fiúk...?

- Egyik változat sem volt betervezve, arról beszéltünk Gojkoviccsal, a montenegrói szövetségi kapitánnyal, hogy négy-öt negyedet játszunk minden edzésen. Úgy láttam, hogy ők is bírták még, náluk is van 17-18 játékos, nálunk is, azért ez megengedi, hogy akár öt negyedet is játsszunk, ez nem probléma.

- Egymásra néztetek a meccs vége felé és bólintottatok?

- Igen. Délelőtt rákérdeztem, akkor azt mondta nagyon udvariasan, vendégként: ahogy én szeretném, de én meg szeretnék jó vendéglátó lenni. Most úgy láttam, ő is szívesen játszik, amennyit tud, igyekszik minden lehetőséget kihasználni, hiszen ő is építgeti a csapatát.

- Végül egy kérdés, amely nem kapcsolódik a mostani összetartáshoz. Varga Dani ma közzétett egy nyilatkozatot - érdekel, hogy mit szólsz a bejelentéséhez.

- Természetesen nem az újságokból és nem az internetről értesültem erről, Dani előző nap ezt már közölte velem, telefonon beszéltünk. Egyébként előtte is folyamatosan konzultáltam vele a válla állapotáról és azért annyira nem lepett meg a döntés, hiszen tudtam, hogy folyamatosan problémái vannak és kezelés alatt áll válla. Nagyon sajnálom hogy nem dolgozhatok vele ezen a nyáron, nem segítheti a válogatottat, de teljesen elfogadható egy ilyen egészségügyi problémánál, hogy nem tudja vállalni a válogatottsággal járó terheket. Egy nagyon komoly, nagyon sikeres pályafutás van mögötte, sok mindenre emlékezhet vissza. Sok sikert kívánok neki, bárhogy is alakul a jövője. Azt gondolom, ha "helyre tudja rakni" a vállát, és erre van jó esély, akkor talán sokáig látjuk még Varga Danit a vízben. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki!

- Köszönöm szépen, holnap reggel találkozunk.



vlv-képek délelőttről



vlv-képek estéről