FACEBOOK

A Szolnok az idei kupagyőztes

A Szolnok az idei kupagyőztes
hozzászólás, 2016.12.18.

A Szolnok nagyon fegyelmezett játékkal, jó védekezéssel visszavágott a tavalyi döntőbeli vereségért és kupagyőztes lett. Helyszíni vlv-riport az Eger-Szolnok döntőről nyilatkozatokkal, gólokkal, fotókkal:


EZ TÖRTÉNT A SZOMBATI KÉT ELŐDÖNTŐBEN


Benu Magyar Kupa, döntő

Eger-Szolnok 4:10 (0:1, 3:4, 1:2, 0:3 )

G.: Hosnyánszky, Erdélyi, Lőrincz, Vapenszki, ill. Alekszics 3, Vámos, Younger 2-2, Varga Dénes, Prlainovics, Gocics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK:

Mitrovics véd

0:1 - Varga Dénes gólja

Nagy Viktor véd

1:1 - Hosnyánszky gólja

1:2 - Alekszics első gólja

1:3 - Prlainovics gólja

1:4 - Alekszics második gólja

1:5 - Vámos első gólja

2:5 - Erdélyi gólja, ötméteres

3:5 - Lőrincz Bálint gólja

3:6 - Vámos második gólja

4:6 - Vapenszki gólja

Mitrovics-védés

Nagy Viktor-védés

4:7 - Alekszics harmadik gólja

4:8 - Younger első gólja

4:9 - Gocics gólja

4:10 - Younger második gólja



Dabrowski Norbert a vlv-nek

- Szervusz, Norbi! Milyen érzéseid vannak? Nem sikerült a végcél...


-  Szia. Hát..., nyilván nem jó egy kupadöntőt elveszíteni főleg úgy, hogy a mérkőzés viszonylag korai pontján már érzed, hogy ez nem fog menni. 6:4-nél két emberfórunk volt, hogy felzárkózzunk, én egészen addig úgy éreztem, hogy van sélyünk, aztán ott, amikor az elment, 7:4 lett, majd gyorsan 8:4, akkor éreztem, hogy ezt most már nem fogjuk tudni megcsinálni.

- Nagyon kivéreztetek? Nagyon éreztétek a stabil emberek hiányát?

- Hát, igen, végül is lehet bármire fogni... Úgy alakultak a körülmények, hogy nem tudtunk olyan szinten vízilabdázni, mint a Szolnok. A Szolnok bombaformában volt, tényleg nagyon jól is víilabdáztak. Azért ahhoz, hogy nekünk ma sanszunk legyen, az is kellett volna, hogy mondjuk ők gyengébben játsszanak, de hát nem tették meg ezt a szívességet nekünk.

- Ahogy nem tudnak sokáig örüni a szolnokiak, ti se tudtok sokáig búslakodni, - mondjuk, rutinja van mind a két csapatnak az ilyesmiben, - szerdán nagyon fontos meccs lesz.

- Hát, figyelj..., 7:4-nél, 8:4-nél nekem pont ez járt a fejemben: mennyire kapálózzak azért egy kupadöntőn, hogy van még másfél negyed és meg lehet csinálni a három gólt vagy a négyet, hogyha úgy alakul vagy most már gondoljak a Recco-meccsre, mennyit tegyek még bele.

Nagyon nehéz dolgunk van - az öltözőben most már csak ez járt a fejemben, hogy hogy fogjuk megoldani, mert ha azt mondom, hogy a Szolnok bombaformában van, akkor ők erőt demonstrálnak Európában. Tegnap azt hiszem, 13:2-re verték a Sportmanagementet (ez az Eurokupa-elődöntőben szereplő Verona másik neve - a szerk.) meg 11:5-re vezettek Dubrovnikban a harmadik negyed végén, tehát az üzenet az, hogy ők nagyon-nagyon erősek most.

- Jó pihenést kívánok nektek és azt, hogy sikeresen tudjatok felállni jövő szerdára.

