FACEBOOK

Mi van a táskában?

Mi van a táskában?
hozzászólás, 2007.03.13.

Általában mindenkit érdekel egy nagy, fekete és zárt táska tartalma. Végtére is egy ilyen táska rejthet egy csodatévő tündért is, aki teljesíti az aranyra vágyók kívánságát. Mi is kiváncsiak voltunk, így hát megkérdeztük Dr. Pavlik Gábort, a válogatott orvosát, hogy mit is rejt a táska?

Nagyon sok mindent. Van egy computeres listám és aszerint van feltöltve a táska. Van körülbelül 20 féle tabletta: fejfájás elleni, hányáscsillapító, hasmenés elleni stb., mert általában nem csak az van a táskában, ami konkrétan itt a parton kellhet, hanem útközben, ha valaki akar valamit, tudok adni. Még antibiotikumot is találhatsz benne. Krémek közül van gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító. Általában kétféle mindenből, mert előfordulhat, hogy az egyiket oda kell adnom valakinek, hogy a szobájában kezelje és akkor legyen egy másik nekem. Van fagyasztó spray és leégés elleni spray. Ez utóbbi Ausztráliában többször fog kelleni.

Vannak ollók, csipeszek, géz, fásli és pár injekció sürgősség esetére, de nagyon remélem, hogy nem lesz rá szükség. Ezen kívül vannak a statisztikai lapok, amikre a meccseket írom. Körülbelül ennyi van benne. Remélem, nem hagytam ki semmit!

Ezt viszem ki a kispadhoz is, ennyi minden belefér, de két táskám van. Amelyik most velem volt Magdeburgban és majd jön Ausztráliába, az most otthon van. Ez a kicsit viseltes mindig itt van az uszodában, így abban az esetben, ha én nem vagyok lent az edzésen, akkor is kéznél az orvosi táska, ha kell valami. Azonban, amikor utazunk, messze nem csak a táska tartalmát viszem, hanem a bőrönd tele van még gyógyszerekkel.

Arra nem lehet számítani, hogy kint kapunk, mert egyrészt nem biztos, hogy van. Másrészt nagyon drága, más a gyártó, így a benne lévő hatóanyag is különbözhet, és az esetek túlnyomó többségében este vagy reggel jön valaki rá, hogy valamije fáj, akkor meg nem tudok kiszaladni a patikába. Az működik, hogy ha valami elfogy és látni előre, hogy ki fog fogyni, akkor elmegyek a patikába, de általában túlbiztosítottan megyek. Ez azt jelenti, hogy a gyógyszereknek, amiket kiviszek, a 90 százalékát haza is hozom, de sose tudom, melyik 90 százalékra nem lesz szükség. Magdeburgban is volt olyan, amire nem lehetett előre számítani.

Mindenkiről van kimutatásom a gépemben, amiben az is benne van, hogy ha valamelyikük allergiás valamire. Ezt is figyelembe kell venni.