FACEBOOK

Már zajlik a búcsúzkodás

Már zajlik a búcsúzkodás
hozzászólás, 2016.07.28.

Szombaton elutazik a csapat, az utolsó edzések már a folyamatos búcsúzkodás jegyében zajlanak: úszómester, biztonsági őr, KSI-ben edző gyerekek - mindenki jókívánságokkal halmozza el a válogatott tagjait.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Az eső miatt a Hajós fedett részébe kényszerült csütörtök délelőtt a csapat. A lelátók így megteltek, hiszen a válogatott kiszorította a vízből az éppen ott tenni-venni szándékozó népséget, akik nem sokat bánkódtak, a lelátón nézték végig az olimpikonok edzését.

Nem is három, hanem négy csoportra szakadt a társaság, persze a megszokott úszás után. Különböző feledatokat végeztek a csoportok, sorozatlövést, blokk melletti lövést, gumikötelezést a vízben, és folyamatosan forogtak a csoportok.

A riói csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


Mint ismert, a csapattal utazik Rióba Tóth Márton is, aki ott is segíti a tornára való felkészülést, s az olimpia megkezdése után tér haza. Szintén a többiekkel edz az itthon tartózkodás utolsó pillanataiig Bedő Krisztián.

A délelőtti edzés elején a KSi-s "kicsik" maguk dekorálta magyar zászlóval vonultak a lelátón készülő csapattagok elé, s átadták a zászlót, hogy a fiúk vigyék azt magukkal Rióba. A zászló felirata: "Hajrá fiúk!!! Veletek vagyunk KSI SE"

VIDEÓ:


(Köszönjük a videót és a fotókat Szedlmayer Ildikónak.)



Az esti edzésnek már megint a Széchy nyitott medencéje adott otthont. Bírókkal, időre zajlott az edzőmeccs, az ellenfél a Kis István és Tóth Kálmán vezette junior válogatott volt. A rióiak fehér sapkában játszottak, a fiatalok kékben - közéjük vegyült Tóth Márton és Bedő Krisztián.

A meccs végére nagyon kinyílt az olló, a fiatalok elfáradtak a nagyok szinte végig szoros emberfogásában, de egy-két szép megoldást azért ők is produkáltak.

Pénteken már csak délelőtt edz a csapat, eredetileg esti edzés is volt a programban, de mivel szombaton korán indul a társaság Rióba, az utolsó "megpróbáltatást" nagyvonalúan elengedte Benedek Tibor.



VLV-VIDEÓ:


Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor, közeledik a hazai felkészülés vége. Hogy álltok, hogy telnek a napok?

- Nagyon jól állunk, egyre jobban, egyre fáradtabban, de az van a tervben, hogy nagyon el kell fáradni. Ez a mai edzés egy nagyon fárasztó edzés volt. Ennek örültem, mert a kellemes fáradságérzés van bennem, jólesett. Bízom benne, hogy az esti edzés is ilyen kemény és fárasztó lesz. Nagyon elfáradva akarok kimenni az olimpiára.

- Ott majd lesz néhány napotok felfrissülni. Van-e már benned egy kis olimpiai láz?

- Nincs. Abszolút az edzésekre fókuszálok. Ha majd elutazunk, valószínűleg akkor lesz meg ez az érzés.

- Az utazás miatt?

- Gondolom, igen, mert akkor már megérkezünk és az egész légkör arról fog szólni. Most még nincs bennem semmi, készülök.

- Figyeled a riválisokat? Most már majdnem mindenki közzétette a csapatnévsort. Ilyen szempontból milyen erős lesz ez az olimpia?

- Azért az várható volt, hogy mindenki a legerősebb csapattal jön, tehát nagyon nagy meglepetések nincsenek. Minden játékosra készülünk. Most még fizikai felkészülés zajlik és lesz még egy hetünk arra, hogy külön a csapatokra, az egyénekre leszűkítve készüljünk.

- Viktor, jó munkát és jó utazást kívánok!

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


Az olimpia férfi vízilabda-tornáját augusztus 6. és 20. között rendezik meg.

Az első csoportmeccset augusztus 6-án, magyar idő szerint 14 órakor játsszuk, Szerbia lesz az ellenfél.

AZ OLIMPIAI VÍZILABDA-TORNA TELJES PROGRAMJA


vlv-képek a délelőtti és az esti edzésről