FACEBOOK

Három edzőmeccs, majdan Tasmajdan

Három edzőmeccs, majdan Tasmajdan
hozzászólás, 2016.07.20.

Két újabb kemény edzőmérkőzésen van túl a szerb és a magyar válogatott. Összefoglaló a szerdán történtekről Benedek Tibor segítségével.

Délelőtt és este is négy negyedes kétkapuzással gyakorolt együtt a szerb és a magyar válogatott szerdán Belgrádban. Az emberelőnyöket háromszor játszhatták a csapatok, s a két meccs között markáns különbség mutatkozott, de összességében egyenlő erők küzdelméről beszélhetünk.

Csapatunk a két edzőmeccs között videózott is, mint a szövetségi kapitánytól megtudtuk, nem annyira a szerbekkel, mint inkább magunkkal foglalkoztunk az elemzés során.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Reggel mi voltunk jobbak, este a szerbek. Hasznos nap volt nagyon, az esti meccsen mindenki a bőrén érezte a szerbek rendkívül harcos játékát, azt a stílust, ami olyan nagyon jellemző rájuk. Holnap este meccset játszunk, nézők előtt, amelyen már hasznosítani tudjuk az eddigi kétkapuk tapasztalatait.

- Mi jellemzi ezeket az edzőmeccseket, sok a gól van vagy inkább a védekezés dominál?

- Reggel kevesebb gól volt, most este több.

- Nehéz elképzelni ezeket a kétkapukat, hiszen a legnagyobb riválisunkról van szó, mennyire "veszel vissza", hiszen nyilván nem szeretnél minden adut kijátszani?

- Körülbelül a 80 százalékát mutatjuk meg annak, amit majd játszani fogunk és úgy gondolom, hogy ez az ellenfélnél is nagyjából így lehet.

- Hogy játszottak a kapusaink?

- A kapuban mindkét meccsen Nagy Viktor kezdett, majd Decker Attila szállt be a helyére a második félidőre.

- Hogy állunk a többiekkel, mindenki jól van?

- Hárai még nem száll be a meccsekre, s ma nem játszott sem reggel sem este Kis Gábor sérülés miatt és Tóth Márton is kisebb sérüléssel bajlódik.

- Köszönöm a tájékoztatást, jó munkát holnapra!


Érdeklődtünk Kis Gábortól, aki elmondta, hogy nem a hátával van gond, a bal keze fáj, de a sérülés nem komoly, rendben lesz.

Tóth Márton a vlv-nek késő este arról számolt be, hogy még az ausztrálok ellen sérült meg jobb kezének tenyere, a vérömleny most újabb ütést kapott, emiatt fájdalmai vannak, de mindenképpen játszani szeretne a csütörtök esti meccsen.

A Szerbia-Magyarország félhivatalos barátságos mérkőzés 18.00 órakor kezdődik a Tasmajdan uszodában.

A szerb sajtó kiemeli, hogy bár nagy riválisról van szó, egyben barátokról is, s nem mulasztják el megemlíteni, hogy válogatottjuk sok játékosa magyar klubcsapatban játszik.

A szerbek csapatkapitánya, Zsivko Gocics külön kérte a szurkolókat, hogy nagy számban látogassanak ki a Tasmajdan uszodába, köszönteni a két csapatot.

A szerb szövetség tájékoztatása szerint a meccsen hazai részről 14 játékos szerepel majd.

A várható névsor:

G. Pijetlovics, Mandics, Gocics, Rangyelovics, Milos Csuk, D. Pijetlovics, Nikics, Alekszics, Jaksics, F. Filipovics, Prlainovics, S. Mitrovics, Risticsevics, Rasovics


Címlapkép: waterpoloserbia.org


A magyar olimpiai csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


Mint ismert, a csapattal utazik Rióba Tóth Márton is, aki ott is segíti a tornára való felkészülést, s az olimpia megkezdése után tér haza. Belgrádban segíti a munkát Bedő Krisztián is.

Fontos információ, hogy sérülés esetén meghatározott határidőig (feltehetően a versenyek kezdetéig, de ez nem hivatalos) mód van cserére.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek a belgrádi út előtt

Az olimpia férfi vízilabda-tornáját augusztus 6. és 20. között rendezik meg.

A RIÓI PROGRAM