FACEBOOK

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.10.18.

Az új Eger alakulásáról, a BL-selejtező sikeres abszolválásáról, a szezonbeli tervekről beszélt Dabrowski Norbert a keddi Reggeli Startban. Tudósítás és a beszélgetés teljes videófelvétele:

A vezetőedző egyáltalán nem bánja, hogy csak második helyen jutottak tovább a saját rendezésű BL-selejtezőcsoportból. Így a tavaly óta meggyengült Primorje Rijekával vívnak ki-ki meccset a főtáblára kerülésért, ha "véletlenül" megnyerik csoportjukat, akkor most az OSC következett volna.

Az új csapat egyelőre alakul, körülbelül 40 százalékosan van kész és Dabrowski szó szerint azt mondta, hogy karácsonyig a "túlélés" a feladat, a szezon igazán akkor kezdődik majd. Sérülések is gondot okoznak, a meccs is nagyon sok, de a játékosok lelkesek, mindent megtesznek ebben a periódusban is. Az eddig tapasztaltak alapján Dabrowski alkalmasnak tartja fiait arra, hogy döntőbe kerüljenek - akár valamennyi versenyben, ahol idén szerepel az Eger.

A vezetőedző szerint nem rossz, hogy a BL-főtáblára kerülés után abban a csoportban játszanak majd, ahol Pro Recco és a Jug Dubrovnik is szerepel. Innen ugyanis három csapat jut a final six-be (a rendező jogán eleve F6-részvevő Szolnok a másik csoportban van), ráadásul a hatos döntőben, a keresztbe játszás során az Eger nem kaphatja meg sem a Reccót, sem a Jugot - igaz, ott már nincs könnyű ellenfél.

Kiderült a beszélgetésből, hogy az OSC vezetőedzője, Vincze Balázs már felvette a kapcsolatot az egriekkel, hiszen a fővárosi csapat azzal a Veronával került össze, amely Egerben nyerte meg a selejtezőcsoportot a hétvégén. Dabrowski egyébként mindkét csapatot "főtáblára valónak" tartja, de szerinte az OSC jobb és továbbjuthat. Az egriek számára pedig alapfeladat, hogy túljussanak a Rijekán.

A teljes beszélgetés: