FACEBOOK

Végleges a Szeged új kerete

Végleges a Szeged új kerete
hozzászólás, 2016.07.27.

Kialakult a ContiTech Szeged Diapolo 2016-17-es kerete. A magyarokkal és szerbekkel erősítő csapat vezetőedzője, Varga Péter a vlv-nek:

A nagymúltú szegedi csapat a bajnokság végén lecsúszott a nemzetköz szereplésre jogosító helyekről, hatodik lett. Több idősebb, rutinos játékos is távozik a Tisza partjáról, Varga II. Zsolt Kaposváron folytatja, Lukas Seman az OSC-ben és elhagyta eddigi csapatát az egykori horvát válogatott (Varga II. Zsolthoz hasonlóan világbajnok) Aljosa Kunac is.

A Szeged mindenképpen fiatalodik, nagyobb szerepet kapnak azok, akiknek eddig még nem volt kötelességük a hátukon vinni a csapatot.

A legnagyobb igazolást már májusban bejelentettük: újabb egy évet írt alá Szegeden Manhercz Krisztián, akit magyar és külföldi klubok is ostromoltak ajánlatokkal. A 19 éves játékos keretszűkítés után is a válogatott tagja maradt, s így játszhat a riói olimpián, majd minden bizonnyal részt vesz a junior Eb-n is, csak ezt követően csatlakozik társaihoz.

VARGA PÉTER a vlv-nek:

- Nagyon fiatal keretünk lesz, ennek megfelelően igyekszünk majd gyors, pörgős játékot produkálni. Leigazoltunk két tehetséges magyar fiút, mindketten bizonyították már OB1-es mérkőzéseken, hogy jó képességűek. Az Universiade-aranyérmes Illés Sándor a Honvédtól érkezik, Nagy Márton pedig Szentesről. Szintén két új idegenlégiós jön, egyiküket, a szerb Ivan Basarát Pécsről már ismerheti a magyar pólós társadalom. Sokoldalú játékosról van szó, főleg bekként számítunk majd rá. Új centerünk, a szerb Milos Vukicsevics hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint elődje, Lukas, reméljük legalább ugyanolyan hatékony is lesz. Ő korábban tagja volt a szerb válogatott bő keretének, balkezes. Visszatért hozzánk Molnár Dávid kapus, aki egy évet Franciaországban idegenlégióskodott.

- Milyen lesz az új csapat játéka?

- Rutinos játékosok távoztak, ezért lehet hogy az elején még kicsit érezhető lesz a tapasztalatlanság, de ezt tűzzel, lelkesedéssel próbáljuk majd kompenzálni. Bízom abban, hogy legalább olyan erősek leszünk, mint tavaly, miközben a magyar bajnokságban való játék még komolyabb próbatételt jelent majd, mint eddig bármikor, minden csapatnak nehezebb dolga lesz.

- Mi az elvárásod az eredményt illetően?

- A 4-6. helyek valamelyikén szeretném látni jövőre a csapatot, ezen belül nyilván inkább az ötödiken, mint a hatodikon... Szeretnénk nemzetközi kupában indulni, s ehhez az első lépés természetesen az, hogy az ősszel kezdődő bajnokság első szakaszában biztosítsuk a helyünket a felsőházban.


A szegedi keret:

Meixner Marcell, Molnár Dávid (kapusok),
Ivan Basara, Chilkó Márton, Illés Sándor, Kiss Csaba, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Nagy Márton, Palotás Gergely, Pellei Frank,
Sánta Dániel, Sedlmayer Tamás, Milos Vukicsevics, Zsigri Bence (mezőnyjátékosok).

Másodedzőként - Szabó Zoltán megsokasodott teendői miatt - a szegedi utánpótlásképzésben dolgozó Barna Tamás ül a kispadra és vesz részt a mindennapi edzésmunkában.

A csapat augusztus 1-jén kezdi meg a készülést.

Címkék:
Szeged Varga Péter