FACEBOOK

Helyzetjelentés Bauru után

Helyzetjelentés Bauru után
hozzászólás, 2016.08.03.

A magyar válogatott szerdán befejezte a Sao Paulo melletti edzőtáborozást és visszatér Rio de Janeiróba. Benedek Tibor szövetségi kapitány összegezte a Brazíliában eddig történteket a vlv-nek:

A magyar válogatott kifejezetten célzatosan szervezte úgy olimpiai programját, hogy az ötórás időeltolódás miatti akklimatizálódási időszakot ne az olimpiai faluban, hanem attól viszonylag csekély távolságban, de elkülönülten töltse. A verseny hosszú, a vége felé már normális körülmények között is gondot okoz az összezártság, a monoton környezet. Ezt előzte meg a női és férfi válogatott a baurui edzőtáborzással, s most úgy térhetnek vissza Rióba, hogy szervezetük már átállt, viszont az olimpiai falu közege, légköre újdonságként hat.

Baurun (Bauruban?) jól érezte magát mindenki, a lányok még edzőmeccset is játszhattak a brazil válogatottal. A helyi sajtó nagy figyelmet szentelt az illusztris vendégeknek (mint az címlapképünkön is látható), az edzőtábornál pedig magyar címerrel ellátott graffitit készítettek, amit alá is írattak az európai vendégekkel.


Fotók: ABDA Bauru Projeto Futuro


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- A ma reggeli edzéssel véget ért a baurui túrák. Nagyon jó dolgunk volt, bár az ideutazás elég hosszadalmasra sikerült. Nagyon jó körülmények között tudtunk edzeni, köszönhetően Sudár Attilának, aki az itteni elnökkel való kapcsolata révén biztosította számunkra, hogy a legjobb dolgunk legyen. Jó szállodában laktunk, kellemes éttermekben étkeztünk, úgyhogy jól érezték magukat a fiúk.

Ami az edzéseket illeti, minden úgy történt, ahogy elterveztem, Kétszer voltunk tornateremben, egyébként egymás között játszottunk. Mindenki egészséges, nincs olyan betegség, ami hátráltatná bármelyik játékosunk munkáját.

- Az olimpiai faluban lepakoltatok, elfoglaltátok a szobákat, mielőtt Sao Paolóba repültetek?

- Igen, lepakoltunk, oda megyünk vissza, mindenki már egyenesen a saját szobájába.

- Mik az első benyomások az ottani viszonyokról?

- Teljesen rendben van minden, semmi gondunk nincs.

- Milyen a hangulat van már egy kis feszültség?

- Van persze, ilyenkor már érződik, ez természetes...

- Végezetül engedd meg, hogy gratuláljak, éppen ma három éve nyertétek meg Barcelonában a világbajnokságot!

- Hú, az nagyon régen volt... :-)


A férfi tornán szereplő magyar válogatott:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

Mint ismert, a csapattal utazott Rióba Tóth Márton, aki ott is segítette a tornára való felkészülést, s most tér haza.

Az olimpia férfi vízilabda-tornáját augusztus 6. és 20. között rendezik meg.

Az olimpián az első csoportmeccset augusztus 6-án, magyar idő szerint 14 órakor játsszuk, Szerbia lesz az ellenfél.

AZ OLIMPIAI VÍZILABDA-TORNA TELJES PROGRAMJA


(Köszönjük a képet Manhercz Krisztiánnak és Szivós Mártonnak)