FACEBOOK

Verona-OSC 13:11, Eger-Primorje Rijeka 11:5

Verona-OSC 13:11, Eger-Primorje Rijeka 11:5
hozzászólás, 2016.11.09.

Mindkét magyar csapat sikerrel vette a selejtezőt és ott van a Bajnokok Ligája főtábláján!

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, visszavágók

November 9., szerda

Jadran Herceg Novi-Brescia 11:8 (2:2, 3:2, 4:4, 2:0)
G.: Ukropina, Merkulov, Petkovics, Pjesivac, 2-2, Popadics, Vidovics, Spaics, ill. C. Presciutti 4, Rangyelovics, Paskovics, Muslim, Ubovics

A Brescia 23:15-ös összesítéssel jutott tovább.

Nagyvárad-Hannover 11:11 (1:1, 4:5, 5:4, 1:1)
G.: Negrean 4, Gheorghe 3, Pavlovics, Aszanovics, Georgescu, Costa, ill. Darko Brguljan, Radovics 3-3, Szekulics, Estrany 2-2, Bukowski

A Hannover egy győzelemmel és egy döntetlennel jutott tovább.

Verona-OSC 13:11 (1:3, 2:1, 3:4, 7:3)
G.: Petkovics 3, Luongo, Razzi, Mirarchi 2-2, Gallo, Blary, Jelaca, Bini, ill. Seman 3, Nikics 2, Bátori, Salamon, Kovács G., Gór-Nagy, Bundschuh, Zalánki

Az OSC 21:19-es gólkülönbséggel jutott tovább.

A meccs késéssel kezdődött, mert az OSC-t szállító busz defekt miatt csaknem egy órával a tervezett időpontnál később ért a milánói Manara uszodába.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Gyakorlatilag aszerint a forgatókönyv szerint játszottunk, ahogy szerettük volna, az első félidőben remek védekezéssel meg tudtuk tartani a Budapesten megszerzett előnyt. A harmadik negyedben még plusz egy gólt is tudtunk hozni. Ekkor kicsit átalakítottam a játékot, mivel volt lehetőségünk erre, megpróbáltam olyan védekezési formákat gyakoroltatni, amelyek még nincsenek benne a zsigerekben, kíváncsi voltam, hogy egy ilyen BL-szintű csapat ellen ez mire elegendő. Nem volt félő, hogy bajunk esik, nyilván az összesítésben elérhető eredmény lebegett a szemem és a játékosok szeme előtt, s megcsinálták azt, amit megköveteltem tőlük.

Örülünk, ott vagyunk a főtáblán, és ez is egy tapasztalat: az, hogy egyszer-kétszer gyakorlunk valamit, még nem jelenti azt, hogy úgy működik minden, mint kés a vajban.


Eger-Primorje Rijeka 11:5 (2:3, 6:1, 2:1, 1:0)
G.: Hosnyánszky 3, Vapenszki, Decker Á. 2-2, Milos Csuk, Kovács G., Erdélyi, Bedő, ill. Vukicsevics 3, Radu, Peros

Az egriek két győzelemmel jutottak tovább.

Az Eger 0:3-mal kezdett, de mielőtt még komolyan aggódni kezdtünk volna, helyreállt a világ rendje és a végén már nagyjából csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e megismételni a rijekai győzelem 12:6-os arányát. Nem sikerült. (Hárai Balázs nem játszott a meccsen.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

(Köszönjük a képanyagot a ZF-Egernek, Dabrowski Norbertnek.)

0:1 - Vukicsevics első gólja

0:2 - Vukicsevics második gólja

0:3 - Radu gólja

1:3 - Hosnyánszky első gólja

2:3 - Vapenszki első gólja

3:3 - Kovács Gergő gólja

4:3 - Bedő gólja

5:3 - Vapenszki második gólja

5:4 - Peros gólja

6:4 - Erdélyi gólja

7:4 - Hosnyánszky második gólja

8:4 - Hosnyánszky harmadik gólja

8:5 - Vukicsevics harmadik gólja

9:5 - Decker Ádám első gólja

10:5 - Milos Csuk gólja

11:5 - Decker Ádám második gólja


DABROWSKI NOBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Abszolút örülök, hogy így alakult, tehát hogy ők vezettek 3:0-ra az elején. Ez is egy tanulság, ilyen helyzetben még nem voltunk, hogy ekkora előny birtokában játszhattunk visszavágót. Beszéltünk erről, tudtuk, hogy emiatt nehéz lesz az eleje, mégis így kezdődött. Onnan viszont 11:2-t csináltunk, pedig nehéz helyzet volt. Kifejezetten örülök, hogy így alakult, főleg annak tükrében, hogy milyen fizikai állapotban voltunk, mennyit dolgoztunk ez előtt a meccs előtt. Rendben van ez így, ráadásul szép gólokat lőttünk, jól védekeztünk.

A másik dolog, aminek nagyon örülök: bejutottunk a főtáblára úgy, hogy nem volt wild cardunk, vagyis az Eger kicsit már állandó pontnak számít a kontinens vízilabdatérképén.

Várható: a meccs góljai.

(Címlapkép: Kopka Péter/MTI)

A FŐTÁBLA MEZŐNYE ÉS TELJES PROGRAMJA