FACEBOOK

Szerbia-Magyarország 12:11

Szerbia-Magyarország 12:11
hozzászólás, 2016.07.21.

Nagyon biztató első félidő után (háromszor is két góllal vezettünk!) egygólos vereség Belgrádban a szerbektől. Nyilatkozatok, gólok folyamatosan.

Délelőtt már nem volt közös kétkapu a magyar és a szerb csapat között, 50 percet magunkban edzettünk, utána viszont 40 percet gyakorolta egymás ellen a két válogatott az emberelőnyös támadást/védekezést.

Este hatkor rendes bírók és közönség előtt vívott meccset a két csapat.

Barátságos mérkőzés:

Szerbia-Magyarország 12:11 (2:4, 2:2, 6:3, 2:2)

Belgrád, Tasmajdan uszoda, v.: Maros A. (magyar), Putnikovics (szerb)
Szerbia: G. Pijetlovics, Mandics, Gocics 1, Rangyelovics, Milos Csuk, D. Pijetlovics 2, Nikics 1, Alekszics 2, Jaksics 1, F. Filipovics 3, Prlainovics 1, S. Mitrovics, S. Rasovics 1, B. Mitrovics (kapus). Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Magyarország: Nagy V., Zalánki 2, Manhercz K. 2, Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Decker Á., Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Kis G. 1, Bedő, Tóth M. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.
Gól - emberelőnyből: 4/12 (egy kettős fórral), ill. 1/7 (egy kettős fórral)
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Decker Á.

A mérkőzés alakulása:

0:1,1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4/3:4, 4:4, 4:5, 4:6//5:6, 6:6, 7:6, 7:7, 8:7, 8:8, 9:8, 10:8, 10:9/11:9, 12:9, 12:10, 12:11

A kapunkat Nagy Viktor védte és számos bravúrja volt.

A meccs elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, s a házigazdák a harmadik negyed elejéig csak futottak az eredmény után, akkor azonban villámgyorsan átvették a vezetést és sajnos megfordult a szereposztás. Nagyon nem engedtük elhúzni az ellenfelet, de az egygólos hazai győzelmet nem tudtuk megakadályozni.

VLV-VIDEÓK (PTC2):

Varga Dániel gólja

Alekszics első gólja

Vámos első gólja

Varga Dénes gólja

Filipovics első gólja

Filipovics második gólja

Manhercz Krisztián első gólja, ötméteres

Nagy Viktor véd

Zalánki második gólja

Alekszics második gólja

Gocics gólja

Nikics csavargólja

Tóth Márton gólja

Rasovics gólja

Pijetlovics első gólja

Pijetlovics második gólja


Kis Gábor csavargólja



Filipovics harmadik gólja, ötméteres

Jaksics gólja

Vámos második gólja

Hosnyánszky gólja


A MÉRKŐZÉS TELJES FELVÉTELE




BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Az első két negyed nagyon jó volt, a harmadikat viszont 6:3-ra elvesztettük, ezzel ment el a meccs. A szokásos szerb beleerősítés tanúi voltunk, ami rájuk jellemző nem csak ellenünk, hanem mások ellen is. Nem tudtuk megakadályozni, hogy felzárkózzanak, sőt, előnyt is szerezzenek. Magyar és szerb bíró vezetett, nem befolyásolták a mérkőzést, de tény, hogy nekik 13 emberelőnyük volt, nekünk 8, egy-egy dupla fór volt ezekben, s ők is, mi is egy ötméterest lőhettünk. A hátrányos védekezéssel elégedett voltam, a küzdéssel is, azzal nem, hogy a harmadik negyedben hat gólt kaptunk, mert ez borzalmasan sok.

- A meccs első szakaszában háromszor is vezettünk két góllal. Erre nem lehet semmit adni?

- Annyit lehet adni, hogy azért láttuk, hogy azért ők is el tudnak bizonytalankodni, de sajnos erre az esetre van egy "sebességváltójuk", amit ilyenkor bekapcsolnak, ebben nagyon jók.

- A harcosságot és a hátrányvédekezést említetted, ezen túl hogy voltál megelégedve a játékosokkal?

- Voltak jó egyéni teljesítmények és igazából erős csapat is voltunk ezen az estén. Azt gondolom, hoy ez a négy kétkapu nagyon sokat jelentett nekünk, fontos hét volt ez a Benu Kupa meccseivel és a szerb kétkapukkal.

- Amit ma produkált a csapat, az a korábbi három kétkapuhoz képest milyen volt?

- Magasan a legjobb.

- Mi következik most?

- Kapnak három napot a játékosok, kipihenhetik magukat, hétfőn folytatjuk.


