FACEBOOK

Honvéd-Szeged 9:8

Honvéd-Szeged 9:8
hozzászólás, 2016.11.29.

Elsőként a Honvéd jutott be a kupa négyes döntőjébe, megismételve vasárnapi 9:8-as sikerét a Szeged ellen. Vad Lajos, Varga Péter, Decker Attila nyilatkozata és a meccs góljai.

Benu Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Honvéd-Szeged 9:8 (2:1, 4:4, 0:2, 3:1)

G.: Fejős 3, Gyárfás T. 2, Kiss G., Szivós, Simon A., Fazekas, ill. Pellei, Basara 2-2, Kiss Cs., Sánta, Manhercz K., Manhecz Á.

A Honvéd két győzelemmel jutott a december 17-18-i négyes kupadöntőbe.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Sánta gólja

1:1 - Fejős első gólja

2:1 - Fejős második gólja

2:2 - Pellei első gólja

3:2 - Gyárfás első gólja, ötméteres

3:3 - Pellei második gólja

4:3 - Fejős harmadik gólja

4:4 - Basara első gólja

Meixner ejtést véd

Meixner-védés

4:5 - Manhercz Ádám gólja

5:5 - Fazekas gólja

6:5 - Szivós gólja

Kimaradt szegedi lehetőség

Decker véd

6:6 - Basara második gólja, ötméteres

6:7 - Kiss Csaba gólja

Decker-védés

7:7 - Gyárfás második gólja, ötméteres

7:8 - Manhercz Krisztián ötméteresgólja

8:8 - Simon Adrián gólja

Újabb Decker-védés

9:8 - Kiss Gergely ötméteresgólja

És megint Decker...



Vad Lajos a vlv-nek


- Szervusz, Lajos!

- Szervusztok!

- Gratulálok a negyeddöntőbe jutáshoz!

- Köszönjük!

- Azért ez elég meleg volt.

- Nem, ez nagyon szép volt ma.

- Szép volt, de meleg volt.

- Figyelj ide, egy kupamérkőzés nem egyszerű, főleg a mi erősségünkből fakadóan még azért biztosan meccseket hozni nem egyszerű. De kétszer egy gól, az kétszer egy gól.

- Ez így van, igaz, de a Szeged végig nagyon ott volt, és egy picit a levegőben lógott az egész. Ők vezettek végül is a hajrá előtt.

- Igen, csak sajnos az eredményjelző nem hazudik. Lógott, lógott, de én úgy érzem, hogy két mérkőzésen megérdemelten jutottunk tovább. Nem volt egyszerű, de sikerült.

- Ez a csapat mire viheti a négyes döntőben? Itt vége van, és bronzérem, vagy van valami titkos tervetek még így az év vége előtt?

- Nézd, ismertek, én nem adom fel, és van egy-két olyan játékosom, akik tűzben vannak. Decker Atti, Kiss Gergő, Szivós Marci, tehát az idősebbek azért nem adják fel, és magukkal fogják rángatni a fiatalokat. Nekünk ez egy óriási ajándék, mi előkarácsonyt rendeztünk a Honvéd és magunk számára. Úgy érzem, hogy ha ebben a nagyon erős mezőnyben a legjobb négybe kerülünk a Magyar Kupában, az egy dicsőség, egy érdem a Honvéd részére.

- Köszönöm szépen, gratulálok! Találkozunk a négyes döntőben!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Péter a vlv-nek


- Szervusz, Pepe. Hát..., megint az volt, hogy nagyon pici hiányzott, tényleg nagyon pici, de az a pici megint hiányzott. Hogy értékeled ezt a meccset?

- Igen, hát e között a 9:8 és a szegedi 9:8 között óriási különbség volt. Nyerni szerettünk volna, ez látszott minden játékosomon, mindent megtettünk. Ez a mérkőzés nem úgy alakult, de nagyon sokat léptünk előre e két nappal ezelőtti játékunkhoz képest. Jelen pillanatban, amilyen helyzetben most vagyunk, ezt nagyon tudom értékelni.  Ebből kell erőt meríteni az edzéseken, az edzésmunkában - ugye, nekünk vége az idei mérkőzéseinknek -, és a bajnoki szezon következő évi folytatására. Azt gondolom, most egy jó alapot letettünk ehhez.

- Ezen a meccsen mi hiányzott? Még a hajrában is ti vezettetek. Én már néztem, hogy lesz-e ötméteres...

- Igen. Voltak ötméteresek a mérkőzés folyamán, amiből kicsit rosszabbul jöttünk ki csapatszinten. Voltak helyzeteink a végén, emberfór - kimaradt. Apró hibák, gyanítom, a fáradtság okán - szerettünk volna továbbjutni, de mondom, ebből kell továbblépni.

- Köszönöm szépen, Pepe és jó téli szünetet kívánok a csapatnak.

- Köszönöm szépen és én is, mivel, ugye nincs már több mérkőzésünk, szeretnék kellemes ünnepeket kívánni így idejekorán a vlv olvasóinak, boldog karácsonyt és boldog új évet mindenkinek!

- Köszönjük szépen, viszont!



Decker Attila a vlv-nek


- Szervusz, Attila, köszöntelek ismét a vlv kamerája előtt! Gratulálok ehhez a győzelemhez, én azt hiszem, hogy neked ebben döntő szereped volt. Fontos időszakban nagyon nagyokat védtél. Hogy értékeled a teljesítményt, illetve a meccset?

- Köszöntöm én is a kedves nézőket, hallgatókat, sportbarátokat! Azt mondom, hogy nekünk ez a szezonban megszerezhető egyik legnagyobb eredményünk. A csapat erősségét nézve maximálisan teljesítettük azt, amit ebből ki lehetett hozni. Természetesen ehhez az is kellett, hogy ne a három nagy csapatból kapjunk meg valakit. Hogy hogy játszottunk? Így terveztük, ilyen forgatókönyvet gondoltunk ki és hála az égnek, meg tudtuk valósítani.

Megmondom őszintén, magammal próbáltam foglalkozni, nem pedig azzal, hogy milyenek a külső hatások. A végén nagyon jól összpontosítottam, sikerült a kiélezett szituációt megfognom. Igen, amit mondtál, ezért is igazoltam ide, hogy ilyen meccseket tudjak játszani minden héten, akár hetente kétszer is. Hála az égnek, nem ért még véget ez a sorozat, még tudunk egy jó meccset játszani, sőt, ha már bejutottunk, én meg szeretném nyerni a kupát! Mondtam Gergőnek (Kiss Gergelynek - a szerk). úgy szeretném, hogy ha Gergő egyszer abbahagyja innen a Honvédből, még nyerjen egy kupát velünk.

- Végül is csak két meccset kell nyerni...

- Azért mondom... Én at hiszem, nem kell, hogy lebecsüljenek minket a többiek, remélem, hogy nem fognak, bár, ha megteszik, megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat. Úgyhogy nem fogunk feltett kézzel odamenni arra a meccsre. Persze, a papírforma nem minket erősít majd, de azt gondolom, ilyen lelkes, csupaszív játékkal, amit ez a Honvéd ebben a szezonban nyújt - bármi megtörténhet. Gratulálok tényleg az egész Honvédnak, a vezetőknek is, Pistinek, Lajosnak, mert ez egy nagy eredmény a számunkra.

- Köszönöm szépen, én is gratulálok!


EZ TÖRTÉNT A NEGYEDDÖNTŐK ELSŐ FORDULÓJÁBAN