FACEBOOK

Szombat-vasárnap: kupa-final four

Szombat-vasárnap: kupa-final four
hozzászólás, 2016.12.16.

Szombaton kupaelődöntők Budapesten. Sok szempontból érdekes a szituáció, nem is tudtuk megállni, hogy ne kérdezzük meg a négy vezetőedzőt: tudják-e magukat ilyen gyorsan függetleníteni attól, hogy mindegyikük pályázott, de nem közülük kerül ki az új szövetségi kapitány...

Benu Férfi Magyar Kupa, négyes döntő

Helyszín: a Tüskecsarnok melletti uszoda (Budapest, XI. Magyar tudósok körútja 2, 1117)

A program:

December 17., szombat

16:00 OSC-Eger elődöntő - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Kupát akarok nyerni! Gyakorlatilag ennyi az egész mondanivalóm az előzeteshez, lehet, hogy a terjedelem a többiekéhez képest emiatt jóval kisebb lesz.

- Azért az ellenfél nagyon nehéz, ez pedig egy élet-halál meccs, nem a megszokott bajnoki, esetleg BL-párharc, ami után lehet javítani...

- Én majdnem ugyanúgy gondolok minden mérkőzésre, de természetesen számít, hogy itt most már a végjátékban vagyunk - életben kell maradni, ez a cél!

A csapatunk markánsan erősödött tavalyhoz képest, ezt meg kell mutatnunk fontos mérkőzéseken. Volt már, amikor sikerült, ez kell szombaton is, vagy inkább úgy mondom, hogy az egész hétvégén.

- Milyen az egészségügyi helyzet?

- Rendben van mindenki, szerencsére.

- Van-e külön mostanra előkészített taktikai fegyvered, amivel készültél az Eger ellen?

- Ilyen mindig van, bízunk benne, hogy nem lesz rá szükség.

- A Tüskeuszoda nektek is szokatlan helyszín, bár elvileg számotokra hazai pálya, hiszen Újbudán van....

- Egyszer-kétszer voltunk már ott és szerintem mindenkit feldob, ha egy ilyen gyönyörű uszodában lehet a torna meccseit játszani.

- Négy olyan csapat játszik a hétvégén, amelynek vezetőedzője pályázott szövetségi kapitánynak, és elég friss a döntés, nem közülük került ki a győztes. Ez, a csalódottság szerinted bármilyen módon befolyással lehet-e a két elődöntőre, akár a hangulatot illetően, akár más szempontból?

- Nem tudom.


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- A helyzetünk nem rózsás, Angyal Dani megsérült a csütörtök esti edzésen, valószínűleg nem fog tudni szerepelni. Most játszhattunk volna először teljes kerettel, (bár eleve nem volt mindenki száz százalékos,) erre tehát tovább kell várni. Természetesen bármi megoldható, de azért így, hogy nm egy meccsre számítunk, hanem kettőre, ráadásul szerdán a Recco következik a BL főtáblán, nagyon nehéz sorozat lesz, de hát most az a legfontosabb, hogy ezen az egy meccsen túljussunk. Erre pedig azt mondom: egy meccsről van szó, amin minden megtörténhet, függetlenül attól, hogy ki sérült, ki nem sérült.

A várakozásom az, hogy nyerjük meg az elődöntőt, és persze a kupát. Mindegy, hogy milyen összetételben.

- Teljesen új a helyszín, itt még nem is voltatok. Számít ez bármit? Elég lehet egy esti edzés, hogy bemérjétek a légteret, a távolságokat?

- A vízilabda mindenhol a világon ugyanaz, akár hullámzó tengerben, akár a Tüskeuszodában játszod. Az nyilván segít valamit - ezért is jöttünk föl pénteken - hogy egyet edzhettünk. De ezeknek a játékosoknak a zöme világversenyeken úgy játszik, hogy elmegy a csapattal a helyszínre és a versenyuszodában egyetlen egyszer edzhet, mert ez az előírás, utána elkezdi a tétmeccseket játszani. Most itt is hasonló a forgatókönyv: volt egy edzés, félpályán a Szolnokkal, egy óra, mi ennek is örülünk, köszönjük, hogy ezt a lehetőséget biztosították, aztán játszunk, ennyi.

- Négy olyan csapat játszik a hétvégén, amelynek vezetőedzője pályázott szövetségi kapitánynak, és elég friss a döntés, nem közülük került ki a győztes. Ez, a csalódottság szerinted bármilyen módon befolyással lehet-e a két elődöntőre, akár a hangulatot illetően, akár más szempontból?

- Az a furcsa, hogy csütörtökön a videózás előtt és után ez nem volt nálunk téma, aztán a medencetérben nyilván valamennyire téma volt. Van most egy bizonyosság, tudják, hogy ki az edző, viszont többen nem ismerik Tomit, s talán ez kelt némi bizonytalanságot.

Amit a magam részéről tudok mondani: én nem vagyok csalódott, körülbelül úgy érzem magam, mint amikor az ember elveszít egy meccset. Ez nyilván nem jó érzés, de másnap felkelsz, lemész az edzésre és készülsz a következőre. Nekem most nem volt másnap, mert csütörtökön hat körül derült ki, hétkor pedig már kellett menni videózni, az OSC-t nézni. Volt egy órám, hogy megemésszem: ezt a meccset elvesztettem, nyert az ellenfél - ennyi. Ez a szép a sportban, hogy egy óra múlva jön az új feladat, nem is akármilyen, egy igazi nemes feladat: felkészülni az OSC ellen.


