FACEBOOK

Eurokupa - a tét a döntőbe jutás

Eurokupa - a tét a döntőbe jutás
hozzászólás, 2017.02.17.

Két évtizede nem tapasztalt érzés a ferencvárosi szívekben, agyakban: nemzetközi kupasorozat döntőjébe juthat csapatuk! vlv-előzetes:

Eurokupa-elődöntő visszavágók

Az első forduló eredményei:


Verona-Nagyvárad 12:10 (3:4,3:4, 2:1, 4:1)
G.: Petkovics 4, Mirarchi 3, Gallo 2, Gitto, Luongo, Bini, ill. Chioveanu, Aszanovics, Georgescu 2-2, Gheorghe, Negrean, Diaconu, Cretu

Jadran Herceg Novi-FTC 12:11 (3:1, 2:3, 4:5, 3:2)
G.: Merkulov 4, Ukropina, Petkovics 2-2, Popadics, Vidovics, Spaics, Pjesivac, ill. Madaras, Marko Csuk 3-3, Nyéki, Szirányi, Tóth M., Varga Dániel, Jansik Sz.


Február 18., szombat

19.00 (magyar idő szerint 18.00) Nagyvárad-Verona

16.15 FTC-Jadran Herceg Novi - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Talán mondhatom, hogy eddigi edzői pályafutásom legfontosabb mérkőzése következik. Minden meccs fontos és voltak már jelentős rangadóim, de a lehetőséget tekintve várhatóan ez lesz az eddigi legnagyobb meccsem. Persze játékosként sokszor játszottam ilyen mérkőzést, vannak tapasztalataim, de most nem csak magamra kell figyelnem, hanem 13-15 társamra is.

Felkészültünk, rengeteget videóztunk, elemeztük az ellenfél játékát és azt is, amit mi produkáltunk az első meccsen. Kedden erős edzőpartnerünk is volt, hiszen a Szolnokkal kétkapuztunk.

- Milyen állapotban van a csapat és most nem is elsősorban a fizikai állapotra célzok. Mekkora a várakozás, nincs-e nagy nyomás rajtatok, hiszen óriási lehetőség előtt áll a Fradi.

- Azt gondolom, a játékosok érzik, hogy ez nagyon fontos mérkőzés, s ezt a nyomást fogják tudni kezelni. A többségük játszott már hasonló teher alatt, hiszen a fiatalok korosztályos Eb-ken, vb-ken edződtek, az idősebbek pedig felnőtt világversenyeken szerepeltek hasonlóan éles szituációban.

- Egészségileg rendben vagytok?

- Igen.

- Milyen meccsre számítasz?

- Háborúra... Sok meccsüket láttam már, jó gyors, erős csapat, a Volvo Kupán szerepelt montenegrói válogatottba 7-8 játékost adtak, biztos, hogy úgy jönnek ide, hogy tovább akarnak jutni, de mi is! Mi vagyunk itthon, bízom abban, hogy a hazai pálya és a felkészülésünk elegendő lesz a cél eléréséhez. 

- Van külön erre a meccsre kialakított taktikád, vagy arra törekszel, hogy amit általában csináltok, azt jó minőségben tudja produkálni a csapat?

- Vannak specifikus taktikai elemeink, amelyeket próbálunk időről időre elővenni és egyre jobban alkalmazni, és azért próbálom arra is felkészíteni a csapatot, hogy megfelelően reagáljon arra, amit az ellenfél húz, s ami előre nem kiszámítható.

- Gondolom, az eleje nagyon fontos..., vagy egy kicsit kivártok?

- Megmondom őszintén, nem tudunk kivárni. Hajtunk végig, harcolunk, háború lesz az első pillanattól fogva.

- Nyilván reménykedsz a továbbjutásban.

- Igen. Hiszek abban, hogy mi vagyunk a jobb csapat, ez itthon ki kell, hogy jöjjön.


MADARAS NORBERT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Egy hónappal ezelőtt megismertük őket és ők is minket. Nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk és szerintem szombaton is ugyanez várható. Amiben nagyon jók: sokat úsznak és iramot diktálnak, ezáltal gyakran kényszerítik hibára az ellenfelet, illetőleg eleve arra törekszenek, hogy rendezetlen védelem ellen támadhassanak. Rögtön indulnak, lefordulnak, s ezzel a gyors játékkal sok zavart tudnak okozni, leginkább ezt kell megakadályoznunk. Továbbá, ami ott nagyon nem működött nekünk, az az emberhátrányos védekezés. Ebben mindenképpen előre kell lépnünk, különben nagyon nehéz, szinte lehetetlen lesz elérni azt, amit akarunk.

Ráadásul most már egyre inkább nem csak arról beszélhetünk, hogy ez az ellenfél egy fiatal csapat, hanem el kell ismerni, hogy jó csapat is. Egyénileg egyre többet fejlődnek a játékosai, s azzal hogy a válogatottban játszanak, a kellő tapasztalatot is gyorsan megszerzik! Ezt sajnos láthattunk itt a Volvo Kupán is szombaton, hiszen a montenegrói csapat fele Herceg Novi-játékos volt.

Nem titok, hogy nagyon szeretnénk továbbjutni, már csak azért is, mert ahogy állnak a dolgok, úgy tűnik, itt érhetjük el a legtöbbet. Ugye, a Magyar Kupa már elment, a bajnokságban, bár a lényegi rész hátravan, látszik, hogy nagyon erős a riválisok mezőnye, nem is állunk nagyon jól. Teljesen mindegy, hogy hogyan, szép játékkal vagy csúnya játékkal, mindegy, de ki kell vívnunk a döntőbe jutást!