FACEBOOK

Négy magyar a világválogatottban - Gocics és Nikics búcsúzik Belgrádban

Négy magyar a világválogatottban - Gocics és Nikics búcsúzik Belgrádban
hozzászólás, 2016.12.08.

Szerbia ünnepélyes külsőségek között, a Világválogatottal rendezett gálameccsen búcsúztatja két olimpiai bajnokát, Zsivko Gocicsot és Szlobodan Nikicset. A december 23-i belgrádi mérkőzésre négy magyar olimpiai bajnok kapott meghívást.

A vlv értesülése szerint látványos gálameccs keretében búcsúztatják el a válogatottságtól a riói aranyérem megszerzése után visszavonult Zsivko Gocicsot, a szerb nemzeti csapat kapitányát és Szlobodan Nikicset. (Előbbi a Szolnok, utóbbi az OSC játékosaként továbbra is aktív vízilabdázó marad.)

A december 23-i Szerbia-Világválogatott mérkőzés helyszíne a Tasmajdan uszoda lesz, s a Világválogatottat Vjekoszlav Kobescsak, a BL-címvédő Jug Dubrovnik vezetőedzője irányítja majd.

A Világválogatott soraiba Magyarországról Kis Gábor, Madaras Norbert, Varga Dániel és Varga Dénes kapott meghívást.

Úgy tudjuk, hogy a meghívottak között a magyarok mellett montenegrói, horvát és görög játékosok szerepelnek. Érdekesség, hogy a világválogatott tagjaként szállhat vízbe a Ferencváros szerb játékosa Marko Avramovics is.

Várhatóan Soro, Bijac, Afrudakisz, M. Janovics, P. Obradovics szerepel többek között az all star csapatban.

A vlv információi szerint mind a négy magyar meghívott vállalta a fellépést, noha a meccs időpontja nem szerencsés, s a pravoszlávok által nem ünnepelt karácsony miatt a magyar játékosok közvetlenül a meccs után hazautaznak, az éjszakába nyúló hivatalos (és persze nem hivatalos) ünneplésén már nem vesznek részt.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Természetesen nagyon örülök a meghívásnak, nem kérdés, hogy a kényelmetlen utazás és időpont ellenére is ott leszek Belgrádban. Megtiszteltetésnek tartom, s mivel Zsivko Gocics nagyon-nagyon jó barátom, ezért külön öröm számomra, hogy ott lehetek az utolsó válogatott meccsén, amely ráadásul a búcsúmérkőzése.

Biztos vagyok abban, hogy nagyon nagy élmény lesz ez a találkozó, emlékezetes pillanatokra számítok - elsősorban a búcsúzó játékosok számára lesz felejthetetlen a december 23-i este, de szerintem nekünk is.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nagyon örülök a meghívásnak ez egy nagyon jó dolog! Egy-két ilyen meccset átéltem már Reccóban, amikor az olasz válogatott játszott az ott szereplő külföldiek ellen, egyszer pedig a Recco idegenlégiósai játszottak az USA ellen, néhány olasszal kiegészülve. A mostani időpont egy kicsit kellemetlen, de ettől függetlenül vállaltam. Ritka eseményről van szó, nagy dolog egy ilyen búcsúmeccs - függetlenül attól, hogy itt persze nem engem, nem minket fognak ünnepelni. Teljesen egyértelmű, hogy ez az este a szerb olimpiai bajnok csapatról és arról a két emberről fog szólni, aki most visszavonul a válogatottságtól.

Nikiccsel a Reccóban játszottam együtt három esztendőt, Zsilével pedig két évet Szolnokon, nagyon jó személyes kapcsolatom is van velük, szívesen megyek. Sok volt csapattársammal lehetek egy csapatban, amire ki tudja, lesz-e még lehetőségem és itt a magyar társakat is említhetem, Dumit, Kis Gábort... Reccóban emlékezetes éveket töltöttem együtt Ivoviccsal, Janoviccsal, Jokiccsal, velük most együtt leszek, valószínűleg soha többé nem lesz ilyen.


Véglegessé vált, hogy a két ünnep között a magyar szövetség - hosszú idő után először - ismét megrendezi a Szuperkupáért kiírt mérkőzést, amelyen a bajnok a kupagyőztessel vív meg a serlegért.

A december 27-i eseménynek a BVSC Szőnyi úti uszodája ad majd otthont.

A program: UVSE-BVSC női és Szolnok-Eger férfi mérkőzés a Szuperkupáért.