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Szervusz, Dumi! Szeretnék egy értékelést kérni erről a három napról, de főleg a mairól, mert ez volt a legfontosabb, leglátványosabb.

- A túrát természetesen hasznosnak értékelem. Játszottunk sikeresebb és kevésbé sikeres kétkapukat, illetve egy jó meccset, amiben öröm volt akkor részt venni, amikor vezettünk, és kicsit lehangoló, amikor visszajöttek. De alapvetően a tizenegy lőtt gólt jónak értékelem. Ha a harmadik negyed rohamát és az akkor kapott akciógólokat vissza tudjuk szorítani, akkor jó eséllyel szállunk vízbe a szerb válogatott ellen.

- Változott a véleményed a szerbekről ezalatt a három vagy négy kétkapu alatt?

- Milyen szempontból?

- Ahogy korábban értékelted az ő erejüket.

- Nem, nagyjából azok az előnyök domborodtak ki, amiket ismertünk.

- És a mi csapatjátékunkat hogy értékeled, mennyit sikerült fejlődni?

- Biztos, hogy sikerült. Mert a nyár folyamán nem játszottunk még ennyire színvonalas ellenféllel, vagy más fázisban voltunk, amikor játszottunk. Úgyhogy biztos hozzátett ahhoz, hogy előrelépjünk.

- Milyen volt a klubbeli szerb csapattársaiddal? Megvolt a "megfelelő távolságtartás"?

- Igen, én úgy gondolom, hogy abszolút. Nem borultunk egymás nyakába. Eléggé a kapujában vagyunk annak az eseménynek, amire gyakorlatilag mindenki fölteszi az életét, úgyhogy félretettük a közös 8 hónapot, ami mögöttünk van. Persze azért nem voltunk ellenségesek egymással.

- Azt jól láttam, hogy az ötméteres előtt sikerült megalapozni a Prainovicsnak a hosszú távú barátságot veled? :-)

- Hát valamit nehezményezett, aztán én elmagyaráztam neki, hogy mi újság.

- Ő ütött rád, nem?

- Hát igen. De a lényeg a lényeg, hogy meccs után elnézést kérve odajött. Gondolom, ez annak is szól, hogy azért mégis együtt fogunk játszani.

- Köszönöm, Dumi!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Szervusz, Viktor! Gratulálok a mai meccshez, nagyon jókat védtél! Egy rövid értékelést szeretnék kérni.

- Úgy utaztunk ki, hogy szeretnénk előrébb lépni, szeretnénk fejlődni, jobbak lenni. Úgy gondolom, hogy ez a négy kétkapu segített minket ebben. A mai meccs egy nagyon brusztos, kemény, harcias meccs volt. Örülök, hogy ilyen jó meccset tudtunk játszani velük, az ő közönségük előtt. Persze sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, de örülök annak, hogy sok dolgot tudtunk gyakorolni, és fejlődtünk és  hogy harciasak voltunk. Ugyanezt kell továbbvinni, van még időnk arra, hogy ezt még fejlesszük, de ez a meccs is azt mutatta, hogy jó úton vagyunk.

- Érezted esetleg azt, hogy ha ez a meccs Rióban lett volna egy tétmeccs, akkor meglehet a győzelem?

- Azt éreztem, hogy mind a két csapat nyerni akart. Volt ott is rövidzárlat, amikor mi elléptünk, ők egy kicsit kihagytak, aztán összeszedték magukat és visszajöttek. Átvették a vezetést, utána mi zárkóztunk fel. Hullámzó volt ilyen téren a meccs. Amikor ők hibáztak, akkor mi büntettünk,amikor mi hibáztunk, akkor ők. Most ebből sajnos úgy jöttünk ki, hogy ők nyertek. De erre kell készülni, hogy ha hibázol, akkor büntetnek, ezért fontos, hogy minél kevesebbet hibázzunk.

- Éreztétek azt rajtuk, hogy verhetőek?

- Nyilván minden csapat verhető. Jobban kell játszanunk. Az olimpián nagyon jó csapatok lesznek, ők a legnagyobb riválisok. Az első meccset velük játsszuk, mind a két csapat nyerni akar. Lehet, hogy sokan úgy gondolják, hogy kicsi az esélyünk nyerni, de akkor is van. Ez rajtunk múlik. Ha jól játszunk, keveset hibázunk és őket hibára kényszerítjük, akkor nyerhetünk.

Szeretnék még annyit mondani, hogy minden tiszteletem Tóth Marcié és Bedő Krisztiáné, nagyon nehéz lehet nekik a csapathirdetés után, abban a tudatban játszani, helyettesíteni Pufit, hogy nem lesznek a riói válogatottban!

- Köszönöm!


(Lejegyezte: Monoki Nikolett)

Címlapkép: waterpoloserbia.org