FACEBOOK

BL-kupaszerda - a vlv előzetese

BL-kupaszerda - a vlv előzetese
hozzászólás, 2016.10.25.

Két BL-csapatunk szerdán már a főtáblára jutásért küzd, az Eger Rijekában, az OSC itthon, a Verona ellen igyekszik kellő előnyt szerezni a november 11-i visszavágóra. Előzetesünkben a teljes európai program, valamint Dabrowski Norbert, Kovács Gergő, Vincze Balázs és Bisztritsányi Dávid nyilatkozata. (Vincze Balázstól azt is megkérdeztük, sokan érdeklődnek-e nála a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatos elképzelései felől...)

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, páros mérkőzések a főtáblára jutásért.

Okóber 25., szerda
(időpontok helyi idő szerint, tévéközvetítés nincs):

20.00 Brescia-Jadran Herceg Novi

21.00 Hannover-Nagyvárad

19.30 Primorje Rijeka-Eger

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Este videóztunk, felkészültünk belőlük. Látszik, hogy szervezetten játszanak, s Radu személyében világklasszis centerük van, a második centerük viszont már nem olyan erős. Szépen fel van építve a játékuk, tudják, hogy különböző helyzetekben mit akarnak csinálni. Megnéztünk három meccsből vágásokat, azt gondolom, hogy kész vagyunk.

- Mi a terv?

- A terv az, hogy tovább kell jutni, nincs apelláta. Készíthetek tervet - jó lenne hármat vagy négyet közé tenni szerdán, de én nem így gondolkodom, szeretnénk a két meccs alapján továbbjutni.

- Amiket láttál videót róluk, azokban volt olyan dolog, amit megjegyeztél, hogy, na, erre figyelni kell?

- Sok ilyen volt. Azért nem véletlen, hogy 4:1-re vezetett ellenük a Jug Dubrovnik és a harmadik negyedre megfordították az állást - Dubrovnikban. Azt mondhatom, most kicsit szerencsénk volt a bajnoki sorsolással, hiszen a Honvéddal és a Miskolccal játszottunk, ami az a kategória, hogy muszáj nagyon odafigyelni, mert annál sokkal jobb csapatok, mint hogy félvállról lehessen venni őket. Úgy gondolom, hogy a Rijeka is ilyen csapat, ha nem száz százalékosan koncentrálunk, akkor bajba kerülhetünk.

- Milyen állapotban vagytok ti?

- A majd kiderül. Most játszunk talán először a legerősebb csapatunkkal, vízbe szál Milos Csuk is, aki az olimpia elődöntőjében eltörte a kezét, s azóta nem szerepelt tétmeccsen, pár percre Hárai Balázs is bevethető.

KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Oda-visszavágós párharcról van szó, de jó lenne már idegenben, az első fordulóban eldönteni a továbbjutás kédését. Személy szerint elég bizakodó vagyok a Rijeka elleni meccset illetően, bár pontosan nem tudom, milyen erőt képviselnek, de azt hallottam, hogy gyengültek, fiatalodtak tavalyhoz képest. Hétfő este este videóztunk, megnéztük, mi az alapjátékuk.

Mindenképpen tovább kellene jutnunk, alapelvárás, hogy főtáblások legyünk.

- Milyen eredmény kellene ahhoz, hogy a visszavágóra azt lehessen mondani, hogy jó esély van a főtáblára?

- Meg kellene nyerni az első meccset, ez elég magabiztossá tenné a csapatot a visszavágóra, egyben jelezni az ellenfélnek: ne úgy készüljenek a visszavágóra, hogy azon lehet esélyük.

Mostanában lazább edzéseink voltak, hiszen két hét alatt hat meccset játszunk, a szombati bajnoki mérkőzésből kiindulva szerintem jó állapotban vagyunk, fizikailag és fejben is jól bírja a társaság.


