FACEBOOK

Gól az utolsó másodpercben

Gól az utolsó másodpercben
hozzászólás, 2017.03.08.

Mindig különleges, ha egy mérkőzés az utolsó másodpercben dől el. Hát még, ha ilyen góllal! Beszéltünk a gólszerzővel és megmutatjuk magát a "munkadarabot" is:

Jászberényi Gábor, a Tatabánya kapusa hívta fel a figyelmünket erre a gólra, amelyet a legutóbbi bajnoki fordulóban lőtt Francsics Dániel. Ezel az utolsó másodperces találattal győzték le a Debrecent.

A GÓL (A TATABÁNYA TV FELVÉTELE):


FRANCSICS DÁNIEL (EBP Tatabánya) a vlv-nek:

- 10:10-es állás volt, a végén. Megszereztük a labdát, de már csak annyi idő volt, hogy Salamon Attilával ketten előre ússzunk. Szabaddobást ítéltek, de passzolni már nem lehetett, nem volt más választásom, mint hogy kapura lőjem.

- Előre elhatároztad, hogy így lövöd vagy spontán jött az ötlet?

- Korábban is lőttem néhány gólt pörgetett ejtésből, s mivel volt előttem több blokk is, ezért kellett ilyen megoldást választani.

- A gól egy másodperccel a befejezés előtt esett és ahogy hallom, ezen kívül az egész meccsen csak egyszer vezettetek.

- Igen, sőt a Debrecen többször vezetett két góllal is, de a legvégén sikerült megfordítani az eredményt.

- A meccs előtt ők voltak az esélyesebbek?

- Ezt nem tudnám ilyen biztosan kijelenteni, hazai pályán mindenkivel nagyon jó meccseket játszunk. Nyerni akartunk, de ha az előzményeket, a tabellát nézzük és azt, hogy a Debrecen kerete erősebb, így azért valóban nem mi voltunk a favoritjai a meccsnek.

- Győzelmet ért ez a gól, mi volt lefújás után, sokan gratuláltak?

- Igen, nagyon sokan, hívtak is. Nagyon örült mindenki, a vezetőség, a csapat is, fontos volt ez a győzelem.

- Mit kell tudni rólad, szeretnék kérni egy kis bemutatkozást.

- Francsics Dániel vagyok, 23 éves, a Vasasban, illetve a Fradiban nevelkedtem, hat éve játszom már az első osztályban, tavaly Bátori Bencével holtversenyben gólkirály voltam.

- Mi a posztod?

- Főként kettes pozícióban játszom, rossz kéz hátul irányítok, de sokszor alakul úgy a mérkőzés, hogy át kell mennem kapásoldalra is.

- Mit tartasz az erősségednek?

- A gondolkodást, azt, hogy többnyire mindenki előtt tudok járni fejben. Emelett a góllövést és a szervezési képességet emelném ki.



- A csapatban vezér szereped van?

- Igen, mondhatjuk. Ahhoz képest, hogy fiatal vagyok, ez már a hatodik olyan szezonom, hogy a meccseken gyakorlatilag végig kell játszanom a négy negyedet.

- Voltál korosztályos válogatott?

- Igen, végig, ifiben és juniorban is.

- Milyen most a vízilabda helyzete Tatabányán?

- Tavaly került fel hosszú idő után ismét az első osztályba a Tatabánya, az első évben az volt a cél, hogy benn maradjunk, ez sikerült. Erre a szezonra hét új játékost igazoltunk, sajnos voltak köztük olyanok (a két szerb), akik nem feleltek meg a vezetés és a csapat elvárásainak, tőlük év közben meg is váltunk. A célokat így kicsit át kellett írni, hiszen az elvárás eredetileg a 10 közé kerülés volt, most a 12. helyért harcolunk, jelenleg öt ponttal vagyunk a Debrecen mögött a 13. helyen - ezért is volt számunkra különösen fontos ez a meccs. Sokat dolgozunk, hogy elérjük a 12. helyet, amit reális célnak tarunk.

- Mik a terveid?

- A szezon végén jár le a szerződésem a Tatabányával, most kezdődnek majd a tárgyalások a jövőról. Még nem tudom, hogyan folytatódik a pályafutásom.

- Mindenesetre sok sikert kívánok és gratulálok a győzelmet jelentő gólhoz!