FACEBOOK

Elkészült a vb-csoportok beosztása

Elkészült a vb-csoportok beosztása
hozzászólás, 2017.02.24.

Pénteken Budapesten ünnepélyes külsőségek között kisorsolták az idei felnőtt és junior világbajnokságok csoportjait. Märcz Tamás szövetségi kapitány a sorsolás után nyilatkozott a vlv-nek.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A SORSOLÁSRÓL, A CSOPORTOK ÖSSZETÉTELÉVEL

A férfi torna (július 17. és 29.) csoportbeosztása:

A csoport: Brazília, Montenegró, Kazahsztán, Kanada

B csoport: Franciaország, Ausztrália, Olaszország,  Magyarország

C csoport:
Spanyolország, Szerbia, Görögország, Dél-Afrika

D csoport: USA, Japán, Horvátország, Oroszország


A magyar csapat meccssorrendje a csoportkörben:

Július 17., hétfő

Auszrália-Magyarország

Július 19., szerda

Magyarország-Olaszország

Július 21., péntek

Franciaország-Magyarország

Csoportunk győztese a folytatásban a C csoport harmadikja-D csoport másodikja összecsapás győztesével találkozik a negyeddöntőben és "emberi számítás szerint" a szerbekkel csak a fináléban futhat össze.

Ha másodikok lennénk, akkor játszani kell a legjobb nyolc közé jutásért, mégpedig az A csoport harmadik helyezettjével.

A VB TELJES MENETRENDJE (NEM HIVATALOS)

Eldőlt, hogy a világbajnokság egyetlen mérkőzése sem lesz az új Duna Arénában, minden meccsnek a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda (nyitott) ad otthont. (Ezzel szemben a tavaszi BL final six összes mérkőzése az "új Dagályban" lesz.)


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek, közvetlenül a sorsolás után:

- Ki merem jelenteni, hogy a legerősebb csoport a miénk lett, Ausztrália és Olaszország egyértelműen a nemzetközi vízilabda elitjéhez tartozik, a francia csapat pedig látjuk, hogy folyamatosan fejlődik, tehát őket sem lehet lebecsülni. Viszont nem tartom rossznak a sorsolást, hiszen benne van a lehetőség, hogy akár csoportelsők is lehetünk, ami azt jelenthetné, hogy az elődöntőben elkerülhetnénk a szerbeket mert más ágra kerülnénk. Viszont ha nem leszünk csoportelsők, akkor is a nyolcaddöntőben olyan csapatokkal találkozhatunk az A csoportból, amelyekről én úgy gondolom, hogy talán kicsit könnyebb feladatot jelenthetnek. Tehát reálinak találom azt, hogy bemenjünk a nyolcba mindenképpen.

- Mindettől függetlenül, hogy most kik az ellenfelek, a csoportszakasznak milyen jelentőséget tulajdonítasz? Jó felhozó meccsekre számítasz vagy már ott mindent bele kell adni, például azért, mert nagyon fontos a csoportelsőség? Azért ez befolyásolhatja még akár a felkészülést is...

- Nem feltétlenül kell kitűzni célként, hogy mindenképpen csoportelsők legyünk, nagyot zuhanhatna a csapat, ha ez nem sikerül. A fontos az, ahogy korábban is mondtam, hogy lépésről lépésre haladjunk, meccsről meccsre próbáljuk az ellenfeleket legyőzni. Ha ez csoportelsőséget eredményez, annak örülni fogok, ha nem, akkor majd megírjuk azt a fajta forgatókönyvet is. Nem volt korábban sem preferenciám itt előzetesen, azt gondolom, hogy lesz olyan csapatunk, hogy bárki ellen nyugodtan mehetünk a vízbe győzelmi ambíciókkal.  Biztos, hogy nehéz meccsek lesznek az elején, amit fölhozónak semmiképpen sem tekintenék, viszont arra jó lesz ez a szakasz, hogy kiderüljenek azok a hiányosságaink, amiken mindenképpen javítani kell a folytatásra.

- Mi a következő időszak programja? Mikor lesz összetartás? Kik jönnek? Esetleg visszajön-e azok közül valaki, akik még nem voltak a te időszakodban?

­ - Március 10-11-12-én lesz a következő összetartás, erről már tájékoztattam a klubokat. Tegnap kaptunk visszaigazolást, Montenegró elfogadta azt az ajánlatunkat, hogy edzőpartnerként jöjjenek hozzánk, úgyhogy erről fog szólni az a három nap, aminek egyébként nagyon örülök. Hamarosan kialakul, hogy kik vesznek részt ezen az összetartáson, valószínűleg az elsőnél szűkebb keretet jelölök ki, tehát nem 20-22 ember lesz ott.

- Tudsz már nevet, akit viszontláthatunk?

- Hárai Balázzsal, akinek hosszabb kihagyása volt, megbeszéltük, hogy legkésőbb júniusban mindenképpen csatlakozik. A következő napokban fogok vele is beszélni, hogy milyen az egészségi állapota. Azért már látom, hogy egyre inkább formába lendül a klubjában, egyre jobban játszik. Azokkal az "idősebb" játékosokkal, akik már itt voltak, természetesen számolok. Tudom, hogy még a Varga testvérekre szokott irányulni ez a kérdés, nos, szeretném, ha kialakulna a végleges álláspontjuk, ha lehetőleg minél hamarabb eldőlne, hogy visszatérnek, nem térnek vissza és ha visszatérnek, akkor mikor.

- Az, hogy Olaszország bekerült a csoportunkba, befolyásolja-e bármennyire a Giorgetti-féle tervet, akciót, elképzelést?

- Nagyon messze van még Giorgetti számára egyáltalán a lehetőség is, hogy magyar válogatott legyen, hiszen még mindig abban a stádiumban van a helyzete, mint egy hónapja. Egyelőre nincs hivatalos válasz sem az olasz szövetségtől, hogy mikor játszott utoljára Olaszország válogatottjában, úgyhogy pillanatnyilag nem fogunk ezzel foglalkozni. Az biztos, hogy márciusban nem lesz ott a keretedzésen.

- Köszönöm szépen !

(Lejegyezte: Kerbi)