19.30 OSC-Verona

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Az utolsó BL-meccsünk óta volt két bajnoki forduló, eléggé fásultnak éreztem a csapatot, rendkívül fáradtan küzdöttünk a Szeged ellen és ez még érezhető volt a Vasas elleni mérkőzésen is, úgyhogy ezen a héten a vasárnapi pihenő után egy kicsit inkább a frissességre és a taktikai elemek "Veronára illesztésére" koncentráltunk. Videóztunk kétszer, és még egyszer fogunk. A védekezési, támadási formációkat próbálgatjuk, amennyire lehet, de én mindig abban hiszek, hogy a kreativitást meg kell tartani és reagálni kell egy-egy helyzetre - nyilván úgy, hogy a lehetséges válaszlépéseink azért előre meg vannak beszélve.

- Milyen képet kaptál a videókból a Veronáról?

- Először is köszönöm Dabrowski Norbinak, hogy a legutóbbi selejtezőből a Verona összes mérkőzését átadta. Komplett csapatot lehet látni, váltogatják a szoros emberfogást, a zónát, az M-zónát, amit azért Magyarországon kevesen játszanak, érdekes feladat lesz feltörni ezt a védekezést, de képesnek tartom erre a csapatomat. Szerkezetileg jól összerakott csapat két balkezessel, jó jobbkezesekkel, erős centerekkel, gólra törőek, szabaddobásból mindenhonnan veszélyesek, jó csapat, olasz, horvát és montenegrói válogatottakkal. Méltó ellenfél a BL-főtáblára jutásért folytatott harcban.

Nyilvánvaló a célunk: az összesítés alapján továbbjutni. Ezen belül azért az első mérkőzésen előnyt akarunk szerezni, olyan előnyt, ami a második mérkőzés végére elég lesz ahhoz, hogy a célunkat, a főtáblára kerülést elérjük.

- Van még egy kérdésem, ami nem a szerdai meccshez kapcsolódik... Sokan kérdezgetnek a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban?

- Igen, sokan érdeklődnek, de egyelőre ezzel a kérdéssel nem foglalkozom, a napi feladataimat végzem az OSC csapatával.

BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Hétfőn kezdtünk el készülni a Veronára, kaptunk róluk videofelvételt, amit ezúton is köszönünk az egrieknek. Abból a három meccsből tudtunk, tudunk dolgozni, amit a BL-selejtezőben játszottak az előző körben. Masszív, jó olasz játékosaik vannak  és négy jó külföldijük. Nem mondhatom azt, hogy könnyű menet lesz, de ez az OSC "arra van kitalálva", hogy a BL-főtáblán szerepeljen. Ott a helyünk és ezt már szerdán szeretnénk bizonyítani, akkor is, ha a sorsolásnál a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk.

Nem foglalkozunk azzal, hogy mekkora előny kell a visszavágóhoz, úgy fogjuk fel, hogy ez egy nyolcnegyedes parti, nem most dől el, hanem a visszavágó legvégén, bármilyen eredmény születik szerdán, nem lesz vége a párharcnak.

- A visszavágó Olaszországban lesz és mindenki tudja, hogy ott nem mindig mennek normálisan a dolgok.

- Nekünk ezzel sem szabad foglalkozni és nem is foglalkozunk. Ez olyan dolog, amivel egy sportoló nem tud mit kezdeni, csak a saját pozitív energiánkat veszítenénk el, ha ilyenekkel foglalkoznánk, nekünk csak saját magunkkal kell törődnünk, és azzal, hogy a lehető legjobban készüljünk fel a Verona játékára. Mindenki egészséges, mindenki harcra kész, nagyon várjuk már az első mérkőzést, remélem, minél többen ki fognak látogatni a meccsre.


Visszavágók november 11-én. A párharcok négy kiesője az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja, a négy továbbjutó kerül a főtábla két csoportjába, amelynek besorolása már elkészült:

A csoport

Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympic Nice (francia)
Spandau 04 Berlin (német)
Az OSC-Verona győztese
A Brescia-Jadran Herceg Novi győztese

B csoport

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Belgrád (szerb)
A Hannover-Nagyvárad győztese
A Primorje Rijeka-Eger győztese

A BL final six 2017. május 25-26-27-én lesz Budapesten.