- Köszönöm szépen.



Braniszlav Mitrovics a vlv-nek


- Szervusz. Nem sikerült ez a kupagyőzelem. Milyen érzéseid vannak? Láttál többet ebben a meccsben, lehetett volna jobbat elérni?

- Amikor kikapunk, akkor biztos, hogy lehetett volna többet tenni. Szerintem, ami bennünk volt, és amit tudtunk, azt beleadtunk.

Egy nagyon hosszú periódus után jöttünk ide és tegnap is nagyon elfáradtunk. Nagyot harcoltunk, hogy megnyerjük az elődöntőt. Ezt ma lehetett látni, a Szolnok sokkal frissebb volt, mert nekik tegnap nem volt annyira nagy és komoly meccsük és többet tudtak cserélni. Nálunk nagyon sok sérült játékos van és nem tudtunk úgy edzeni, ahogyan szerettünk volna, de mindent, amit tudtunk beleadtunk, így nincs csalódottság bennünk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Decker Ádám a vlv-nek

- Szervusz Ádi. Olyan érzésem volt, mintha egy kicsit „kivéreztetek” volna a végére, nem?

- Picit?! Nagyon. Gyakorlatilag három játékosunk nem is játszott. Két fiatallal, Kürti Dominikkal és Biros Barnabással jöttünk, illetve Cuckovicsnak fáj a válla az olimpia óta, Pufi nemrég tért vissza, aki előtt le a kalappal, hogy egyáltalán ilyen szinten tudott játszani. Saját bevallása szerint is csak 50-60sázalékos volt. Úgyhogy elég jó kifejezés, hogy „kivéreztünk”, sőt szerintem már az előző meccsen is.

- Gondolom, akkor nem vagy csalódott.

- Csalódott vagyok, de azért abban a pillanatban, amikor Angyal Dani az edzésen megsérült, ott kimondatlanul is csökkentek az esélyeink. Nem foglalkoztunk vele, ezen a mai meccsen is az utolsó leheletünkig küzdöttünk, nem adtuk fel, de azért ennyi hiányzót nem viselünk el, főleg úgy, hogy Dani alapember a védekezésben és Cuckoval pont két védő esett ki. Emiatt hiányosak voltunk hátul, kaptunk tíz gólt, és annyira felőrlődtünk, hogy elöl csak „talált” gólokkal tudtunk meccsben maradni a félidőig.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Cseh Sándor a vlv-nek

- Szervusz, Sanyi, gratulálok! lehet azt mondani, hogy "ez is megvolt". Hogy értékeled, milyen volt, nehezebb, mint gondoltad vagy könnyebb?


- Nagyon nagy munkát raktunk ebbe. Egész héten úgy készültünk, hogy a támadójátékunk sokkal jobb legyen, mint az előző héten volt, viszont ugyanazt a védekezést tartsuk meg - és ez a legnehezebb. Nagyon jól sikerült ez az utolsó két napunk itt Budapesten, a hotelben már éreztem a csapaton a kellő összhangot. Pont ugyanannyi motivációt adtunk, amennyit még elviseltek, annyi volt a taktikai megbeszélés, amennyit még be tudtak fogadni, tehát éreztem a csapaton, hogy ez jó lesz.

Az első két negyed szerintem nagyon nyílt volt, ott egész egyszerűen fantasztikusan védekeztünk és a harmadik negyedben volt egy fordulópont, nem tudott felzárkózni ránk az Eger. Megéreztük, hogy ezt meg fogjuk nyerni, s minket ez felrepített, őket pedig tejesen lenyomta. A vége már sima volt. Úgy tudtunk 10 gólt lőni, hogy az utolsó negyedben tulajdonképpen lassítottunk.

- Eszedbe jutott bármikor is most az elmúlt napokban a tavalyi kupadöntő?

- Hát az elmúlt napokban csak ez volt a fejemben, igen...

- Ez a mostani győzelem egy kicsit elégtétel?