17:45 Szolnok-Honvéd elődöntő - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- A szokásos módon készültünk. Először is a legutóbbi mérkőzésünk tanulságait próbáltuk levonni, szeretném, ha ahhoz képest sok mindenben javulnánk. Nem akarom "túlgondolkodni" a hétvégét, alapvetően az első meccsre, a szombati elődöntőre készülünk. Most az a legfőbb szempont, hogy be kell jutnunk a kupa fináléjába.

- Talán nem sértek meg senkit, ha azt mondom, hogy ti kaptátok a legkönnyebb ellenfelet...

- Egy kupasorozat különböző fázisokból áll, a negyeddöntőben nekünk jutott a legnehezebb feladat, azon sikeresen túljutottunk. Most valamivel könnyebb az ellenfelünk az elődöntőben, de ha megnézi valaki az elmúlt évek kupaelődöntőit, láthatja, hogy a tapasztalatok szerint az ilyen lehetőséggel az érintett csapatok végül nem jártak jól, valószínűleg azért, mert a könnyebb elődöntő megnyerése után nem tudtak kellően felpörögni. Ezért sem szeretnék beszélni másról, nekem jelen pillanatban csak a szombat esti meccs számít, az, hogy ott kellő hozzáállással játsszunk és mindenképpen bejussunk a döntőbe.

Egészségileg rendben vagyunk, csütörtökön volt mindenféle problémánk, de bízom abban, hogy szombatra mindenki bevethető állapotban lesz.

- A helyszín vadonatúj, nem játszottatok még ott...

- Valóban, nem is jártunk még ebben az uszodában, így szokásunktól eltérően (mert nagyon ritkán utazunk el itthon egy nappal korábban a mérkőzés helyszínére) már pénteken Budapestre utaztunk és este edzettünk a torna színhelyén. Ez nyilván elsősorban azt szolgálta, hogy ne a mérkőzés előtti bemutatásnál lássuk először az uszodát.

- Négy olyan csapat játszik a hétvégén, amelynek vezetőedzője pályázott szövetségi kapitánynak, és elég friss a döntés, nem közülük került ki a győztes. Ez, a csalódottság szerinted bármilyen módon befolyással lehet-e a két elődöntőre, akár a hangulatot illetően, akár más szempontból?

- Bármennyire is bagatell dolognak tűnik, szerintem jelen pillanatban fontos ez a kérdés. A Szolnokban szerencsére az elmúlt hetekben, napokban nem volt ez téma, nem beszéltem ilyen kérdésekről a játékosokkal. Tegnap este kiderült, hogy ki lesz az új szövetségi kapitány, ezért most téma volt azért az edzésen is.

Ezt az alkalmat is szeretném megragadni, hogy gratuláljak Märcz Tamásnak, amit egyébként már személyesen is megtettem tegnap. A kupadöntő miatt részletekbe most nem szeretnék belemenni, de ez a döntés az egész magyar vízilabdát érinti, minden csapatban vannak válogatott jtékosok, kerettagok, őket is nagy mértékben érinti. Igenis fontos dolog, hogy ha egy tétmeccs helyszínére megérkezik egy csapat, mennyire tudja magát az ilyen külső körülményektől függetleníteni és képes-e a következő egy-két napon csak a saját feladatára koncentrálni.


VAD LAJOS (RacioNet Honvéd) a vlv-nek:

- Mindig a győzelem reményében megyünk be a vízbe, most is megpróbáljuk a lehetetlent, semmiféleképpen nem adjuk fel. Már korábban mondtam, hogy a Honvéd életében óriási dolog a négybe jutás, szeretnék élni a lehetőséggel - már amennyi van nekünk... Megpróbáljuk.

- Hogy álltok, hogy készültetek, van-e taktikai elképzelésed?

- Taktikai elképzelésem mindig van... Egy edzőnek kell, hogy legyen. Aztán hogy mennyire sikerül megvalósítani, az a mérkőzésen derül ki. Ha nem, akkor majd valamit változtatunk.

- Nyilván függ valamennyire az ellenfél játékától is...

- Persze. Ne felejtsük el, azért ez egy BL final six-es csapat.

- Mondd meg őszintén: reálisan látsz esélyt a döntőbe jutásra?

- Amíg le nem fújják, addig mindig van esély és abba bele kell kapaszkodni.

- Mennyire lesz furcsa a Tüskeuszodában játszani?

- Szerintem ugyanannyira, mint a Szolnoknak, ők sem játszottak még itt. Egyik csapat sem foghat majd erre semmit.

- Hogy álltok az emberekkel? Van-e olyan problémátok, amit megoszthatsz a közvéleménnyel?

- Nincs. Nálunk soha nincs probléma.

- Mindig mindenki egészséges, a sérülésk elkerülnek titeket...

- Azt így azért nem mondanám, vannak pici gondok-bajok, de nem nyávogunk, nem panaszkodunk soha.

 - Négy olyan csapat játszik a hétvégén, amelynek vezetőedzője pályázott szövetségi kapitánynak, és elég friss a döntés, nem közülük került ki a győztes. Ez, a csalódottság szerinted bármilyen módon befolyással lehet-e a két elődöntőre, akár a hangulatot illetően, akár más szempontból?

- A másik három pályázó nevében nem tudok nyilatkozni, de ma már péntek van, reggel felkelt a nap, megy tovább minden a maga módján, én a történetet lezártam. És remélem, nem minden érintett van így ezzel, mert az növelné az esélyeinket... :-)


December 18., vasárnap

18.00 Döntő M4 Sport, vlv (szöveges élő)