FACEBOOK

Alpheni anomáliák

Alpheni anomáliák
hozzászólás, 2016.09.12.

Egy napja tart a junior Európa-bajnokság a hollandiai Alphenben, de máris mindenki zúgolódik, "régi motorosok" minden idők, de legalábbis az elmúlt tíz év leggyengébben szervezett utánpótlás világversenyének tartják az U19-es Eb-t.

Kellemetlen meglepetés érte a magyar csapatot is, amikor pénteken, hétórás utazást követően, megérkezett a hollandiai szállásra. Amszterdamban szállt le a repülőgép, Rotterdamban laknak a fiúk, a verseny meg Alphenben van. Szállodájukban laknak a spanyolok és a román lányok, valamennyien osztoznak velünk abban az "élményben", hogy munkaszüneti napon is 40-50 perces buszozással lehet csak elérni a versenyhelyszínt, ez állítólag munkanapokon másfél óra is lehet. (A női torna helyszíne egyébként Hága, a magyar csapat eddig 22:3-ra legyőzte a horvátokat, majd 16:9-re kikapott az oroszoktól.)

Horkai György a vlv-nek azt mondta, hogy egy edzésre elmenni négyórás programot jelent. Emiatt minden érintett fel van háborodva. Ráadásul a problémák nagy részét a napi szervezetlenség okozza, szinte minden alkalommal várni kell a transzferbuszra és nem 5-10 percet, hanem 25-30-at.

A versenyuszodában egy és háromnegyed óránként követik egymást a mérkőzések. Vizes bemelegítésre nem nagyon van lehetőség, mert külön bemelegítő-medence nincs, a meccsek pedig rendszerint elhúzódnak kicsit, viszont a bemutatásnál már tartani kell az időt, hogy ne legyen még nagyobb a csúszás.

Az uszoda kicsi, 150-200 néző fér el a lelátón, amely gyakorlatilag a családtagokkal megtelik, ha a torna vége felé a részvevő csapatok is meg szeretnék majd nézni a meccseket, komoly gondok lesznek. Ráadásul az uszodában gyorsan elfogy a levegő, a játékosok már most arra panaszodnak, hogy a meccs végére gyakran légszomjuk van, nincs a légtérben elég oxigén.

Mindemellett speciális "magyar probléma", hogy válogatottunk első mérkőzésén minden gólunk után Kis Grófo egyik mulatós nótájának részlete ömlött jó hangosan a megafonokból. Senki nem tudja, hogy ez hogy lett így, nyilván a házigazdák akartak kedveskedni a magyar csapat tagjainak, de hogy kivel konzultáltak ez ügyben...? A stáb dolgozik a zeneszámrészlet lecseréltetésén, mert a mulatós nótával kapcsolatban nem egyöntetű a lelkesedés...

Mindehez járul, hogy a meccsekről elérhető tájékoztatás is katasztrofális. Gyakorlatilag negyedenként közölnek eredményt, se élő jegyzőkönyv, se stream nincs, sehogy nem lehet követni folyamatosan a mérkőzések alakulását. Érdekesség, hogy a szervezők ígérete szerint a szeptember 15-i negyedöntőkről és a szeptember 18-i döntőkről lesz majd stream - hogy a szombati elődöntőkről miért nem, az rejtély.

Csapatunk a csoportkör második fordulójában ma 17.15-kor azzal a Görögországgal játszik, amely tegnap legyőzte Montenegrót, tehát a mai meccs győztese nagy lépést tehet előre a csoportelsőség felé.


A szállás Rotterdamban, a verseny Alphenben, ez az edzés pedig Bodegravenben. A medence egyik oldala sekély vizű, a másikra beraktak négy kaput - kettőt-kettőt egymás mellé, mintha nem ismernék pontosan a vízilabda szabályait, de amúgyis tökmindegy, mert a szemben látható két kapu a szabványos méretűnél jóval nagyobb!!!

Címkék:
U19 Alphen szervezés