- Olyan értlemben nem, hogy akkor borzasztó érzés volt, nekem hetekig nagyon rosz volt és nem azért..., az Eger hasonló szintő csapat, mint mi és ráadaásul akkor Egerben játszottunk, egész egyszerűen még egy sima bajnoki meccsen is, minden nap az van bennem, hogy nyerni akarok, izgalom van bennem. Egy kupadöntőt, egy döntőt elvenni borzasztó érzés játékosnak, edzőnek, ez végig itt volt bennünk, hogy ezt meg akarjuk nyerni, egyértelmű.

- Nagyon sok a lelki tényező ebben a játékban. Most ez a győzelem szerinted kihat a következő egy-két hónapotokra, mondjuk három-négy vagy öt hónapra?

- Szerintem nem. Ugye, eleve az a probléma, hogy szerdán már Bresciában játszunk egy nagyon fontos BL-meccset. Nyilván sokkal jobb így kiutazni, bár annak is megvan az előnye, amikor valaki elveszít egy mérkőzést és úgy készül a másikra. Erre most nehéz lesz nekünk felpörögnünk, de muszáj, mert ez egy nagyon fontos meccs. Aztán jön a karácsonyi szünet, utána pedig minden kezdődik elölről. Én azt gondolom, hogy ez nem fog kihatni semmire, egyszeri alkalom volt, egy kupadöntő, amit megnyertünk, ráadásul én úgy gondolom, hogy szenzációs játékkal. Ilyen nagyon ritkán adódik, úgyhogy ennek most maximálisan örülnünk kell.

- Gratulálok és kivánom, hogy...

- Köszönöm és nyilván az az első számú dolog az, hogy a játékosoké a dicséret, mert ők voltak a vízben és mindenki maximumot nyújtott.

- Gratulálok!

- Köszönöm szépen.



Nagy Viktor a vlv-nek


- Gratulálok, egy újabb trófea. Telik az a vitrin. Viszonylag sima meccs volt, nem?

- Igen. Az a baj, hogy kis trófeákat nem adnak, csak érmet. A vitrin az még szellős, de a viccet félretéve: jó meccs volt nagyon. Nagyon kemény. Az eredmény azt hiszem, 10:4-et mutatott a végén. De hát az annál sokkal szorosabb volt, keményebb volt fizikálisan. Örülök, mert éreztem mindenkin az első másodperctől fogva, hogy ezt mi jobban akarjuk és nagyon-nagyon magas iramra kapcsoltunk, úgyhogy úgy gondolom, ennek köszönhető a győzelem.

- Köszönöm szépen, kezdődik az eredményhirdetés.

- Köszi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Kis Gábor és Vámos Márton a vlv-nek


- Kedves olvasók! Két kupagyőztes áll a vlv kamerája előtt, és mivel gyorsan túl akartak lenni rajta, azt kérték, hogy együtt csináljuk meg ezt a riportot.

Kis Gábor: A Marci akar gyorsan túllenni rajta…

- Ápolgatnia kell az arcát, látszik is, de azért örültök, gondolom. Nem?

K.G.: Hogyne.

Vámos Márton: Hát persze.

- A meccsről meséljetek valamit.

K.G.: Hát akkor elmondom a véleményemet én a Marci előtt. Csak nehogy bedagadjon az arca. A viccet félretéve, nagyon örülünk tényleg ennek a győzelemnek, főleg, hogy revansot tudtunk venni, tavaly nem sikerült. Úgy gondolom, hogy győzni mindig jó és ritkán nyerhetünk érmet, mert olyan sokszor nincs egy évben olyan megmérettetés, hogy nyolc-kilenc, hat-hét érmet összegyűjtsünk, mindössze három lehetőségünk lesz rá.

V.M.: Négy…

K.G.: Miért?

V.M.: Szuperkupa.

K.G.: Ja bocsánat, a Szuperkupát elfelejtettem, még van rá lehetőségünk.

V.M.: Hát persze.

