FACEBOOK

Majdnem véget ért a hét

Majdnem véget ért a hét
hozzászólás, 2016.07.08.

Két edzőmeccs a brazilokkal - ez volt a válogatott pénteki programja. Benedek Tiborral hetet értékeltettünk, pedig még hátravan egy nap. Nem baj.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Délelőtt és este is jó meccset vívott egymással a Rióra készülő magyar és brazil válogatott Budapesten.

A tervezett két kétkaput megnyertük, de ezt ugye nem szokás adminisztrálni. A mieinknél Hárai pihent, Kis Gábor mellett Bedő Krisztián és Tóth Márton is játszott. A kapuban Nagy Viktor és Decker Attila megosztozott mindkét meccsen.

Az emberelőnyöket triplán játszhatta a támadó csapat, ebbők is nekünk volt több, de azért meg kell mondani, hogy a brazilok is produkáltak néhány szép megoldást.

Az esti edzőmeccs után szokásos hétértékelésre kértük Benedek Tibort a vlv kamerája előtt, s már feltettük a kérdést, amikor rájöttünk: de hisz nincs is még vége a hétnek...

VLV-VIDEÓ:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Véget ért egy újabb hét, kérlek értékeld, hogy milyen munkát végeztetek!

- Nem teljesen ért véget.

- Igaz, holnap még van egy mérkőzés.

- Van egy mérkőzés, meg reggel még edzés meg tornaterem, de ennek ellenére le tudjuk zárni a hetet: rengeteg minden történt; csapatszűkítés, meglett a riói utazó csapat, ezzel elindult egy új korszaka ennek a hathetes felkészülésnek, hiszen a tizenhárom ember elkezdett külön dolgozni. Voltunk külön programon is már, ez a tizenhárom ember, azonkívül elkezdtünk olyan taktikai dolgokat erre a csapatszerkezetre gyakorolni, ami már csak erről szól, csak róluk.

Most a hét első felében inkább fizikai felkészülés volt, kevés játékkal, több úszással, lábtempóval, és most így a hét második felében jönnek az edzőmérkőzések, meg holnap ez a félhivatalos mérkőzés. Nagyon jó volt ez az első két meccs, hiszen ez volt az első olyan nap, amikor az a tizenhárom játszott többé-kevésbé, hiszen azért a centereinknek segít még Tóth Marci, illetve Bedő Krisztián, hogy kevesebb legyen a teher, sőt Hárai Balázs most egyáltalán nem játszott. Ez így a holnapi, már tétmeccs előtt nagyon jó kezdés, rávezetés volt.

- Volt még egy jelentős változás, amit ma bejelentettél, hogy Dumi lesz a csapatkapitány. Kevesebb, mint egy hónap van az olimpiai rajtig, mi az indoka ennek?

- Elmondtam az indokát, szakmai oka van. Úgy gondolom, hogy Dani játéka javulni fog, még jobb lesz, még többet tud játékban hozzátenni a csapat munkájához, és Dumi amellett, hogy jó teljesítményt nyújt egyénileg, még jobban a csapat munkáját erősíti.

- Ilyenkor kapsz visszajelzést, hogy hogyan fogadják ezt a játékosok? Érzed, látod?

- Persze, de azt gondolom ez abszolút a csapat belső dolga, mi erről beszéltünk, átbeszéltük és rendeztük ezt a helyzetet, a kérdéseket, amik felvetődtek.

- A holnapi miskolctapolcai meccstől mit vársz?

- Ugyanarra vagyok kíváncsi, mint ma, reggel-este. Jó edzőmérkőzést játszani hazai közönség előtt. Biztosan nagyon sokan lesznek kíváncsiak erre a csapatra, aki most végülis végleges csapat lesz. Úgyhogy azt várom, hogy egy jó mérkőzést játsszunk, és azokat a dolgokat élesben gyakoroljuk, amik mondjuk egy edzésen már működtek vagy nem működtek, és teljesen más hangulatban telik ez hivatalos játékvezetőkkel, tévé előtt, nézőkkel. Mindenképpen egy jó próba lesz a BENU-kupa előtt.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-fotók