FACEBOOK

Eger, OSC - még egy kis lépés a BL-főtábláig

Eger, OSC - még egy kis lépés a BL-főtábláig
hozzászólás, 2016.11.08.

Szerdán befejeződik a Bajnokok Ligája selejtezősorozata, kialakul a főtábla teljes mezőnye. A két magyar csapat nagyon jó pozícióban várja a visszavágót. A vlv előzetesében Dabrowski Norbert és Vincze Balázs nyilatkozik a szerdai esélyekről.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, visszavágók (időpontok helyi idő szerint)

November 9., szerda

18.00 Jadran Herceg Novi-Brescia (az első mérkőzésen a Brescia 15:4-re győzött)

19.00 Nagyvárad-Hannover (az első mérkőzésen a Hannover 12:7-re győzött)

19.00 Verona-OSC (az első mérkőzésen az OSC 10:6-ra nyert)

20.30 Eger-Primorje Rijeka (az első mérkőzésen az Eger idegenben 12:6-ra nyert) - M4, vlv (szöveges élő)


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Arra készülünk, hogy megnyerjük ezt a meccset is, ez az elvárásom. Nem érdekel, hogy milyen körülmények között, egy góllal vagy sokkal, könnyen vagy nehezen, a lényeg, hogy nyerjünk.

- Gondolom, hogy a kinti hatgólos győzelem után már mindenkinek az jár a fejében, hogy megvan a továbbjutás. Ez okozhat esetleg gondot?

- Hát igen, nagyon nagy az előny, de pontosan ezért próbálom azt sulykolni a fiúkba, hogy ezt a meccset meg kell nyerni. Mert ha erre koncentrálsz, akkor nem foglalkozol azzal, hogy volt egy első mérkőzése ennek a párharcnak. Van egy hazai közönség előtti BL-meccs, amit mindenképpen meg kell nyerni, erre fókuszálunk.

- Ez akkor azt is jelenti, hogy nem kísérletezgetsz szerdán olyan dologgal, amit érdemes nemzetközi tétmeccsen kipróbálni?

- Amit szeretnénk játszani, vagyis az Eger vízilabdáját leginkább ezen a porondon van lehetőségünk megvalósítani. A hazai bajnokságban azért másként védekeznek a csapatok, itt tudjuk begyakorolni a saját stílusunkat. Nincsenek trükkök, amiket ki akarunk próbálni, játsszuk a saját játékunkat, azt, amivel eredményesek akarunk lenni majd magas szinten.

- Olyasmire figyelsz, hogy ezt a meccset "nyugodt körülmények között" tudjátok le, ha egy mód van rá, senkit ne büntessenek meg és ne is sérüljön meg játékosod?

- Itt nem fog Suárez szándékosan sárga lapot kapni :-) . Alap elvárás, hogy senkit ne büntethessenek meg. Nyilván, akinek kisebb sérülése van vagy beteg, azokkal a játékosokkal ilyenkor csínján kell bánni.

- És akkor tehát hogy álltok egészségileg?

- Jól állunk. Vannak kisebb problémák, Halmos doktor úr mondja meg, hogy a vírussal küszködők közül ki az, aki szerepelhet. Nem szokatlan számomra ez a megoldás: az fog játszani, akit az orvos enged. Most már három éve szimbiózisban élek Halmos doki bácsival, néha ő állítja össze a csapatot, de azt gondolom, hogy nagy általánosságban jól csinálja, mert vannak jó eredményeink...


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Jó reményekkel, pozitív hozzáállással indultunk el Budapestről, úgy gondolom, rajtunk áll vagy bukik, hogy ki tudjuk-e harcolni a főtáblára kerülést. Akármilyen körülmények lesznek, azokkal meg kell küzdenünk és el kell érni a célt.

- Csak nem a bíráskodásra gondolsz?

- Majdnem egy hónappal ezelőtt voltunk Bresciában, BL-selejtezőtornán, szereztünk némi tapasztalatot, úgyhogy ilyesmire is számítanunk kell. Aki elutazik Olaszországba egy ilyen fontos, mindent eldöntő mérkőzésre, annak ezt a körülményt is figyelembe kell vennie.

- A négygólos előny "hol helyezkedik el"? Mindenki érzi, hogy még nincs meg a biztos továbbjutás, de azért ez elég nagy előny.

- Igen, nagy előny és mindenképpen elégnek kell lennie, függetlenül attól, hogy milyen körülmények várnak ránk. 

- Felépítetted magadban a meccset, azt hogy mi várható? Lehet, hogy az elején nektek rohannak, hiszen akkor van esélyük, ha viszonylag gyorsan csökkenteni tudják a különbséget...

- Az a cél, hogy a négy gólt, az összesítésben meglévő előnyt minél tovább tartani tudjuk, ehhez pedig egy olyan huszáros rohammal szeretnénk kezdeni, ahogy az utóbbi időben a fontos mérkőzéseinken tettük, akár a Szolnok, akár a Brescia ellen.

- Hogy álltok "emberanyaggal"?

- Mindenki rajtra kész, 14 játékossal utaztunk, a szerda déli technikai értekezlet előtt fogom kijelölni, hogy melyik 13 játékossal indulunk neki ennek a nagyon fontos, a szezonunk további alakulását meghatározó mérkőzésre.