K.G.: Tehát négy érmet gyűjthetünk össze és ebből egy megvan. Tényleg azt mondom, hogy nagyon jó érzés. Egy dolgot nagyon sajnálok, hogy nem tudjuk méltóképpen megünnepelni, mert azért nem minden nap lesz kupagyőztes az ember, ráadásul nálunk vannak olyan játékosok is, akik most nyertek először, és azért ilyenkor jó lenne egy-két nap ünneplés, de hát holnap már edzésünk lesz, készülünk a három nap múlva lévő Brescia mérkőzésre. Úgyhogy ezt nagyon sajnálom.

- Nagyon megdolgoztatok ezért. Marcika, mennyire volt nehéz a mai?

V.M.: Nagyon-nagyon elfáradtunk, Gabi nevében is tudok beszélni, látom rajta, de egyébként én is nagyon elfáradtam. Azért a végeredmény csalóka, mert én úgy gondolom jól játszott az Eger, támadásban nem, de védekezésben úgy gondolom, eléggé megnehezítették a dolgunkat, mert jól védekeztek. Nehéz volt ellenük támadni, ezért is van az szerintem, hogy így elfáradtunk. Csatlakoznék Gabihoz, azért én is megünnepelném tisztességesen, és pihennék egy jót, de sajnos szerdán…, illetve nem sajnos, de hát ez van, hogy szerdán illetve kedden megyünk Bresciába, itt még edzünk egyet, és szeretnénk szépen lezárni ezt az évet a Brescia-győzelemmel, illetve egy Szuperkupával.

- December 27-én lesz a Szuperkupa.

V.M.: Így van. Bejglivel a hasban.

- Kicsi, Marcika, gratulálok még egyszer és sikeres következő egy-két hetet kívánok!

V.M.: Köszönjük.

K.G.: Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Varga Dénes a vlv-nek


- Szervusz Dumi! Gratulálok az újabb kupagyőzelmedhez! Mondj pár mondatot erről a meccsről, illetve arról, hogy ez egy fontos dolog-e neked.

- Mindenesetre jóleső dolog, mert rég volt, hogy nyertünk volna bármit is, illetve hát nyilván fél évvel ezelőtt bajnokságot nyertünk, de a többi eseményen bukdácsoltunk, úgyhogy jólesett a lelkemnek nyerni, igen. És azt kérdezted még, hogy nehéz volt-e?

- Igen, hogy mondj erről valamit, hogy nehéz volt-e?

- Fárasztó volt, nem voltunk annyian, mint a tavalyi szolnoki csapatban, tehát nem volt olyan rotáció. Persze ez az Egerre talán hatványozottan igaz, ezért mind a két csapat túlhajszolta magát, és a végén sok pontatlanság meg erőlködés volt, vonszoltuk magunkat fölfelé, de alapvetően lényeg a lényeg, hogy ki tudtunk alakítani egy komolyabb különbséget.

- Hát az igazi fontos része a szezonnak nektek majd tavasszal lesz, nyáron viszont elég sok személycsere volt. Hogy látod, eltelt már azért néhány hónap, milyen lesz a csapatotok? Mennyire lesz erős?

- Szerintem a végére homogén lesz és ez magában hordozza azt, hogy erős, mert a játékosállomány jó, csak az elejétől kezdve nem tudtunk együtt készülni, mert Prlainovics ugye mononukleózist kapott és az egyik fontos eleme a csapatunknak ő, és az ő beépítése, illetve hogy megszokjuk, ahogy játszik. Ez az elmúlt egy-két hétre tehető tulajdonképpen, hogy érdemben elkezdhettük ezt megtenni, vannak is még zavarok, úgyhogy mindenképp úgy gondolom, hogy minket szolgál az az idő, ami a bajnoki döntőig, illetve a final six-ig előttünk áll.

- Dumi, köszönöm szépen, és gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 

Várható: vlv-fotók.


vlv-képek az ünneplésről, Monoki Nikoltt és Stuber Sándor felvételei