FACEBOOK

Vincze Balázs a Reggeli Startban

Vincze Balázs a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.01.23.

Az OSC döntetlenszériája adta az apropót Vincze Balázs és Szombathy Pál hétfő reggeli beszélgetéséhez a Reggeli Startban. Tudósítás és videó:

A műsorvezető kérdésére válaszolva Vincze Balázs azt mondta, hogy megfelelő kézbe került a válogatott. Hozzátette: Märcz Tamás mellett több pályázó is hasonlóan alkalmas volt a poszt betöltésére. Mint fogalmazott: a jövő eldönti, hogy milyen döntés született.

A stúdióvendég szerint az új kapitányra komoly feladat vár, hiszen júliusban a budapesti világbajnokságon kell helytállni. Ez indokolta, hogy ne vigye tovább klubcsapatát, az "engedélyezett időpontig", a klubszezon végéig.

A műsorvezető név nélkül idézte egy "pólós személyiség" nyilatkozatát. Ebben az illető (aki egyébként nem más volt, mint az előző szövetségi kapitány, Benedek Tibor) furcsállta, hogy topcsapataink trénerei is pályáztak kapitánynak, mintha nem lenne nekik elég presztízs sikerre vinni saját klubjukat.

Vincze Balázs erre azt válaszolta: a magyar válogatott irányítása, a szövetségi kapitányi poszt itthon, de talán a világon is az egyik legmagasabb pozíció, és ha ennek elnyerésére adott pillanatban van lehetőség vagy esély, akkor azt meg kell ragadni, függetlenül attól, hogy jó vagy kevésbé jó csapat kispadján ül az illető.

A válogatott első keretösszetartására egyébként az OSC adta a legtöbb játékost, ötöt és Vincze Balázs abban bízik, hogy ha csapatával eléri a kitűzött célokat, a bajnoki döntőt és a final sixet, akkor nem csak egy játékosa lesz benne a nyári vb-n szereplő magyar válogatottban.

Az OSC legutóbbi két meccsén döntetlent játszott, előbb hazai pályán, a BL-ben a Brescia ellen, majd a bajnokságban Szegeden. Előbbit fájónak értékelte Vincze Balázs, mert - bár a továbbjutás lehetősége nem úszott el - a Bresciát hazai pályán le kellett volna tudniuk győzni ahhoz, hogy a final six-be jutással kapcsolatban megalapozottak legyenek a várakozásaik.

Ami a Szegedet illeti, a forgatókönyv hasonló volt, mint legutóbb, amikor meglepte őket és pontot csent el tőlük Varga Péter csapata. Akkor a selejtezőkör végén vívtak élet-halál harcot a Bresciával, s utána következett a bajnokságban a Szeged, most a BL-főtáblán kellett hazai pályán jól szerepelni az olaszok ellen. A "csúcsra járatás" elnyújtása most sem sikerült, noha a szombati meccs eleinte jól alakult, ám egy négyperces büntetést követően a szegedieknek sikerült egyenlíteniük. (A meccs góljai megtekinthetők a vlv tudósításában.) A vezetőedző tréfásan hozzátette: ha ez az egy pont hozzájárul ahhoz, hogy Szegeden hosszú idő után végre épüljön fel egy fedett uszoda, akkor nem sajnálja a pontvesztést...

A hétfő reggeli beszélgetés: